Dodaj do ulubionych

Polecane brygady

04.11.05, 10:10
Witam,
Wątek o złych wykonawcach, jest dość trudny do wyłapania tych których tam
opisujemy.
Łatwiej więc chyba zrobić listę tych uczciwych i zasługujących na miano
fachowców.
Zacznę pierwszy - mój domek stawiał człowiek który miał zrobić tylko schody
na poddasze. Gdy oglądał moją budowę i ekipę tam pracującą bardzo szybko
zaczął wskazywać na nieprawidłowości. Na próbę dałem mu do zrobienia
fundamenty pod garaż, a chwilę potem stawiał już ściany garażu. Następnie
ściany wewnętrzne w domu, więźbę itd, itd.
Z racji wykonywanego zawodu zatrudniam wielu inspektorów nadzoru budowlanego,
których poprosiłem o stały nadzór nad tym panem - nie ma się do czego
przyczepić odpowiadali.
Na zakończenie napiszę, że człowiek podczas rozliczenia oznajmił mi, że kilka
tygodni wcześniej otrzymał ode mnie zaliczkę ( o której w ferworze walki
zapomniałem ) i postawienie komina i obsadzenie kominka to już jest
zapłacone. Zgłupiałem i schowałem kasę za kominek i komin. Jest uczciwy i
solidny naprawdępolecam.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę podać adres mojego domku i niech sobie
ludzie oglądają.
Gość buduje w Warszawie i okolicach ( mi stawiał koło Serocka )nazywa się
Zbigniew Podolak 0-606-957-448

Zbigniew Podolak
Obserwuj wątek
    • nestor3 Re: Polecane brygady 04.11.05, 10:12
      Napisałem dwa razy Zbigniew Podolak tak jak on by się pod tym podpisał.
      • Gość: do tego matoła co> Re: Polecane brygady IP: *.chello.pl 04.11.05, 11:46
        estor3 napisał:

> Napisałem dwa razy Zbigniew Podolak tak jak on by się pod tym pod

farmazoniarzu !!!!
        tu takich na pęczki !
        ja osobiście nie znam fachowców nieuczciwych, -do pierwszego razu.
        idż się polecać gdzie indzie, jak ktoś głupi to cie kupi
    • nestor3 Re: Polecane brygady 04.11.05, 12:03
      Głupi k...sie,
      napisz gdzie cię dorwać to Ci ryja obiję za matoła. Jestem facetowi wdzięczny i
      tyle.
      Mogłem się pomylić.
      A ty jak mierzysz własną miarką to już twój problem.
      Wal się na ryj.
      • Gość: hm Re: Polecane brygady IP: *.crowley.pl 04.11.05, 13:46
        no brawo panie Podolak /nestor3/
        fachowiec to nie tylko powinien byc uczciwy-
        ale i odpowiedzieć w razie potrzeby.............
        teraz to już napewno się "sypną" zamówienia
    • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Polecane brygady IP: *.chello.pl 04.11.05, 14:11
      nestor3 napisał:
      > Gość buduje w Warszawie i okolicach ( mi stawiał koło Serocka )nazywa się
      > Zbigniew Podolak 0-606-957-448
      >
      >
      > Zbigniew Podolak

Czy płaci podatki ZUS czy to kolejny chłopo-robotnik polecany na siłę bo nie
      płaci ZUS a KRUS ( 80 zł . za miesiąc ) skąd wytranąłeś z jakiej wsi ten
      ( polecany ) , czy płaci choć połowę kosztów pośrednich , każdego uczciwego
      pracownika w Polsce
      Sprawdź w tabeli voila.pl/xh03h/?1 . Dodać należy , że w tabeli nie
      uwzględnione jeszcze od wynagrodzenia netto 6 zł za godzinę podatku dochodowego
      19 % i podatku Vat 7 %
      • Gość: Bazyli Re: Polecane brygady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:21
        Gość portalu: ekipa.wawa@wp.pl napisał(a):
        > Czy płaci podatki ZUS czy to kolejny chłopo-robotnik polecany na siłę bo nie
        > płaci ZUS a KRUS ( 80 zł . za miesiąc ) skąd wytranąłeś z jakiej wsi ten
        > ( polecany ) , czy płaci choć połowę kosztów pośrednich , każdego uczciwego
        > pracownika w Polsce
        > Sprawdź w tabeli voila.pl/xh03h/?1 . Dodać należy , że w tabeli nie
        > uwzględnione jeszcze od wynagrodzenia netto 6 zł za godzinę podatku
        dochodowego
        >
        > 19 % i podatku Vat 7 %

...co konia obchodzi, że się wóz wywraca? Każdy koń orze na tyle ile może.
        A czy Ty przedstawiając inwestorowi fakturę np. na materiały przedstawiasz mu
        (poza kosztami zakupu) cenę detaliczną czy taką za jaką ten materiał nabyłeś?
        Wiesz o co chodzi, prawda?

• Gość: ekipa.wawa@wp.pl Adres tabeli z kosztami za roboczo-godzinę IP: *.chello.pl 04.11.05, 14:19
      voila.pl/lc5bl/?1 Dodać do tego jeszcze 19 % za podatek dochoodowy i
      7 % Vat od stawki netto 6 zł za godzinę .
      • nestor3 Re: Adres tabeli z kosztami za roboczo-godzinę 04.11.05, 14:24
        Bardzo wszystkich przepraszam za może zbyt ostry ton.
        Nie powinienem się unosić.
        • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Adres tabeli z kosztami za roboczo-godzinę IP: *.chello.pl 04.11.05, 14:53
          nestor 3 nie unoś się o Twich polecwnych fachmanach już dawno ówią poważne
          gazety skąd się u nich biorą tak podejrzanie niskie ceny . Jedno jest pewne
          nigdy nie wiadomo kiedy taki chłopo-robotnik uzna ze chra krowa jest dla niego
          ważniejsza od roboty dla klienta i zniknie razem z obietnicamo zaliczkamio
          zostawiając rozgrzebana robnotę . Mam nadzieję , ze nie polecasz ludzi w
          sytuacji opisywanej na stronie www.gazetaprawna.pl/dzialy/2.html?
          numer=1566&dok=1566.2.3.2.26.2.0.1.htm tytuł Podatnik leczy rolnika .
          Jeśli nie polecasz takich ludzi , to nie ma czym się przejmować uwaga , nie
          tyczy się to Twojego ,,świętego polecanego,, . Pozdrawiam ekipa.wawa
          • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Adres srony artykułu o KRUS IP: *.chello.pl 04.11.05, 14:56
            www.gazetaprawna.pl/dzialy/2.html?numer=1566&dok=1566.2.3.2.26.2.0.1.htm
          • nestor3 Re: Adres tabeli z kosztami za roboczo-godzinę 04.11.05, 15:28
            Witam,
            nie twierdzę, że gość, który dla mnie budował był tani. Po prostu w swoim
            poście stwierdziłem, że naprawdę facet był uczciwy w stosunku do mnie. Zarówno
            pod względem jakości wykonanej pracy, jak i pod względem finanowym. Nie oszukał
            mnie i sam przypomniał mi o zaliczce, którą dostał. Wydaje mi się, że jego
            postępowanie zasługuje na to aby go pochwalić.
            Z reguły wszędzie się słyszy o rzeczach złych, bulwersujących itd. Chciałem
            trochę to zmienić. Czy jest on święty tego nie wiem. Dzielę się tylko
            wrażeniami jakie mam po współpracy z nim
            • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Adres tabeli z kosztami za roboczo-godzinę IP: *.chello.pl 04.11.05, 19:30
              Niebył tani więci co i za ile zrobił Twój fachman szacunkowo moze być nie
              wyciągaj tajemnic własnych. Dlaczego był dobry , bo samo to , że nie okradł ,
              nie oskubał Cię , to chyba podstawowa norma absolutne minimum. O tych
              nieuczciwych piszą , często i głośno , ale to tak jak z huligaństwem jeśli tacy
              coś zmalują głośno , o tym wszędzoe , ale bez przsadyzmu . Nie można
              twierdzić , że nieuczciwy fachman jest częstszy od zwykłego normalnego ,
              o którym , nie warto pisać , bo zbyt normalny ( zbyt mało emocji ).
            • Gość: Andrzej74 Re: Adres tabeli z kosztami za roboczo-godzinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 21:32
              Nestor3 tylko pod żadnym pozorem nie wdawaj się w dalszą dyskusję idiotą, który
              podpisuje sie ekipa@wawa. Facet żyje w świecie, który sobie sam stworzył a to
              co pisze nijak się na rzeczywistość nie przekłada. No, zakompleksiony,
              sfrustrowany człeczyna.
              • Gość: EKIPA Re: Adres tabeli z kosztami za roboczo-godzinę IP: *.chello.pl 05.11.05, 16:25
                Sfrustrowani to są o wiele częściej potencjalni zleceniowawcy prac mając
                średnio 1200zł dochodu i statystycznie 1,8 dzieci na utrzymaniu. JAK TU
                OSZCZĘDZIĆ NA REMONT BĄDŹ NOWE LOKUM . O FRUSTRACJĘ NIE TRUDNO .
                SORYY JUŻ BEDZIE LEPIEJ JUŻ NIEBAWEM ODNOWA CHAMO-PIS JUŻ SIĘ STARA
                BĘDĄ POLSKĘ LEPPEROWAĆ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka