Dodaj do ulubionych

cięcie płytek

09.09.04, 10:35
Witam wszystkich
Chcę narozną wannę obudować płytkami, niby nic nadzwyczajnego, ale ja chcę
dyże płytki 25x35 pociąć na długie cienkie paski (w zestawie płytek nie ma
opcu "cygaro")
Czym sprawnie i bez dużej ilości odpadów pociąc płtyki na paski, moze ktoś ma
doświadczenia w tym względzie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: fazi Re: cięcie płytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:14
      maszyna elektryczną do cięcia płytek - koszt od ok 300 pln
      • pyot Re: cięcie płytek 09.09.04, 22:24
        Hi!
        Taką czynnośc z powodzeniem wykonasz zwykłą maszynką do cięcia glazury pod warunkiem wszak że,nóż jest dobry.
        Tak na marginesie,podobają się Ci duże płytki jako obudowa wanny?
        Wal jak w dym,pzdr.
        • eps Re: cięcie płytek 10.09.04, 08:24
          Duże płytki do zaboudowy wanny mają swój urok. mnie najbardziej podoba się
          obudowana mozaiką ale kosztuje dużo pieniędzy (m2 ok. 200 zł)
          Widziałam ostatnio że ładnie wydlądają duże płytki pocięte na psaki tak ok. 10
          cm.
          • pyot Re: cięcie płytek 10.09.04, 19:58
            Hi!
            Fajnie że wiesz co chcesz:)
            Ja zawsze staram się "wcisnąć" pomiędzy płytki jakiś element dekoracyjny niekoniecznie będący z kompletu wzorów danego materiału.
            Czyli właśnie mozaikę,bardzo,ale to bardzo ją faworyzóję:)
            Niekoniecznie musi to byś kompletny kawałek ściany czy chociażby fragment,wystarczy jeden malutki akcent a wszystko zmiena się diametralnie.Wiesz,albo coś takiego- jeżeli z remontu pozostanie Ci dużo płytek wszelakiej maści,a gdzieś tam masz balkon,może być przedpokój,to polecam właśnie tymi "odpadkami"wyłożyć chociażby jedną ścianę...,bajerka!
            Cóż,co jeszcze?
            Mam!Fuga!Możesz zrobić z dwóch kolorów,tzn jeżeli masz np kafle w dwóch odcieniach to na każdy z osobna użyj fugi o innym odcieniu czyt.jasny-ciemny(ejszy).
            Fantazja.Ponoc Wam nie brak:)
            Wal jak w dym,pzdr.
            • eps Re: cięcie płytek 13.09.04, 07:01
              dzięki za podpowiedź. To z tymi dwukolorowymi fugami bardzo mi się podoba
    • Gość: Jam Re: cięcie płytek IP: *.146.69.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.13, 21:10
      Jeśli jesteś z Wrocławia, to polecam Ulmana, mają dobre maszyny i ceny w sumie też znośne: Cięcie płytek
      przy wannie też zamiast zwykłej fugi warto rozpatrzyć fugowanie żywicą, drogie dziadostwo ale też to robią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka