Dodaj do ulubionych

Pomoc z Unii

30.11.17, 22:49
Witam, mam nadzieję, że ktoś udzieli mi rady.
Mój mąż prowadzi małą firmę budowlaną, zatrudnia dwóch znajomych. Zajmują się przede wszystkim remontami wnętrz i elewacji domów, mieszkań w blokach i kamienicach oraz biur. Chciałby firmę rozwinąć na większy zasięg, zatrudnić dodatkowe osoby i zakupić firmowy transport. Mąż rozważał kredyt w banku, ale wpadłam na inny pomysł - dofinansowanie z Unii Europejskiej. Podobno wystarczy złożyć podanie, przedstawić swój biznesplan itp. Czy najpierw zapytać o zdanie jakąś firmą doradczą, która pomaga przy tym zawodowo? Istnieje w ogóle szansa, że mąż takie dotacje dostanie?
Obserwuj wątek
    • bascja Re: Pomoc z Unii 07.12.17, 14:27
      Trafiliśmy w internecie na taką firmę www.kcfe.pl/dotacje-dofinansowania-unijne/pozyskiwanie-funduszy-dotacji-unijnych/pomoc-doradztwo-w-uzyskaniu-dotacji-funduszy-unijnych/ Zapowiada się dobrze, ale czy ktoś już korzystał z ich usług i może polecić?
    • damian_stokrotka Re: Pomoc z Unii 11.12.17, 22:06
      Złożyć podanie zawsze można. Kredyt natomiast jest pewniejszy. UE ma tylko pewną pulę co roku. Jak już chcecie z tego korzystać to warto iść do specjalistów z tej dziedziny.
    • sambolejro Re: Pomoc z Unii 15.01.18, 10:16
      Starać się zawsze można. W urzędach powinni poinstruować co trzeba zrobić, żeby dostać dofinansowanie.
    • lepeijodbierz Re: Pomoc z Unii 15.01.18, 16:29
      Szansa jest i to spora, ale trzeba bardzo dokładnie wypełnić dokumenty. Najwięcej projektów odpada na etapie weryfikacji poprawności dokumentów. Są osoby i firmy, które zajmują się pisaniem projektów, ale ich gaża potrafi wynosić nawet 10% całości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka