8n 01.11.08, 10:36 moja twarz na zime robi sie strasznie sucha, sypie sie i szczypie, mozecie polecic jakis turbonawilzajacy krem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: przesucha cera 01.11.08, 10:40 nutrilogie2 vichy, nutritic 5% la roche posay, xerial visage svr, dermedic hydrain2 plus coś delikatnego do mycia, np. physiogel cleanser. plus nawilzanie od środka- tran, olej z wiesiołka lub ogorecznika, jakaś omega-3 itp. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: przesucha cera 01.11.08, 10:48 dziekuje, za szybką odpowiedz. czytam teraz o tych kremach opinie w internecie, czy ten SVR, Xerial 5 Creme Visage dostane w aptece? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: przesucha cera 02.11.08, 16:50 Tak, wszystkie te kosmetyki są firm aptecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: przesucha cera 02.11.08, 18:53 Samo nawilżenie na mróz/zimno tylko pogorszy sprawę! Kup sobie krem który nie tylko nawilża, ale i natłuszcza. Moja dermatolog polecała mi ostatnio z La Roche-Posay jakis krem z lipidami w nazwie? Lipidic, Lipic; jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: przesucha cera 02.11.08, 20:04 do twarzy la roche posay ma właśnie Nutritic- z lipidami w stężeniu 2,5% lub 5%. a do ciała mają serię Lipikar, też z lipidami. żaden z poleconych przeze mnie środków nie jest typowo nawilżający ("mokry"), lecz powiedzmy "półtłusty", "zimowy". [najlżejszy jest svr Xerial] Odpowiedz Link Zgłoś
8n dziękuję! 04.11.08, 08:12 posmarowalam sie wczoraj i dzisiaj xerialem i mojej skorze jest juz lepiej! dziękuję :* Odpowiedz Link Zgłoś