Dodaj do ulubionych

Panele podlogowe

IP: *.com.pl 03.10.05, 10:31
witam

mam pytanie odnosnie paneli podlogowych.
podczas remontu (rok temu) specjalista skopal mi panele, polozyl panele bez przerw przy scianach
(chcialem goscia dorwac zeby to poprawil ale juz byl nieuchwytny-wyjechal zagranice). pod listwami
wykonczeniowymi niebylo tego widac, wyszlo to dopiero wtedy gdy panele zaczely sie podnosic,
trwalo to troche czasu-wilgoc na dworze panele zamienialy sie w fale dunaju, sucho na dworze
panele wracaja do prawidlowego polozenia, przez te nmanewry poluzowaly sie laczenia (panele
laczone na wcisk bez kleju). przerwe przy sciane sam zrobilem (objechalem dlutkiem i mlotkiem caly
obwod pokoju) panele juz sie niepodnosza ale przez poluzowanie laczen rozjezdzaja sie (na
szczescie tylko wzdluz panela nastepuje slizg, nie rozlaza sie wpoprzek). myslalem zeby skleic te
panele ale... niewiem czy to dobrypomysl :( prosze - podpowiedzcie mi co mozna zrobic zeby panele
przestaly sie slizgac. przepraszam za brak fachowego jezyka ale jestem kompletnym laikiem w tych
sprawach ;)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Korsarz Re: Panele podlogowe IP: *.com.pl 04.10.05, 11:33
      moze jednak ktos cos mi podpowie ?
    • Gość: aftim Re: Panele podlogowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:58
      cóż, bardzo współczuje.szkoda jedynie nerwów i utopionej kasy.
      taka luźna sugestia: może zlikwidować tą podłogę i nie rzeźbić już w byle czym
      bo podejrzewam że wszelkie korekty nie wyjdą na dobre.jezeli pomieszczenie nie
      jest duże wymiana podłogi np. na deskę barlinecką nie bedzie bardzo uciążliwa i
      kosztowna.pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka