Dodaj do ulubionych

spuszczel domowy

01.08.05, 19:43
Mam pytanie do doświadczonych zabójców robactwa wszelkiego. W naszym domku w
deskach przy dachu odkryliśmy dziurki jak po kornikach. Po przewertowaniu
stron www doszliśmy do wniosku że mamy tam tzw. spuszczela domowego. Proszę o
radę czym się można tego świństwa pozbyć nim zje nam pół domu. Kilka larw
udało nam się wydłubać ale jeszcze słychać szmery w drewnie. Dziękuję za porady
Obserwuj wątek
    • murowany Re: spuszczel domowy 01.08.05, 20:00
      To sa wlasnie dziury po spuszczelach a nie po kornikach:)
      Poszukaj na stronach producentow takiej chemii budowlanej, sprawdz takie srodki jak Altaxin, cos mi sie kojarzy taka nazwa jak Bora...cos tam. Musisz koniecznie sprawdzic na co dzialaja te srodki, nie wszystko jest na owady.
    • Gość: kmxc Re: spuszczel domowy IP: *.eranet.pl 02.08.05, 07:55
      wpisz w gooogle spuszczel i masz kilkanaście stron. W zwykłej Castoramie, Obi.
      Leroy Merlin dostaniesz różne "owado kliery", które wyeliminują Ci szkodznika.
      • niewyjasnione Re: spuszczel domowy 06.08.05, 04:45
        Impregnaty sluza do ochrony drewna ZANIM spuszczel je zaatakuje.
        Spuszczela gazuje sie cyjanowodorem, ale to niestety rowniez bardzo skutecznie
        dzialajaca smiertelna trucizna dla ludzi. Jego produkcja bardzo wzrosla w
        Niemczech w czasie wojny.
        Najprosciej spalic drewno, wybudowac nowe i tym razem zaimpregnowac.
      • Gość: krysia Re: spuszczel domowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 12:54
        Ja pozbyłam się chrobotania na strychu, w krokwiach niezabezpieczonych
        wczesniej były spuszczele, pomalowałam smarowałam płynem, który powstaje po
        rozpuszczeniu w wodzie FOBOSU, dość tani preparat, tylko jeden raz malowalam
        pędzlem miejsca gdzie były wyzarte dziury, ale dość moćno namaczałam tym płynem
        cała zaatakowaną belkę i wkrótce zrobiło się cicho.
    • Gość: Katarzyna Re: spuszczel domowy IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.13, 10:27
      Na pewno nie ma sensu bawić się samemu w zabijanie bo tylko wydamy niepotrzebnie pieniądze oraz zmarnujemy swój czas. Sama probowalam kilkakrotnie pozbyć się spuszczela "domowymi sposobami" ale na prawdę teraz to wiem że nie miało to najmniejszego sensu az w końcu polecono mi firmę która się w tym specjalizuję i od tamtego czasu ani widac ani słychać o robactwie a zapewne gdbym nie zgłosiła się do firmy Carsekt to nadal bym miala udrękę (www.carsekt.eu - stąd wziełam nr telefonu i zadzwoniłam). Pozdrawiam
      • monikamonika82 Re: spuszczel domowy 05.01.16, 21:46
        Mamy ten sam problem Bardzo proszę o kontakt
        mm-24@tlen.pl
    • Gość: małyObłudnik Nakarm robaczka a nie zabijaj! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 21:40
      Zanim samemu zaczniesz tępić szkodnika i ogłosisz to wszem i wobec to się zastanów bo dziś czytałem, że facet dostał 1 m-c aresztu bezwzględnego i 1 tyś zł kary za zabicie gołębia co mu do samochodu wleciał.
    • marcinzach Re: spuszczel domowy 13.10.17, 14:29
      Skorzystaj z pomocy profesjonalistów. Działając samemu tracisz czas i pieniądze. Wpisz w google - zwalczanie spuszczela i znajdziesz firmy specjalizujące się w tym. Np.: www.prestige-ddd.pl/spuszczel-pospolity-zwalczanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka