Dodaj do ulubionych

KOSZTY WYKONCZENIA MIESZKANIA

IP: *.chello.pl 07.02.05, 19:36
Prosze o pomoc przy skalkulowaniu kosztow wykonczenia mieszkania 46m2. Ile
powinna policzyc ekipa za: położenie podłogi (panele podlogowe), łazienka
(5m2) - wszystko, ściany: ostatni etap gładzi + ostateczne malowanie,
terakota na podłodze w kuchni i przedpokoju, wstawienie 2 sztuk drzwi
wewnętrznych. Z gory dziekuje za wszelkie rady. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: KOSZTY WYKONCZENIA MIESZKANIA 07.02.05, 20:39
      jeżeli masz mieszkanie w stanie totalnie surowym (wystające ze ścian zaślepione
      rurki, "klepisko" na podłodze itp) - to ok. 1/3 (1/4) tego, co wydałaś/eś
      dotychczas
    • mroovka3 Re: KOSZTY WYKONCZENIA MIESZKANIA 08.02.05, 11:26
      na wykończenie mieszkania w normalnym standardzie, bez żadnych "wodotrysków",
      ale też nie z materiałów najniższej jakości, należy skalkulować po ok. 700 zł
      za m2 mieszkania - i w moim przypadku tak niestety będzie.......

pzdr
      mroovka
    • Gość: estrellita Re: KOSZTY WYKONCZENIA MIESZKANIA IP: *.kinres.com.pl 08.02.05, 15:50
      Ja właśnie kończe moje mieszkanie 50m2 w Warszawie.
      Za łazienkę (6m), terakote w przedpokoju i kuchni (9m) i panele z listwami
      przypodlogowymi w reszcie pomieszczen (+ jeszcze drobne zmiany w instalacjach
      (elektr i wodociągowej) i zabudowa wnęki łazienkowej póleczkami z glazury)
      zaplaciłam ok 6 000 brutto (w tym 1500 zł to były materiały - kleje, płyty
      gipsowe, pianki montazowe, fugi silikony ytongi itp).
      Oprocz tego jeszcze gładź z malowaniem moze kosztować 8-18zł/m2 i osadzenie
      drzwi 120-200 zł/skrzydło.
      Podaję ceny z którymi można sie spotkać - nie polecam tych 'najniższych' -
      najczesciej albo zawieraja koszty ukryte albo potem trzeba poprawiac....
      • Gość: pipi Re: KOSZTY WYKONCZENIA MIESZKANIA IP: *.chello.pl 08.02.05, 19:36
        Dziekuje za pomoc. To nie jest mieszkanie w stanie totalnie surowym.

na wykończenie mieszkania w normalnym standardzie, bez żadnych "wodotrysków",
        ale też nie z materiałów najniższej jakości, należy skalkulować po ok. 700 zł

Tak juz sobie troche kalkulowalam i wydaje mi sie, ze to chyba cena
        uwzgledniajaca nie tylko robocizne, ale takze materialy?

Ja właśnie kończe moje mieszkanie 50m2 w Warszawie.
        Za łazienkę (6m), terakote w przedpokoju i kuchni (9m) i panele z listwami
        przypodlogowymi w reszcie pomieszczen (+ jeszcze drobne zmiany w instalacjach
        (elektr i wodociągowej) i zabudowa wnęki łazienkowej póleczkami z glazury)
        zaplaciłam ok 6 000 brutto (w tym 1500 zł to były materiały - kleje, płyty
        gipsowe, pianki montazowe, fugi silikony ytongi itp).
        Oprocz tego jeszcze gładź z malowaniem moze kosztować 8-18zł/m2 i osadzenie
        drzwi 120-200 zł/skrzydło.
        Podaję ceny z którymi można sie spotkać - nie polecam tych 'najniższych' -
        najczesciej albo zawieraja koszty ukryte albo potem trzeba poprawiac....

dziekuje bardzo za pomoc. Jak sadze ta cena, to sredni koszt wynajecia
        "budowlancow"?

Dziekuje
        • mroovka3 Re: KOSZTY WYKONCZENIA MIESZKANIA 09.02.05, 11:25
          > Tak juz sobie troche kalkulowalam i wydaje mi sie, ze to chyba cena
          > uwzgledniajaca nie tylko robocizne, ale takze materialy?

zdecydowanie tak, ja wliczyłam w to także drzwi wewnętrzne, sprzęt AGD i meble
          kuchenne - wszystko ze średniej półki, i niestety, ale nie chce wyjść mniej niż
          650 zł za m2 ;-(((

miłego urządzania

pzdr
          • Gość: Jacek Re: KOSZTY WYKONCZENIA MIESZKANIA IP: 217.153.88.* 09.02.05, 15:02
            To ja sobie policzyłem i tez nie górna półka i za 67,5m wyszło mi 56000 i
            myślę, że to nie wszytsko bo bez garnków, nicielników, wazoników i innych
            pierdół :-)
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka