Dodaj do ulubionych

Deska Barlinecka - Parkiet Wołomiński

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.02, 09:46
Co waszym zdaniem jest lepsze? Który wyrób jakościowo jest lepszy? Czy
Barlinek aby nie "płynie na fali". Widzieliście spodnią stronę DB, jest to
poklejona klepka. Spodnia strona PW jest jednolitą deską sosnową bodajże.

Jakie macie doświadczenia?

Pozdrawiam
JacekD
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Deska Barlinecka - Parkiet Wołomiński IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 30.09.02, 11:29
      Co prawda z podloga z wolomina nie mialem do czynienia, ale jakos nie mam
      przekonania do tej firmy. Ich okna w kazdym razie sa ogolnie odradzane, nie
      wiem, czy podloga rowniez nie jest rownie kontrowersyjna. Na pewno ma jedna
      zalete: jest tansza od DB.
      To czy podklad jest jednolity czy "klepkowy" nie powinno miec wielkiego
      znaczenia.

J.
    • Gość: Inga Re: Deska Barlinecka - Parkiet Wołomiński IP: *.idea-mc.pl 04.10.02, 10:10
      Mam dość dobrze położone panele drewniane z Barlinka. Wszystko wygladało
      ślicznie na początku, jednak po 5 miesiącach uzytkowania widać juz rysy na
      podłodze. Deski miały byc utwardzone kilkoma warstwami lakieru. Rysy nie są
      duże, najprawdopodoniej od piasku, jednak mnie bardzo drażnią. Lakier bardzo
      szybko zaczął się też wycierać w miejscach gdzie jeździ się krzesłem na kółkach
      (mimo specjalnych elastycznych kółek dla parkietów i paneli) po miesiącu widać
      było że lakier się wyciera i musieliśmy zastosować dywanik. Nie wiem czy
      podobnie sparawa wyglada z deską z Wołomina a być może też z parkietem, ale po
      tych doświadczeniach na pewno nie położyłabym Barlinka raz jeszcze.
    • Gość: wawka Re: Deska Barlinecka - Parkiet Wołomiński IP: *.mst.gov.pl 05.11.02, 11:08
      odradzam deskę barlinecką i tego typu wynalazki- po położeniu w małym pokoju
      wybrzuszyła się chociaż położona była bezbłędnie, szczeliny pod ścianami itd,
      nie chcę nawet myśleć co by się stało gdyby ją położyć np. na 25 metrach kw.
      poza tym w niektórych miejscach odłazi wierzchnia warstwa
      poza tym stuka,jak się chodzi, bo nie ma związku z podłożem

z drewna na podłogę polecam tylko przyzwoity parkiet (praktyczny i trwały) lub
      ewentualnie deski podłogowe (mają wady, ale tworzą ekstra klimat)
      z tańszych rzeczy nawet mozaika choć gorzej wygląda, ale nie "deska barlinecka"
      czy inne panele
      pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka