Gość: Malwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:31 Muszę zrobić remont dach (ok. 80 m kw.). Dach jest plaski kryty papą. Dodatkowo trzeba zrobuć remont kominów. Czy ktoś może podać orientacyjny koszt takiej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dekarz Re: Remont dachu IP: *.chello.pl 29.07.05, 10:59 Orjentacyjnu powiadasz to zależy od ciebie kiedy chcesz zacząć skończyć czy płacisz za materiały sama czy ew. wykonawca ( rabat na ryzyko niezapłacenia i za wykonana pracę koszty transp[ortu ) , które piętro czy wywalić starą papę czytylko nakleić nową i gdzie miejscowość ( stoi domek ) . Sorry ale bez twego udziału tak zgadnąc się nie da , czego ptrzebyjesz albo weź sobie ludzi z ,,łapanki,, z ulicy na 80 zł.z osobę dziennie i ryzyko partactwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: Remont dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:06 Domek ma 2 piętra. Jest w Warszawie. Materiały mogę kupić sama. Oczywiście chciałabym żeby było solidnie i szybko. Co do starej papy to poprostu nie wiem czy trzeba zrywac czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekarz Re: Remont dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 12:49 proponuję wizytę przedstawiciela ekipy dekarzy.może być juto ? rono lu wieczorem Rozeznanie wstępny kosztorys orjentacyjny prawie za darmo to znaczy zapłcisz 70 zł jeśli wstępne ustalenia ceny Ci odpowiadają za kosztorys z wykazem czynności i ceny robocizny 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: Remont dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 13:25 No to nie dziękuję. Jeźeli mam płacić nie wiem za co. Poszukam jakiejś ekipy, która zrobi wstępną kalkulację za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekarz Re: Remont dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 14:31 Za wstępną kalkulację można tylko uznać że np: jst twierdzi pan dekarz powiedzmy tyle m2 dachu do zerwania naprawienia itd. Za kalkulację wstępną nie musi pani płacić jeśli bez podania przyczyn nie wycofa się pani z umowy innym słowem jest wliczona w usługę. Kucja 70 zł ma zabezpieczyć ew. porzucenie przez panią pracy dekarza związanej wyliczeniem szczegółowym materiałów robocizny na rzecz innego wykonawcy . Ale decyzja zależy od inwestora powodzenia dekarz. Nic poza dobrymi intencjami nie ma za darmo sz. p. a praca dekarza nie należy do tych najłatwiejszych , lekkich i bezpiecznych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monic Re: Remont dachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:58 proponuje wizyte w serwisie o dachach www.e-dach.pl Odpowiedz Link Zgłoś