Dodaj do ulubionych

stelarz do podwieszanego wc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.02, 13:08
Jakiej firmy polecacie stelarz do wc? Jest Grohe, chyba jakiś Marley i pewnie
inne. Na jakie parametry tech. zwracać uwagę przy jego kupnie?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: PIOTREK Re: stelarz do podwieszanego wc IP: 194.206.253.* 20.09.02, 16:28
      ja zamontowalem Geberita wraz z klawiszem, sedes podwieszany z porcelitu KOLO,
      maja juz 5 lat i wszytko jest OK, polecam! poza tym zrobilo sie jakos wiecej
      miejsca dzieki podwieszanej muszli, to idealne rozwiazanie do malych lazienek.
      • j666 Re: stelaż do podwieszanego wc 17.03.03, 10:32
        To dokładnie tak jak ja, wtedy jeszcze nie było tych dwuprzyciskowych
        Geberitów...
        A następnym mieszkaniu dałem Friatec, dlatego że model niski z przyciskiem od
        góry miał też 12 cm głębokości (Geberit taki miał bodajże 17 cm) i wrażenia i z
        montażu i z użytkowania kiepskie, przede wszystkim głośne są.
        JaC

> ja zamontowalem Geberita wraz z klawiszem, sedes podwieszany z porcelitu
        KOLO, maja juz 5 lat i wszytko jest OK, polecam!
        > poza tym zrobilo sie jakos wiecej miejsca dzieki podwieszanej muszli, to
        idealne rozwiazanie do malych lazienek.
    • Gość: pas1 Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.02, 22:37
      ja mam Sanit Eisenberg. Jeszcze go nie używałem zgodnie z przeznaczeniem, ale
      wykańczając ściany i sufit sprawdziłem wytrzymałość (nie było miejsca na
      wstawienie drabinki więc stałem na muszli). Jest tańszy od Grohe i Geberita.
    • Gość: wodnik Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.chomiczowka.net.pl 22.09.02, 10:33
      Skontaktuj się ze mną w dzien powszedni pod 0501/053-343, 673-29-32. Mam w
      sprzedaży tanie stelaże produkcji niemieckiej (tanie-nie znaczy tandetne).
      Pozdrawiam.
    • Gość: maro44 Re: stelarz do podwieszanego wc IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 22.09.02, 16:35
      Mam Grohe i Geberita. Ten pierwszy ma pneumatyczny mechanizm spluczki, ten
      drugi mechaniczny. Grohe jest chyba cichszy. Ktory bardziej niezawodny? Nie
      wiem, oba mam od dwoch lat i sa na razie bezawaryjne.
      Pozdrawiam
    • Gość: kasia Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.02, 11:32
      Dzięki za odpowiedzi.
      W Castoramie widziałam stelarz Geberita za ok. 570zł (czy to dużo?) a w jakimś
      sklepie budowlanym w Aninie, bodajże firmy Marley za 324zł.Od czego ta cena
      może zależeć? Napewno firma, ale reszta? Na jakie parametry mam zwracać uwagę
      przy zakupie? Jak kształtują się ceny innych? Czy znajdę takie o szer. 12cm?
      Jakie są różnice pomiędzy tymi,które wymieniliście?
      Pozdrawiam
    • Gość: kkk Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.02, 14:57
      A jeszcze jedno. Jestem typowym laikiem w tych sprawach. Czy orientujecie się,
      czym różni się system Geberit Unifix od Kombifix?
      Pozdrawiam jeszcze raz
      • Gość: aga Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.murator.com.pl / *.murator.com.pl 23.09.02, 16:19
        Unifix obudowywuje się płytami g-k, zaś Kombifix obmurowywuje się np. cegłą,
        Ytongiem, itp.
        • Gość: Ewa Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.kompuart.poznan.pl 23.09.02, 23:37
          Zastanawiam się nad zamontowaniem podwieszanego sedesu i nic więcej o tym nie
          wiem.Czy konieczna jest instalacja tego systemu w ścianie,czy może to działać
          na zasadzie rurki i spłuczKI zewnętrznej np.?
        • Gość: bankroot Re: stelarz do podwieszanego wc IP: 2.3.STABLE* / *.iie.org.mx 27.09.02, 10:43
          Gość portalu: aga napisał(a):

> Unifix obudowywuje się płytami g-k, zaś Kombifix obmurowywuje się np. cegłą,
          > Ytongiem, itp.

Obudować możesz czym chcesz (to nie jest żadna różnica).

Podstawowa różnica to to, że Kombifix przenosi obciązenie na ścianę a Duofix na
          strop (podłogę) przez co Duofih można stosować przy b. cienkich ściankach
          działowych.
          Zachęcam do odwiedzenia strony www.geberit.com.pl

bankroot
    • Gość: Jola Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.wp-sa.pl 24.09.02, 11:01
      Ja mam Geberit i jestem zadowolona. Geberit podobno jest lepszy, podobno był
      pierwszy na rynku. Groe bardziej sp[ecjalizuje sie w bateriach, ktore tez
      podobno sa bez zarzutow.
      • Gość: piotr Re: stelarz do podwieszanego wc IP: 194.206.253.* 24.09.02, 11:24
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> Ja mam Geberit i jestem zadowolona. Geberit podobno jest lepszy, podobno był
        > pierwszy na rynku. Groe bardziej sp[ecjalizuje sie w bateriach, ktore tez
        > podobno sa bez zarzutow.

BATERIE H. GROHE SA DOSC MARNEJ JAKOSCI PRZY CENIE JAKA TRZEBA ZAPLACIC, POZA
        TYM TRUDNO JE ODKAMIENIC ZNAJC TWARDOSC POLSKIEJ WODY, TO DOSC WAZNA SPRAWA,
        POLECAM FINSKIE BATERIE ORAS, MAM JE OD SIEDMIU LAT I WYGLADAJA TAK, JAK PRZY
        MONTAZU!
        • Gość: mac1 Re: generalnie o GROHE. IP: 213.77.125.* 24.09.02, 12:56
          Gość portalu: piotr napisał(a):

>
          > BATERIE H. GROHE SA DOSC MARNEJ JAKOSCI PRZY CENIE JAKA TRZEBA ZAPLACIC, POZA
          > TYM TRUDNO JE ODKAMIENIC ZNAJC TWARDOSC POLSKIEJ WODY, TO DOSC WAZNA SPRAWA,
          > POLECAM FINSKIE BATERIE ORAS, MAM JE OD SIEDMIU LAT I WYGLADAJA TAK, JAK PRZY
          > MONTAZU!

Kazdy swoje chwali. Dla mnie ORAS to taka skandynawska IKEA, czyli niezły
          design i kiepskie wykonanie. GROHE z kolei bazuje na marce jaka sobie wyrobił
          przez te lata, które działa w branży. To tak jak z Volkswagenem, niestety
          wysoka cena w prównianiu z konkurencją i czasami gorsze wykonanie nizby
          sugerowała to cena.
          Co do cen GROHE Polska mam mieszane uczucia. Właśnie wróciłem z Niemiec, gdzie
          powstają te cacka i nabyłem baterie (3 szt.) identyczne jak w Polsce za 50-60%
          polskiej ceny. Zakupy w sieci Prakiker i Hornbach. Nie licze zwrotu podatku to
          dodatkowo 10% Tax Free.
          Dlaczego w Polsce przepłacamy nie wiem, ale tak jest także z innymi produktami.
          Jesli ktoś z was ma blisko do zachodniej granicy to polecam podobne zakupy.
          Pzdr.
          • Gość: jacek Re: generalnie o GROHE. IP: *.fhf.de / 217.146.135.* 26.09.02, 13:28
            Ogólnie sie z Toba zgadzam. Dodam tylko, ze istnieja dwie marki Grohe: Hans
            Grohe i Fridrich Grohe. Ten pierwszy jest najlepszy z najgorszych producentów w
            tej branzy. Jego produkty sa w Praktikerze, Hornbachu,OBI itp. Ten drugi to S-
            Klassa, równiez w cenie. Do kupienia tylko w specjalistycznych sklepach na i za
            polowe ceny na czarno.
            Wszystko daje sie policzyc: za jedna baterie F.Grohe kupie 3 H.Grohe. Te 3
            dzialaja w sumie dluzej jak ta jedna. Naturalnie dla szpanerów polecam F.Grohe.
            W promieniu kilku kilometrów sa jedyni z taka bateria
            • Gość: jacek Re: generalnie o GROHE. IP: *.fhf.de / 217.146.135.* 30.09.02, 13:30
              Gość portalu: jacek napisał:

> Ogólnie sie z Toba zgadzam. Dodam tylko, ze istnieja dwie marki Grohe: Hans
              > Grohe i Friedrich Grohe. Ten pierwszy jest najlepszy z najgorszych
              producentów w
              >
              > tej branzy. Jego produkty sa w Praktikerze, Hornbachu,OBI itp. Ten drugi to S-
              > Klassa, równiez w cenie. Do kupienia tylko w specjalistycznych sklepach na i
              za
              >
              > polowe ceny na czarno.
              > Wszystko daje sie policzyc: za jedna baterie F.Grohe kupie 3 H.Grohe. Te 3
              > dzialaja w sumie dluzej jak ta jedna. Naturalnie dla szpanerów polecam
              F.Grohe.
              >
              > W promieniu kilku kilometrów sa jedyni z taka bateria

Korektura: wszystko co powyzej napisalem to prawda - pomylilem jednakze firmy.
              Jest dokladnie na odwrót. Friedrich -> Hans, Hans -> Friedrich. Sorry.
              • Gość: gosc Re: generalnie o GROHE. IP: 78.30.83.* 02.07.13, 14:31
                witam
                dodam tylko iż jest jeszcze linia HANS GROHE AXOR, ponoć górna półka Hans Grohe. I tutaj ceny faktycznie wysokie. Ale za to jak masz baterię w ręku to prawie jak Magnum. Waży swoje i wiesz za co płacić. Głupi wężyk do takiej baterii to 100 PLN. ale ponoć się wogóle nie psują.
    • Gość: kasia Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.02, 10:45
      W sobotę widziałam promocję na stelarz Grohe za 498zł z przyciskiem. Pytałam
      się czy z tym przyciskiem jest możliwość regulacji ilości spuszczanej wody.
      Niestety nie ma takiego podziału jak w innych przypadkach np. chcę zużyć 3l lub
      6l. Można jedynie wcisnąć po raz drugi ten przycisk i zastopować wodę. Czy
      takie rozwiązanie się sprawdza, czy lepszy będzie przycisk z podziałem na dwie
      części?
      Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 10:33
        I co sądzicie o tej promocji?????????????
        Warto?
        Pozdrawiam
        • Gość: mac1 Re: stelarz do podwieszanego wc IP: 213.77.125.* 01.10.02, 11:34
          Warto. Ja dałem za Grohe z funkcja STOP 588 zł + przycisk 117 zł w czerwcu tego
          roku. Kupuj pzdr.
          • Gość: kasia Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 15:40
            Ta promocja jest z przyciskiem SURF. Ale czy praktyczny jest taki przycisk
            tylko z funkcją stop a nie z możliwością wyboru mniejszej i większej ilość wody?
            Jak wygląda to z innymi przyciskami?
            Pozdrawiam
            • Gość: ch omik Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.chomiczowka.net.pl 01.10.02, 18:16
              Kasiu, a gdzia ta promocja?? Muszę kupić 2 szt. a widzieliśmy w promocji po
              652pln... Podaj namiary, jeżeli możesz... Z góry dziękujemy!!
            • Gość: rsad Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.pbks.pl 02.10.02, 08:56
              Używałem kompaktu Cersanit EKO2000 z funkcją STOP, działało całkiem dobrze ale
              nie mam z kolei porównania do przycisku podwójnego.

rsad
              • Gość: mac1 Re: stelarz do podwieszanego wc IP: 213.77.125.* 02.10.02, 10:39
                Funkcja STOP ma wiele zalet, sama dozujesz sobie ilość wody. Można ustawic tez
                spłuczkę ok. ilość wody niekoniecznie max. System 3/6 jest rzadziej stosowany i
                jest droższy. Pzdr.
            • Gość: ch omik Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.chomiczowka.net.pl 03.10.02, 11:06
              Kasiu, puk-puk, podzielisz się info nt. adresu wspomnianej promocji? A może
              cena ta nie obejmuje jednak przycisku?
              • Gość: kasia Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.02, 10:26
                Przepraszam, ale wczoraj nie miałam jak odpisać.
                Oczywiście, że mogę podać:

Firma CEMAR
                ul. Dorodna 33

Cena jest z przycickiem!!!
                Pozdrawiam
                • Gość: kasia Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.02, 11:20
                  Dziękuję Wszystkim za rady.
                  Już go sobie kupiłam!!!
                  Pozdrawiam
                  Kasia
                  • Gość: ch omik Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.chomiczowka.net.pl 07.10.02, 23:42
                    Gratulacje!! My już prawie też:)
                    • Gość: kasia Re: stelarz do podwieszanego wc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.02, 11:20
                      Dzięki.Mam nadzieję, że będzie się z niego super korzystać.
                      A Ty, też tam kupujesz?
                      Pozdrawiam
    • piegoosek Re: stelarz do podwieszanego wc 17.03.03, 20:21
      chcialam tylko dodac, ze systemy Grohe maja ladniejsze i lepiej wykonane
      przyciski... co prawda Geberit pare miesiecy temu tez wypuscil nowe przyciski
      i mozna zapomniec o tych wielkich plytach, ale i tak jakosc wykonania
      przyciskow Geberita odbiega troszke od Grohe, przede wszystkim tym, ze
      standardowe plytki Geberit robi z plastiku powlekanego;
      nie polecam Friateca, widzialam po trzech latach uzytkowania-tragedia!
      w systemie Grohe mozna regulowac wysokosc miski, w Gebericie ta wysokosc jest
      stala (malo wazne); Geberit ma fajna wysokosc h=112cm, Grohe takiej nie ma...
      projektuje i wykanczam lazienki - osobiscie przyznam, ze od czasu kiedy
      pojawil sie Geberit h=112 innego nie uzywam ani w projekcie ani w praktyce!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka