IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 12:17
Czy są dostępne na rynku panele w kolorze wenge?
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: panele 11.02.05, 11:42
      www.wikpan.pl/oferta/witex/castilia.html
    • agatapietrucha Re: panele 05.02.15, 14:54
      Tutaj jest bardzo duży wybór paneli, sprawdź może znajdziesz swój kolor: www.swiatpaneli.com/
    • zojeczka2 Re: panele 05.02.15, 16:35
      Oczywiście że są polecam firmę Glazurex z Wrocławia na ul. Karmelkowej posiadają szeroki wybór paneli podłogowych, parkietu oraz desek i drzwi. Bardzo często kupujemy właśnie tam podłogi oraz chemie budowlaną jak robimy remonty mieszkań.
    • drogimex Re: panele 03.05.15, 20:34
      Witam,
      generalnie wybór kolorystyki i tekstury stawia panele znacznie wyżej niż deski podłogowe. Dotyczy to szczególnie paneli laminowanych (niektórzy określają je jako okleinowe). Warto jednak patrzeć nie tylko na wygląd, lecz również na jakość materiału - w panelach istotna jest ich ścieralność oraz klasa używalności.
      Przy panelach laminowanych polecam raczej droższe rozwiązania, gdyż panele okleinowe z niższej półki często mają małą wytrzymałość użytkową (polecam opis paneli podłogowych na stronie zbudujmydom.pl/index.php?page=rodzaje-paneli-podlogowych-jakie-wybrac )
      Pozdrawiam
    • alfredo302 Re: panele 11.05.15, 12:45
      ja kiedys miałam panele w kolorze venge, już nawet nie pamiętam gdzie były kupione. Teraz zastanawiam się nad jakimiś jasnymi. Czy ktoś może kupował panele od tej fimy ardi.com.pl,? Wygląda na to, ze maja Duzy wybór desek podłogowych i paneli. Maz kiedys od nich zamawiał elementy klejone i było ok., ale nie wiem jak u nich z podólogami.
      • erzecznikknauftherm Re: panele 31.05.15, 03:14
        Dla uniknięcia (lub chociaż zmniejszenia) efektu stukania przy zastosowaniu paneli, proponuje zastosować izolację akustyczną (i równocześnie termiczną) w postaci płyt styropianu akustycznego Knauf Therm Expert Acoustic, który tłumi dźwięki uderzeniowe o 24-27 dB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka