Dodaj do ulubionych

ADAPTACJA PODDASZA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:47
Szanowni Forumowicze.

Przymierzam się do zakupu poddasza w kamienicy. Jaki może być szacunkowy
koszt adaptacji go na cele mieszkalne? Niedawno Wspólnota mieszkaniowa
wykonała remont dachu, jednakże nie jest on ocieplony ani wykończony od
wewnątrz. Nie ma w nim okien połaciowych Jest już doprowadzona woda,
kanalizacja i prąd. Poddasze ma 120 m2. Zapewne trzeba będzie przygotować też
odpowiednio podłogę. Jaki może być koszt (szacunkowy)remontu jednego metra
kwadratowego wraz z robocizną?
Obserwuj wątek
    • nickxxx Re: ADAPTACJA PODDASZA 17.06.05, 17:13
      trudno oszacowac na odleglosc to trzeba zobaczyc,Gdzi ten strych sie znajduje?
      • Gość: rob Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 19:55
        Strych to centrum Szczecina. Jest już woda kanaliza i prąd.

Jednakże pozostaje jeszcze inst. gazowa, ocieplenie poddasza, okna połaciowe,
        zrobienie podłogi i ew. ścianek działowych.

• nickxxx Re: ADAPTACJA PODDASZA 19.06.05, 15:21
          jestem ze szczecina mieszkam w centrum 502 462 089 lub 4345222 pozdrawiam
    • Gość: taki sobie Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:13
      jestem w trakcie przygotowywania oferty cenowej na takie wlasnie roboty w wawie
      jak skoncze to napisze ci ile to wyszlo!
      • Gość: rob Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 19:58
        3-mam Cię za słowo!

Jeśli nie zapomnisz to to jest mój adres:

robert_email@interia.pl

I jeszcze raz serdeczne dzięki.
    • Gość: taki sobie Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:52
      nie jestem zorientowany co jest do zrobienia u ciebie na tym strychu, ale ten
      co obliczalem ma bardzo powazny zakres prac i pow 140 m/kw koszt to ok 103tys
      czyli ok 735zl za m/kw
      • Gość: rob Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:16
        U Ciebie wyszło trochę drogo. No chyba, że w tym zawiera się remont dachu. Poza
        tym to jest Wawa, więc i ceny są wyższe. W centrum Szczecina pomimo, że ten
        cholerny berlin jest blisko nie jest jeszcze, aż tak źle. W moim przypadku dach
        jest po remoncie, jest woda, kanaliza i prąd. Pozostaje ocieplenie i
        wykończenie stropu. Wstawienie okien połaciowych, zrobienie podłogi i ścianek
        działowych z drzwiami. Dalej, instalacje wodno - kanalizacyjne wraz z
        ogrzewaniem - tylko nie wiem na jakie się zdecydować - gazowe czy elektryczne?

Ile Ciebie kosztował projekt adaptacji wykonany prze architekta?
        • nickxxx Re: ADAPTACJA PODDASZA 21.06.05, 10:33
          Znajomy zamowil projekt to go wynioslo 2200 tu w sz-nie
          • Gość: rob Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:37
            Nickxxx-u.

Jaką powierzchnię miał strych, którego dotyczył wspomniany przez Ciebie projekt?
      • Gość: zainnteresowany Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.chello.pl 21.06.05, 11:09
        Co w w tym się mieści możesz w skrócie podać jak np:
        okna ile ,lukarny ile , tynki ,docieplenia dachu ile m2
        posadzki czy może już podłogi zparkietem
        instalacje jakie etc. Koszty są netto brutto z
        materiałem czy bez z rachunkiem czy na czrno ( fucha )
        Strasznie nieczytelnie tu piszesz nie wiadomo o co chodzi
        • Gość: zainteresowany Re: ADAPTACJA zapytanie do taki sobie IP: *.chello.pl 21.06.05, 11:13
          Zapytanie wcześniejsze było do pana o nicku taki sobie
          • nickxxx Re: ADAPTACJA zapytanie do taki sobie 21.06.05, 11:23
            chodzi glownie o wykonanie projektu:jaki material nalezy zastosowac,projekt
            elektryczy,wod.-kan.,itp.Wycena materialowa i robocizny to zupelnie inna
            sprawa.Urzad miejski interesuje poprawnosc wykonania projektu i wtedy ja
            zatwierdza lyb nie.
    • Gość: gizmos Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:28
      co racja to racja nick-u taki sobie
    • Gość: oki Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: 217.67.197.* 21.06.05, 11:32
      www.e-dach.pl o poddaszach
      • Gość: rob Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:39
        Fajna strona

dzięki!
        • Gość: taki sobie Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:53
          Gdybym chcial wymieniac wszystkie ceny jednostkowo siedzialbym chyba ze 4 godz
          i pisal strych o ktorym pisalem jest w zlym stanie technicznym(budowlanym)
          trzeba tam zerwac cala posadzke wykonac nowe wylewki wraz z ociepleniem
          przerobic c.o wykonac cala elektryke otynkowac sciany postawic scianki dzialowe
          itd! pozatym koszty podalem wraz z cena materialow i uwazam ze wcale nie jest
          to duzo wzgledem tego co jest do zrobienia !
          • Gość: rob Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:21
            Napisałeś "przerobic c.o". Czy tam już jest instalacja grzewcza, którą trzeba
            przerobić, czy trzeba ją dopiero zrobić?
            • Gość: taki sobie Re: ADAPTACJA PODDASZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 13:10
              trzeba ja zrobic bo terz sa tylko ogiegi wodne z c.o
              • Gość: anet taki sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:41
                próbujesz powiedzieć że remont 140m strychu jest możliwy za 103tyś a w ta cenę
                wliczone są juz materiały? To jak ja mam 57m strychu to remont zrobię za ok
                40tyś z materiałami? jak tak to całkiem nieźle!
                • Gość: taki sobie Re: taki sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:56
                  mowa tu o mareialach budowlanych nie liczac glazury terakoty paneli itp bo te
                  moga kosztowac nawet 200 zl za m2 albo i wiecej ale jesli chcesz to moge
                  zerknac na ten stryszek i okreslic koszt jesli to wawa oczywiscie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka