IP: 57.67.17.* 22.07.05, 16:55
Bardzo prosze o pomoc. Jestesmy w trakcie budowy bomu na slasku, na wsi w
odleglosci ok 15 km od najblizszego miasta. Chcialabym zalozyc w domu alarm i
ewentualnie monitoring ale nie mam pojecia gdzie szukac ofert (okolice
Pszczyny). I czy wogole mozna zrobic monitoring na wsi czy trzeba mieszkac w
miescie?
I ile takie cos kosztuje lacznie z montazem?
Obserwuj wątek
    • Gość: ala11 Re: alarmy IP: *.210.99-84.rev.gaoland.net 24.07.05, 09:51
      czy nikt nie ma alarmu?
    • Gość: mif Re: alarmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:23
      Najlepszy alarm - to kundelek-szczekaczka i dobry sąsiad. Reszta - to dodatki.
      :))
    • aniask_mama Re: alarmy 24.07.05, 13:32
      Poszukaj firm monitoringowych w okolicy. Nie ma wymagań, gdzie masz mieszkać,
      jedynie w umowie mogą zastrzec, że czas przyjazdu się wydłuży. Szukaj takich,
      które mają w pobliżu patrol. Koszt - sam monitorig z pilotem antynapadowym ok.
      85zł/m-c (u mnie, tzn. też niedaleko Pszczyny :))
      • floton Re: alarmy 24.07.05, 22:12
        proszę o kantakt na pocztę: mogę poradzić, mam prywatna firme montującą alarmy
        ale w podkarpaciu
        floton@gazeta.pl
    • Gość: Floton Re: alarmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:46
      Koszt wykonania alarmu w domu prywatnym zależy od kilku czynników. Jeśli dom
      jest w trakcie budowy instalacji elektrycznej to należy zrobić przy okazji
      instalke alarmową, gdyż obniży to potem koszty systemu. Rozmieszczenie
      poszczególnych elementów systemu alarmowego powinien określić instalator
      systemów alarmowych - takiego człowieka można zlaleźć w najbliższej agencji
      ochrony, która zajmuje się również monitoringiem obiektów. System wykonany
      techniką przewodową będzie prawie dwukrotnie tańszy niż przy zastosowaniu
      urządzeń bezprzewodowych, które sie stosuje w przypadku wykończonych wnętrz bez
      możliwości prac typu kucie wiercenie itp. Sposób przekazu informacji do agencji
      ochrony zależy od możliwości samej agencji - może być to drogą radiową,
      telefoniczną lub przez sieć GSM. Odległość 15 km jest w zasięgu nadajników
      radiowych o ile z takowych dana agencja ochrony korzysta, łącze telefoniczne ma
      tę wadę że linię telefoniczną można przeciąć, najlepiej wypada pod tym względem
      monitoring przez sieć GSM która ma zasięg praktycznie na cały kraj i wiele
      agencji korzysta z tego rodzaju monitoringu. Koszt systemu zależy od ilości
      czujek w budynku i od ich rodzaju (przewodowe czy - dwukrotnie droższe -
      bezprzewodowe)oraz od zastosowanych innych urządzeń dodatkowych (np załączanie
      systemu z pilota, podział na strefy typu garaż, parter itd.) Myśle, że w
      przeciętnym domu prywatnym wyniesie on od 1500zł do 2800 zł z montażem.
      Radziłbym poszukac w internecie najbliższej agencji ochrony i zapoznać się z
      ich możliwościami technicznymi o których pisałem wcześniej. Pozdrawiam i życzę
      jak najszybszych wprowadzin do własnego domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka