Dodaj do ulubionych

Smugi po malowaniu

28.01.18, 13:13
Dzień dobry,
mam problem polegający na pojawianiu się smug na ścianie po każdorazowym malowaniu jej wałkiem (krótkie włosie, farba Śnieżka). Nie jest to moje pierwsze malowanie, choć pierwsze w nowym mieszkaniu, a problem dotyczy ściany g-k. Zgodnie z sugestiami internautów na specjalistycznych forach zdecydowałam się na przetarcie ściany papierem ściernym (180) i tak wygładzoną powierzchnię pomalowałam jeszcze raz, jednak nic to nie pomogło. Mam wrażenie, że jest wręcz gorzej. Drażnią mnie te smugi, a jednocześnie boję się eksperymentować z innymi sposobami na pozbycie się ich.

Czy ktoś mógłby doradzić coś sensownego?
Obserwuj wątek
    • tomek-dortmund Re: Smugi po malowaniu 06.02.18, 19:03
      hej,
      teraz to juz bedzie ciezko, ostatnie wyjscie z sytuacji jest przeszlifowac scianke, zagruntowac lekko rozccienczonym gruntem i rozcienczona farba pomalowac jeszcze 2 razy.
    • aniteka7 Re: Smugi po malowaniu 22.03.18, 23:04
      weź tę ścianę odkurz, wymyj, jak są ubytki to załataj masą szpachlową, przeszlifuj i daj grunt. nigdy nie miałam do czynienia z tą farbą więc nie wiem czy ona ma wpływ na powstawanie smug czy nie. u mnie w każdym razie malowane było duluxem easy care i takich rzeczy nie ma. aha i wałek z długim włosiem, lepiej nakłada się farbę, szybciej się maluje a to też ważne żeby uniknąć smug

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka