gocha73 18.05.05, 16:25 Pomóżcie znaleźć tanią firmę do pokrycia wykonania dachu (konstrukcja+pokrycie blachą)z terenu Zagłębia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Dach IP: *.eranet.pl 18.05.05, 23:24 zobacz katalog firm w serwisie www.e-dach.pl o dachach lub moze forum budowlane www.forumbudowlane.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cichad Re: Dach 19.05.05, 19:44 Hej. Daj znać na forum czym chcesz kryć dach. Znajdę firmę z okolic Katowic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cichad Re: Dach 19.05.05, 19:45 Ups . Nie doczytałem. Daj znać jeszcze, czy interesuje Cię tylko robocizna czy materiały też. Możesz pisać : cichad@poczta.onet.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha73 Re: Dach 20.05.05, 08:07 Przepraszam że tak późno, ale były małe problemy z Internetem. Dach chce kryć blachą. Jak firma oferuje materiał w przystępnych cenach byłoby super. Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
gromek87 Re: Dach 27.02.20, 10:59 Pokrycie dachu blachą to proszenie się o kłopoty. Blachodachówki to materiał niższej jakości niż choćby ceramika. Jeśli planujesz mieszkać w tym domu i mieć spokój z konserwacją na wiele lat, to proponuję raczej poszukać rozwiązania ceramicznego - wyceń sobie np. dach z dachówki Koramic Alegra 9 - nie jest to drogi materiał, ale dzięki swoim właściwościom na pewno będzie służył radykalnie dłużej, niż jakakolwiek blachodachówka... Odpowiedz Link Zgłoś
tywinlannister Re: Dach 28.03.20, 18:55 No tak, blachodachówka ma siłą rzeczy słabsze parametry użytkowe od ceramiki. Ale ma jeden duży plus - cena. Koramic Alegra 9 to faktycznie materiał dość korzystny cenowo, ale jednak ciągle droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
olatola Re: Dach 01.04.20, 18:48 A ja z kolei nie wiem... Nie wiem, czy miałeś kiedyś blachodachówkę, ale ja akurat od kilku lat mam, dwumodułówkę z Regametu. Na ten moment? Jak dla mnie same korzyści. Tańsza więźba, łatwiej znaleźć ekipę (która jest i tańsza, i cały dach montuje w ekspresowym tempie), a cały dach - obecnie - wygląda i sprawuje się świetnie. A my dodatkowo mamy je jeszcze w takiej powłoce, że nie wiedząc, mógłbyś się pomylić, że to dachówka ceramiczna. I tak jak mówię, jeśli chodzi o sprawy techniczne, sprawuje się absolutnie bez zarzutu. gromek87 napisał: > Pokrycie dachu blachą to proszenie się o kłopoty. Blachodachówki to materiał ni > ższej jakości niż choćby ceramika. Jeśli planujesz mieszkać w tym domu i mieć s > pokój z konserwacją na wiele lat, to proponuję raczej poszukać rozwiązania cera > micznego - wyceń sobie np. dach z dachówki Koramic Alegra 9 - nie jest to drogi > materiał, ale dzięki swoim właściwościom na pewno będzie służył radykalnie dłu > żej, niż jakakolwiek blachodachówka... Odpowiedz Link Zgłoś