Dodaj do ulubionych

Kangoo Be Bop

12.08.25, 11:21
Wiedzieliście ze istniało kangoo 40 cm krótsze od standardowego. Ze średnica zawracania mniejsza niż w twingo.
Z odsuwanym dachem, otwierana bezramkowa szyba w tylnej klapie i zdejmowanym panelu dachowym?
I na dodatek podwyzszone o pare cm.
Autoscout mi dzisiaj takie podrzucił. A ja zgłupiałem bo nawet nie słyszałem ze cos takiego bylo.
Brzmi jak idealne auto miejskie, małe wygodne (nie suv :) ), zwrotne, proste konstrukcyjne i na dodatek ładne:)
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 11:30
      Pierwsze widze...

Ale co do "Brzmi jak idealne auto miejskie" 😈😈😈😈 - bde polemizowal.
      Przydalyby sie jednak tylne drzwi - nawet maluszki z Kolna Aygo/C1/107 mialy.... dzieci jednak latwiej ogarnac...

Wyglada fajnie... ale w sumie to takie auto niszowe, czyli (prawie) dla nikogo.

Stad pewnie nikt go nie widzial na zywo...
      • trypel Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 11:43
        Bo to dla nowoczesnej rodziny 2 + pies, a pies włazi tyłem
        • galtomone Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 12:37
          trypel napisał:

> Bo to dla nowoczesnej rodziny 2 + pies, a pies włazi tyłem
          >

Moj wlazi tylnymi drzwaimi - ale to maly (22kg) piesek w rozmiarze "prawie nie gozny".
          • trypel Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 12:45
            Moglby sobie stac między fotelami i wyglądać na świat do tyłu przez otwarte okno i żadna mucha by mu nie wpadła do oka.
            Same zalety
            • galtomone Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 14:49
              OJOJ - jak auto bez bagaznika do miasta????

Zostaw tam laptopa!
              • trypel Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 16:03
                galtomone napisał:

> OJOJ - jak auto bez bagaznika do miasta????
                >
                > Zostaw tam laptopa!

Ty to smerf maruda jestes. Suv zły, mini mpv zle, 350 km zle,
                Weź ty sie troche upozytywnij
                • galtomone Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 18:08
                  trypel napisał:

> galtomone napisał:
                  >
                  > > OJOJ - jak auto bez bagaznika do miasta????
                  > >
                  > > Zostaw tam laptopa!
                  >
                  > Ty to smerf maruda jestes. Suv zły, mini mpv zle, 350 km zle,
                  > Weź ty sie troche upozytywnij
                  >
                  Jestem pozytywny... no... bylem

Paczaj jakim fajnym autem byla Rav4 I w zakresie przeznaczenia i co z tego jest dzis... zupelnie co innego.

Do dupy z taka Rav4 😂
              • qqbek Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 17:47
                galtomone napisał:

Poszukaj sobie zdjęć - otwierane są tylne drzwi, a za tylnymi fotelami jest akurat dość miejsca na siatki z zakupami.

> Zostaw tam laptopa!

I kolekcję złotych XVII-wiecznych monet!
                Maruda.
                W Zafirze nie mam rolety bagażnika, wielokrotnie zostawiałem w niej laptopa.
                Inna sprawa, że najczęściej "maskowany" był jakąś siatką na zakupy od góry, żeby typowy plecak na laptopa nikogo nie kusił.
                • galtomone Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 18:10
                  qqbek napisał:

> galtomone napisał:
                  >
                  > > OJOJ - jak auto bez bagaznika do miasta????
                  >
                  > Poszukaj sobie zdjęć - otwierane są tylne drzwi, a za tylnymi fotelami jest aku
                  > rat dość miejsca na siatki z zakupami.

Jestes na diecie???

Moje sie tam nie zmieszcza.

>
                  > > Zostaw tam laptopa!
                  >
                  > I kolekcję złotych XVII-wiecznych monet!
                  > Maruda.

No monet nie posiadam, ale laptopa w bagazniku dosc czesto zostawiam jadac z roboty do domu i wpadajac gdzies po zkupy po drodze..

> W Zafirze nie mam rolety bagażnika, wielokrotnie zostawiałem w niej laptopa.
                  > Inna sprawa, że najczęściej "maskowany" był jakąś siatką na zakupy od góry, żeb
                  > y typowy plecak na laptopa nikogo nie kusił.

No wiec sam widzisz...

poza tym chuj z laptopem - nie moj - szyby i klopotu szkoda.
                  • qqbek Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 22:15
                    galtomone napisał:

> Jestes na diecie???

Jeżeli uznać podążanie za żarciem przygotowywanym samodzielnie, a nie wysokoprzetworzonym.

> Moje sie tam nie zmieszcza.

Moje, tygodniowe (rodzina 2+2) mieszczą się w e-up!

> No monet nie posiadam, ale laptopa w bagazniku dosc czesto zostawiam jadac z ro
                    > boty do domu i wpadajac gdzies po zkupy po drodze..

No ja tak samo - w czym problem?

> No wiec sam widzisz...

Co widzę? Że boisz się na godzinę zostawić laptopa w samochodzie?
                    Przy obecnym poziomie usług w chmurze i możliwościach odnalezienia skradzionego sprzętu?
                    Złodziejom nie opłaca się kradzież sprzętu mobilnego, bo to prosta droga do ZK (dlatego też wspomniałem o kolekcji monet, bo to nadal nienamierzalne właściwie).

> poza tym chuj z laptopem - nie moj - szyby i klopotu szkoda.

A widzisz - u mnie laptop mój, szkoda by było pół dnia na instalacji oprogramowania na nowym spędzić, ale mimo wszystko zostawiam. Szanse na obrobienie ciebie na parkingu są chyba obecnie mniejsze niż na to, że ci ktoś do domu wlezie w tym samym celu. Wszędzie kamery i dość sprawne służby policyjne.
                    U mnie na osiedlu znikał, rok temu, sprzęt ogrodowy z domków i wszystkie "fanty" z zostawionych na podjeździe (a otwartych) samochodów - kilka tygodni tak było - policja bez problemu (wszędzie kamery) namierzyła sprawców (2 Gruzinów - co za zaskoczenie) i nawet część "fantów" odzyskano.
                    Wywiad musieli mieć ci Gruzini zupełnie jarkowy, bo mam w najbliższym sąsiedztwie troje policjantów 🤣

Tomek!
                    Lata 90-te skończyły się ponad ćwierć wieku temu (FYI!).
                    • waga170 Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 00:15
                      qqbek napisał:

> Tomek!
                      > Lata 90-te skończyły się ponad ćwierć wieku temu (FYI!).

Niechcacy? poruszyles ciekawy temat. Co to sa lata 90-te a co to jest ostatnia dekada zeszlego wieku. Dla podpowiedzenia jakie jest moje stanowisko powiem ze obecny wiek jest mlodszy niz cwierc wieku (25 lat jescze nie skonczonych), wiec kiedy skonczyly sie lata 90-te a kiedy zaczal wiek XXI oto jest pytanie.
                      • qqbek Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 07:27
                        Nie no, minimalnie to XXI wiek skończy "pierwszą ćwiartkę" w przyszły Nowy Rok.
                        A duża część historyków będzie się upierać, że lata 90-te, rozpoczęte upadkiem komunizmu w Europie Środkowej pod koniec lat 80-tych, skończyły się definitywnie 11 września 2001.
                        • qqbek Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 07:27
                          nominalnie* gupi słownik w telefonie
                    • vogon.jeltz Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 12:13
                      > Lata 90-te skończyły się ponad ćwierć wieku temu (FYI!)

Zależy gdzie. W Rzymie zostawianie laptopa w samochodzie to wciąż ryzyko.
                    • galtomone Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 12:19
                      qqbek napisał:

> Moje, tygodniowe (rodzina 2+2) mieszczą się w e-up!

Dla jasnosci... w bagazniku e-up czy w calym e-up?

> Co widzę? Że boisz się na godzinę zostawić laptopa w samochodzie?

Na wierzchu jak w tym na gorze? I owszem, balbym sie.
                      W swoim sie nie boje.

> Przy obecnym poziomie usług w chmurze i możliwościach odnalezienia skradzionego
                      > sprzętu?

Sprzet mam dupie. Mac sluzbowy i srednio go lubie. Ale na tylnym siedzeni go nie zostawie na wierzchu bo na cholere mi klopt z wybita szyba?

> Złodziejom nie opłaca się kradzież sprzętu mobilnego, bo to prosta droga do ZK
                      > (dlatego też wspomniałem o kolekcji monet, bo to nadal nienamierzalne właściwie
                      > ).
                      >

Nie posiadam

> A widzisz - u mnie laptop mój, szkoda by było pół dnia na instalacji oprogramow
                      > ania na nowym spędzić, ale mimo wszystko zostawiam.

Tak jak ja, ale ja wszystko robie w przegladarce.

> Tomek!
                      > Lata 90-te skończyły się ponad ćwierć wieku temu (FYI!).

A mimo to chowasz sprzet pod czyms a nie zostawiasz na wierzchu... A przeciez o tym mowa.
                      W tym Kangoo wszystko musialbyc pod cos chowac.

Wiec do miasta to srednio praktyczne... i do tego nie EV.
              • engine8t Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 18:38
                galtomone napisał:

>
                > Zostaw tam laptopa!

Napisal co przeciez ze to dla nowoczesnej rodziny a taa przeciez nie chodzi czy nie jezdzi juz na zakupy bo te jej do domu dostrczaja?
                Ale ma psa..
                • galtomone Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 19:08
                  engine8t napisał:

> Napisal co przeciez ze to dla nowoczesnej rodziny a taa przeciez nie chodzi czy
                  > nie jezdzi juz na zakupy bo te jej do domu dostrczaja?
                  > Ale ma psa..

Co racja, to racja...

Madrego to i dobrze pocztac...

A w takim aucie psa mozna zostawic - sie nie ugotuje a przypilnuje.

W sumie nawet dziecko bezpiecznie w takim aucie zapomniec... o ile w okolicy nie kray czarna wolga czy tez jaks omoda...
            • waga170 Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 14:53
              Gdyby pies patrzyl do tylu przez ta bezramkowa szybe to tylna wycieraczka powinna byc przelozona do wewnatrz bo szyba by byla umazana gilami z psiego nosa.
              • trypel Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 16:01
                Przez otwarte okno waga, mógłby sobie patrzeć i dyszeć nawet z wystawionym jezykiem. Same pozytywne bo obnizalby poziom agresji w autach za psem, wszyscy by się uśmiechali a na światłach nawet pedalarze by głaskali.
    • marekggg Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 21:03
      to jest okolo 20 lat stary "concept car", co ciekawe mogl miec nawet silnik o 160 koni czy iles tam.

naogladalem sie roznych conceptow duzo. pare fajnych rzeczy weszlo w zycie, pare nie. ale musze powiedziec, ze akurat francuzi lubia je prezentowac.

I naprawde sporo ich rozwiazan jest stosowanych w ichniejszych normalnych samochodach w produkcji
      • qqbek Re: Kangoo Be Bop 12.08.25, 22:18
        Ale to nie jest "concept" nawet na naszym Otoszroto jest jeden (z 2009) do kupienia za jakieś kosmiczne pieniądze (jak na ten rocznik). To była seria, tylko krótka.
        • trypel Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 09:00
          No wlasnie autoscout mi podesłał za 4000 takie auto :)
          Zofii sie nie podoba ale pracuje nad tym zeby przynajmniej pojechać i zobaczyć kiedys
    • only_the_godfather Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 09:06
      To chyba w Polsce nie było oferowane.
    • bigimax4 Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 12:21
      Kategoria tak glupie ze az fajne
      • trypel Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 14:56
        Wlasnie tak. Kompletnie bezsensowny samochod który nigdy nie powinien powstać a jest.
        • vogon.jeltz Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 15:06
          > Kompletnie bezsensowny samochod który nigdy nie powinien powstać a jest.

Czemu bezsensowny? Jest cała masa takich "bezsensownych" samochodów, które jednak okazały się dużym sukcesem rynkowym. Suzuki Jimny na przykład - znaczy, ma on swoją niszę jako dość dzielna terenówka, ale nie z tego powodu jest głównie kupowany. Zresztą, taki Fiat Qubo to dokładnie ten sam segment co ten Kangur, jest od niego ledwie 10 cm dłuższy i jest całkiem normalnym samochodem, bardzo popularnym we Włoszech, którego istnienie nikogo nie dizwi.
          • bigimax4 Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 17:03
            Taki otwierany tyl to jedynie z bmw e21 kojarze, zdecydowanie jest to cos innego niz qubo
            • trypel Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 21:25
              Kompletnie inne
              Mniejsze od qubo, z mniejszym bagażnikiem za to większym silnikiem
              Tylko w 2 wypasionych wersjach
              Tylko z otwieranym i zdejmowanym dachem
              Tylko z 4 fotelami
              Z zasady miało to byc niszowe auto a nie mini dodtawczak
              • vogon.jeltz Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 00:08
                > Mniejsze od qubo, z mniejszym bagażnikiem za to większym silnikiem

Oj tam. Wiadomo, że w ramach segmentu cześć występują różnice między modelami. Co nie zmienia faktu, że Qubo i BeBop to mini-kombivany segmentu A/B.

Tak samo jak Mazda Miata i Fiat Barchetta to dwa zupełnie różne samochody, ale jednak z tego samego segmentu.
                • bigimax4 Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 00:29
                  Tak samo jak Mazda Miata i Fiat Barchetta

Miatka to roadster, fiacik to kabriolet, ten sam segment dla kogos kto ma zerowe pojecie o samochodach
                  • vogon.jeltz Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 00:34
                    The Fiat Barchetta is a roadster produced by the Italian manufacturer Fiat from 1995 to 2005.

en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Barchetta
                    • bigimax4 Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 00:42
                      Wiesz, wiki jest robione przez polglowkow dla cwiercmozgow

Fiacik naped na przod wiec huj nie roadster
                      • vogon.jeltz Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 00:59
                        > Fiacik naped na przod

To jest właśnie ta różnica. Taka sama jak zdejmowany dach w BeBopie vs. Qubo.
                        • bigimax4 Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 01:14
                          Dla mnie to reno jest poza jakimkolwiek segmentem bo nie wiem o niczym podobnym, nawet o tym reno nie wiedzialem,
                          Kombivan bez bagaznika tez sie jakos nie trzyma kupy
                          • vogon.jeltz Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 01:15
                            > Kombivan bez bagaznika tez sie jakos nie trzyma kupy

Coś jak "SUV coupe" łączący wszystkie wady SUVa z wszystkimi wadami coupe?
                            • bigimax4 Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 01:19
                              Nie do konca

Na przestrzeni kilku lat SUV-y coupe przeistoczyły się z rynkowej niszy w istotny segment. Przedstawiamy 23 modeli dostępnych w polskich salonach.

Znajdz chociaz jedno cos podobne do tego reno
                • trypel Re: Kangoo Be Bop 14.08.25, 05:10
                  vogon.jeltz napisał:

> > Mniejsze od qubo, z mniejszym bagażnikiem za to większym silnikiem
                  >
                  > Oj tam. Wiadomo, że w ramach segmentu cześć występują różnice między modelami.
                  > Co nie zmienia faktu, że Qubo i BeBop to mini-kombivany segmentu A/B.
                  >
                  > Tak samo jak Mazda Miata i Fiat Barchetta to dwa zupełnie różne samochody, ale
                  > jednak z tego samego segmentu.

Czyli jakby zrobili caddy w wersji cabrio
                  Z silnikiem 300 km
                  I w wielkim subwooferem zajmującym 90% bagaznika
                  I to auto bedzie występowało tylko w tej wersji to to dalej nie bedzie auto niszowe tylko kombivan?
    • galtomone Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 15:40
      Na zdjeciachz otomoto wyglda naprawde fajnie... z zew. Bo w srodku nie podoba mi sie nic a nic... No, moze tyl spoko i te siedzenia dla "pasazerow".
    • marekggg Re: Kangoo Be Bop 13.08.25, 23:49
      Francuzi ten samochod nazywali "giraffe", bo niby mozna bylo nim transportowac zyrafe - bo jej kark i glowa sie zmiescila...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka