Dodaj do ulubionych

Zwrot OrlenPaczka

11.12.25, 20:16
Kupiam na Allegro kilka motków włóczki za pośrednictwem ORLEN Paczki. Jeden mi nie pasował. Zrobiłam zwrot, wygenerowałam kod zwrotu, zapakowałam motek wraz z wydrukowanym zwrotem i włożyłam do paczkomatu. I słuch po zwrocie zaginął. Nie mam informacji sms , że zwrot poszedł do sprzedawcy, nie mam kasy ( w sumie to 15 zł, ale nie o kwotę chodzi). Napisałam do sprzedawcy o co kamam. Na razie nie ma odzewu. Dziwi mnie ta sytuacja, że system nie odnotował zwrotu. W sumie zobaczyłam to dopiero dziś przeglądając telefon ( a sytuacja miała miejsce 2 tygodnie temu). Czy ktoś miał podobne zdarzenie? Chyba będę unikac tego paczkomatu.

PS. Istnieje mozliwośc, że skończył mi się smart w momencie włożenia paczki do paczkomatu, chociaż kod zwrotu za free jeszcze wydrukowałam.

Pytanie - gdzie się upłynnił mój motek włóczki big_grin big_grin big_grin ????
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Zwrot OrlenPaczka 11.12.25, 21:33
      Ale to chyba nie ty dostajesz informacje o zwrocie, tylko sprzedawca, bo to on jest nadawcą.
      • pleszkazlasu Re: Zwrot OrlenPaczka 11.12.25, 21:54
        No jak to, nadawca też zawsze ma info o statusie przesyłki zwrotnej.
        • pleszkazlasu Re: Zwrot OrlenPaczka 11.12.25, 21:54
          Nadawca w sensie klient, bo w momencie odesłania przesyłki to on jest nadawcą.
          • alpepe Re: Zwrot OrlenPaczka 12.12.25, 09:03
            nie
            • pleszkazlasu Re: Zwrot OrlenPaczka 12.12.25, 23:09
              Tak. Nie w sensie prawnym, tylko praktycznym. Jak coś zwracam, inpostem czy Dpd, zawsze mam dostęp do statusu przesyłki.
              • sarah_black38 Re: Zwrot OrlenPaczka 13.12.25, 21:47
                pleszkazlasu napisała:

> Tak. Nie w sensie prawnym, tylko praktycznym. Jak coś zwracam, inpostem czy Dpd
                > , zawsze mam dostęp do statusu przesyłki.

Nic na sms nie przyszło. Początkowo głowy tym sobie nie zawracalam, ale po pewnym czasie stwierdziłam, że coś nie halo. Zadzwoniłam na infolinię, podałam nr zwrotu, opisałam jak wyglądała paczka i kiedy została umieszczona w paczkomacie. Pani dane wklepała w system i mam czekać na informacje zwrotną. Dobrze, że było to tylko 15 zł. Mam nauczkę na przyszłość, że trzeba sprawdzić sms i pocztę po umieszczeniu zwrotu w paczkomacie.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Zwrot OrlenPaczka 11.12.25, 21:54
      A dałaś zwrot w skrzynce jak w inpost i wtedy ci przychodzi info że zwrot zostal nadany.
    • aankaa Re: Zwrot OrlenPaczka 11.12.25, 23:16
      gdzie się upłynnił mój motek włóczki

kurier przechwycił i wieczorami dzierga szalik dla Rudolfa, który będzie za niego za...ł z przesyłkami przed świętami, kiedy paczek jest w ...
      • sarah_black38 Re: Zwrot OrlenPaczka 12.12.25, 08:44
        aankaa napisała:

> gdzie się upłynnił mój motek włóczki
        >
        > kurier przechwycił i wieczorami dzierga szalik dla Rudolfa, który będzie za nie
        > go za...ł z przesyłkami przed świętami, kiedy paczek jest w ...
        >

Haha dobre, niech dzierga na zdrowie big_grin big_grin

A tak na poważnie sprzedawca odpisał mi, że był kod zwrotu, ale paczki ni ma wink . Chyba dam se siana big_grin
    • furiatka_wariatka Re: Zwrot OrlenPaczka 12.12.25, 09:00
      Jeśli nie dostałaś żadnego info z numerem paczki to po prostu zadzwoń na infolinię Orlen paczki i możliwe, że na podstawie kodu zwrotu ustalą co z paczką. W okresie przedświąteczny zazwyczaj wszystkie paczki idą dłużej, sprzedawca też może mieć duży ruch w interesie, więc miejmy nadzieję, se wszystko jest ok z paczka. Ale na początek trzeba ustalić jej numer i gdzie się podziała.
      • sarah_black38 Re: Zwrot OrlenPaczka 12.12.25, 14:01
        furiatka_wariatka napisał(a):

> Jeśli nie dostałaś żadnego info z numerem paczki to po prostu zadzwoń na infoli
        > nię Orlen paczki i możliwe, że na podstawie kodu zwrotu ustalą co z paczką. W o

Dzięki tak zrobię smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka