anula56 12.01.05, 16:12 Witam, Jakie zabezpieczenia się sprawdzają, a jakie nie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Na pewno trzeba się ubzepieczyć, ale co poza tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fragi Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: *.petrus.pl 14.01.05, 20:21 Dwa lub trzy dobermany dobrze się sprawdzają. A tak na poważnie to zależy czy masz na myśli bank, kantor, domek letniskowy, czy co inne, oraz od miejsca gdzie się znajduje. W jakim otoczeniu itd. Trudno cokolwiek doradzić z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
anula56 Re: Zabezpieczenia przed włamaniem 15.01.05, 08:28 Witam, mam na myśli mieszkanie na parterze, większa część okien wychodzi na krzaki, są dwa balkony. Włamanie już mam za sobą, teraz mieszkanie jest lepiej zabezpieczone (rolety antywłamaniowe, alarm), ale zastanawiam się, co jeszcze można zrobić. W mieszkaniu są kiepskie okna, plastikowe, słabej jakości, więc rozważam ich wymianę na jakieś bardzo dobre. Poza tym jestem ciekawa jak inni sobie radzą z zebezpieczeniami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuska Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 10:26 Alarm + monitoring chyba działa najlepiej ... rolety podobno wywazaja - okna nawet antywlamaniowe potrafia podobno wywazyc jak chca - kraty tez sa dobrym rozwiazaniem ale malo estetycznym ... Pozdrawiam, Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 31.12.04 -włamanie Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: 217.11.136.* 17.01.05, 16:04 Alarm, monitoring i dobry sąsiad. Rolety się przydają złodziejom, bo przy opuszczonych storach, można nawet światło zapalić, i w jasności kąty plądrować... Odpowiedz Link Zgłoś
m.fin Re: Zabezpieczenia przed włamaniem 31.07.13, 14:06 a może takie coś www.mieszkajbezpiecznie.pl są tam też inne propozycje, najlepiej przejrzeć portal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:41 Jeżeli chodzi o Twój problem z oknami to wydaje mi się, że znam rozwiązanie. Na rynku są dostępne blokady antywłamaniowe zabezpieczające okna przed wyważeniem, niestety nikt nie zagwarantuje Ci, że włamywacz nie wybije szyby ale z badań statystycznych wynika, że tylko 2% włamań jest przez wybicie szyby. Jeżeli interesują Cię takie blokady podaję e-mail: a.borowy@neostrada.pl, mogę wysłać zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuska Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:59 Niestety i takie zabezpieczenia forsuja zlodzieje bez wybijania szyb ... ale napewno jest im trudniej. Tuska Odpowiedz Link Zgłoś