Dodaj do ulubionych

Zabezpieczenia przed włamaniem

12.01.05, 16:12
Witam, Jakie zabezpieczenia się sprawdzają, a jakie nie? Podzielcie się
swoimi doświadczeniami. Na pewno trzeba się ubzepieczyć, ale co poza tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: fragi Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: *.petrus.pl 14.01.05, 20:21
      Dwa lub trzy dobermany dobrze się sprawdzają. A tak na poważnie to zależy czy
      masz na myśli bank, kantor, domek letniskowy, czy co inne, oraz od miejsca gdzie
      się znajduje. W jakim otoczeniu itd. Trudno cokolwiek doradzić z daleka.
      • anula56 Re: Zabezpieczenia przed włamaniem 15.01.05, 08:28
        Witam, mam na myśli mieszkanie na parterze, większa część okien wychodzi na
        krzaki, są dwa balkony. Włamanie już mam za sobą, teraz mieszkanie jest lepiej
        zabezpieczone (rolety antywłamaniowe, alarm), ale zastanawiam się, co jeszcze
        można zrobić. W mieszkaniu są kiepskie okna, plastikowe, słabej jakości, więc
        rozważam ich wymianę na jakieś bardzo dobre. Poza tym jestem ciekawa jak inni
        sobie radzą z zebezpieczeniami. Pozdrawiam
        • Gość: Tuska Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 10:26
          Alarm + monitoring chyba działa najlepiej ... rolety podobno wywazaja - okna
          nawet antywlamaniowe potrafia podobno wywazyc jak chca - kraty tez sa dobrym
          rozwiazaniem ale malo estetycznym ...

Pozdrawiam,
          Tuska
          • Gość: 31.12.04 -włamanie Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: 217.11.136.* 17.01.05, 16:04
            Alarm, monitoring i dobry sąsiad.
            Rolety się przydają złodziejom, bo przy opuszczonych storach, można nawet
            światło zapalić, i w jasności kąty plądrować...
          • m.fin Re: Zabezpieczenia przed włamaniem 31.07.13, 14:06
            a może takie coś www.mieszkajbezpiecznie.pl są tam też inne propozycje, najlepiej przejrzeć portal
        • Gość: Artur Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:41
          Jeżeli chodzi o Twój problem z oknami to wydaje mi się, że znam rozwiązanie.
          Na rynku są dostępne blokady antywłamaniowe zabezpieczające okna przed
          wyważeniem, niestety nikt nie zagwarantuje Ci, że włamywacz nie wybije szyby
          ale z badań statystycznych wynika, że tylko 2% włamań jest przez wybicie szyby.
          Jeżeli interesują Cię takie blokady podaję e-mail: a.borowy@neostrada.pl, mogę
          wysłać zdjęcia.
          • Gość: Tuska Re: Zabezpieczenia przed włamaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:59
            Niestety i takie zabezpieczenia forsuja zlodzieje bez wybijania szyb ... ale
            napewno jest im trudniej.

Tuska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka