es-ki
20.10.14, 12:02
Mam pytanie.... w zeszłym tygodniu odwiedził mnie hydraulik robiąc przepięcie na nowy piec grzewczy i przy okazji natrafił w piwnicy na przeciekająca rurę od ciepłej wody. Problemowa sprawa gdyż element wchodził bezpośrednio w ścianę ale dla fachowca nie był to problem. Ku mojemu zdziwieniu jednak Pan wyjął jakąś dziwną taśmę, zanurzył w wodzie i owinął element. Moja pierwsza myśl jednak poddawała w wątpliwość skuteczność jakiejś taśmy na rurze doprowadzającej ciepłą wodę (myślałem że gość mnie najzwyczajniej naciąga mimo że sprawiał wrażenie znającego się na fachu). W każdym razie taśma wyschła i jest twarda, nic nie cieknie i wygląda solidnie ale wciąż zastanawia mnie czy któregoś dnia nie spotka mnie niemiła niespodzianka. Wybrałem się do jednego ze sklepów w pobliżu aby dowiedzieć się czy to oby jest dobry sposób na naprawę ale Pan wielkimi oczami spojrzał i stwierdził że nie zna produktu. Widziałem produkt w internecie ale jak na razie szukam kogoś kto miał z tym do czynienia? Uważacie że taka taśma na prawdę może wytrzymać przy takiej naprawie? Mam kartonik i napisane jest że niby najmocniejsza taśma na świecie i niby do wszystkiego (na innych pewnie napisane jest to samo, a różnie to wygląda). Ktoś już się spotkał z produktem? Mogę wrzucić zdjęcie ale nie chcę robić jakiejś reklamy.
Dziękuje za ewentualną pomoc.