Dodaj do ulubionych

ogrzewanie kominkowe

IP: *.stacje.agora.pl 10.10.04, 13:40
witam Mam pytanie kupuje teraz wkład kominkowy firmy Kornak o mocy 11kw.Wkład
kominkowy posiada wymuszony obieg powietrza.Czy jest to dobra firm.Na co
trzeb auważać instalując taki wkład.Chodzi o ogrzanie około 70m2.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiwit Re: ogrzewanie kominkowe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 14:30
      kornak niezaleznie od typu to jeden z najgorszych wkladow na rynku, zupelnie
      niesterowalny,bardzo niska jakosc wykonania nawet laik golym okiem to
      zobaczy.Moc jak we wszystkich krajowych wkladach niezgodna z rzeczywista (brak
      polskich norm dotyczacych badania wkladow kominkowych wiec na papierze mozna
      pisac co sie chce).Nawet w marketach mozna znalesc wklady wyzszej klasy w
      dodatku po nizszej cenie (nie chwalac tych ostatnich).Zupelna porazka szkoda
      pieniedzy.
      • Gość: AGA Re: ogrzewanie kominkowe IP: 62.111.195.* 12.10.04, 10:47
        Chcesz ogrzewać dom tym systemem? Też kiedyś o tym myślałam, ale znajomi kupili
        dom na osiedlu i tam wszystkie domki miały od początku ogrzewanie kominkowe. Po
        pierwszym roku wszyscy zaczęli ocieplaać ściany ( były z ytonga) i zakładać
        gaz. Zgodnym chórem twierdzą, że ogrzewanie kominkowe nie sprawdza się, gdy
        jest ok -15C dłużej niż kilka dni.
        • Gość: katharsis Re: ogrzewanie kominkowe IP: *.webino.pl 05.02.14, 11:52
          Kominkiem można skutecznie ogrzać niewielką powierzchnię:
          www.darco.com.pl/ogrzewanie-kominkowe/art,4,czy-dgp-jest-skuteczne.html
    • myk-ola Re: ogrzewanie kominkowe 05.02.14, 14:45
      Kominek powinien być wspomaganiem do CO.
    • Gość: Jasiek Re: ogrzewanie kominkowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.14, 09:18
      nie wiem jak firma, ale to na co powinieneś uważać, to przede wszystkim pytanie do kominiarza! nie działaj na własną rękę, bo tak jak dla mnie i dla Ciebie może się to źle skończyć. Jeśli potrzebuyjesz namiarów, mogę Ci daćź...www.kominiarze-warszawa.pl/kontakt pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka