Gość: OKIENKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 02:08 Witam szanownych forumowiczów. Szukam okien Aluplast, najlepiej 5 komorowe Ideal 4000 w wersji zaokrąglanej chyba rundlajn sie to nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Biceps Re: OKNA ALUPLAST IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 15.11.05, 09:27 Hehe, ja je już znalazłem i dzisiaj idę się dogadywać z przedstawicielem. Mam nadzieje, że okienka okażą się w porządku. Wybierałem pomiędzy Thermoplastem a Aluplastem i te drugie wygrały cenowo (jakość i wykonanie ponoć podobne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: OKNA ALUPLAST IP: *.unregistered.media-com.com.pl 15.11.05, 10:51 a ja już założyłam, niestety po złożeniu nie okazały się tak rewelacyjne.klamka bardzo ciężko chodzi, okna się "pocą" tz. skraplają się od wewnątrz a do tego fachowcy nie popisali się doskonałością i mam szparę na całej długości parapetu. kasa wydana a z okien dalej wieje. zgłaszałam to już kilka razy ale poiedzieli, że jak do tej pory to wszyscy klienci są zadowoleni i nie zrobili nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biceps Re: OKNA ALUPLAST IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 15.11.05, 11:28 Kurczę, to nieciekawie. Jest jeszcze ktoś tutaj na forum, kto ma ten profil (IDEAL 4000 Round Line) i może o nim coś napisać. Wymieniam okna w całym domu i nie chcę wpakować forsy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OKNA ALUPLAST IP: *.crowley.pl 15.11.05, 15:56 Ja mam Ideal 2000 (3-komorowe, zaokrąglone), są świetne i były tanie jak barszcz. Jak chcesz wymieniać w mieszkaniu, bierz profil 3-komorowy, w zupełności wystarczy, 5-tki są do domów wolnostojących na Wichrowych Wzgórzach :))) Historia o roszeniu, skopanych klamkach i szparze pod oknem (!!!????) to wynik fuszerki ekipy montującej, same okna są moim zdaniem dobre i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka20 Re: OKNA ALUPLAST 15.11.05, 17:55 Ja akurat nie jestem zadowolona z okien ALUPLAST lepiej się zastanów i wybierz cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: OKNA ALUPLAST 15.11.05, 19:50 Czytam i jak zwykle gdzies dzwoni,tylko nie wiedza wktórym kościele.Ja nie wiem gdzie Wy zamawiacie te okna,to chyba trzeba ze świecą szukać,żeby znaleźć firme,która zostawi szpare przez którą wieje,to jakas paranoja,chyba ,że jest to wynik poszukiwania firm ,które dają ceny takie jak jakość ich robót. W każdych okuciach klamki pracuja inaczej,bywa ,że bardzo lekko,bywa ,że ciężej,ale to nie znaczy ,że źle.Okno otwiera sie raz na jakis czas i jego lekkość otwierania /nie mylić z bytu/nie świadczy o jakości okna.Juz nie raz pisałem,że na dzisiejsze czasy ,okno ma konstrukcje cepa i jak ktos twierdzi inaczej to minął sie z powołaniem bo powinien zostac zegarmistrzem.Okno powinno sie raz na jakiś czas dac otworzyc i raz na jakiś czas zamknąć i na tym koniec,nie ma co dorabiać do tego freudowskiej filozofii,bo okno wcale tego nie potrzebuje.Co ma do opinii o oknie fakt,że szyby się pocą,poca sie bo macie dobre szczelne okna i kiepską wentylację.Po prostu,chałupe trzeba wietrzyć,chałupa raz dziennie wywietrzona jest nawet tańsza w ogrzaniu,bo suche powietrze szybciej sie nagrzewa .Jesssssssssso ile razy ja to juz mówię,ludzie wężykiem,wężykiem,a jak chcecie dobre i tanie okna to zapraszam,na pewno nie zostawie Wam dziury przez która wieje.............hi hi zoni-system@gazeta.pl www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biceps Re: OKNA ALUPLAST IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 16.11.05, 09:55 Byłem wczoraj po wycenę u dilera ALUPLASTu i... jak się dowiedziałem, ze argon, który jest pomiędzy szybami ucieknie po około 5 latach (cytuję: "poszczególne atomy gazu uciekają przez szczelinki" <LOL>) to postanowiłem dołozyć trochę kasy i kupić Thermoplasty. Koleś w ogóle był nieziemski - gadał o tym, ze czarne uszczelki są lepsze od szarych bo mają sadzę, przy wycenie dziwił się że okno ze słupkiem stałym jest tylko trochę tańsze od okna ze słupkiem ruchomym, nie potrafił powiedzieć nic o szybie P4 jak tylko to, że to... P4 i antywłamaniowa... Poza tym gwarancję udziela na 5 lat, podczas gdy wszędzie trąbią o 10 latach. Zdecydowałem się na THERMOPLAST i wiem, ze żałował na pewno nie będę! Pozdrawiam, Biceps Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: OKNA ALUPLAST 16.11.05, 18:44 Hi ,hi hi,to nie złe okna tylko głupawy sprzedawca.To,że sprzedawca nie wiedział nic o szybie P4 to nie znaczy,że ta szyba jest zła.To jak dobry dowcip,jak argon ucieka z Aluplasta to ucieka z wszystkich okien,bo przecież szyby produkuje inny producent.Swoja drogą, znajdujcie Wy sobie normalnych sprzedawców a nie głupoli,gdzie Wy na nich trafiacie.Radze grac w Totka. www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: OKNA ALUPLAST IP: *.unregistered.media-com.com.pl 21.11.05, 22:36 OKNA MUSZĄ BYĆ DOBRE I TYLE - jeśli się pocą to napewno nie jest to wynikiem "źle wietrząnej chałpy" !!! mieszkanie wietrzę tak samo, a w innych pokojach nie mam tego problemu, ciężko chodząca klamka jest też tylko w tych oknach i nie jest ona wynikiiem źle zamontowanych okien!!!chyba się pan "cep" zgodzi, że jest to wada fabryczna.w innych pomieszczeniach dwa lata temu zamówiłam okna z Deceunicka i jestem BARDZO ZADOWOLONA.niestety nie dopatrzenie z mojej strony, że te jedne wziełam od innego producenta i BARDZO ŻAŁUJĘ, BO OKNA TO INWESTYCJA NA LATA!!!! życzę "hi hi" dobrego humoru i mniej czytania filozofi, bo w pana przypadku to szkodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konos Re: OKNA ALUPLAST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 23:14 klamka, która ciężko chodzi może byc za mocno dokręcona do zasuwnicy. Spróbuj ją poluzowac. W tym celu przekręc maskownice, która zasłania 2 śruby i odkręc każdą troche (tylko tyle żeby klamka nie zaczęła się ruszac). To często pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
yamadam2 Re: OKNA ALUPLAST 26.11.05, 22:40 z klamką pomogło WIELKIE dzięki, a swoją drogą to byli wczoraj ci amatorzy od siedmiu boleści poprawić okna - położyli silikon od zewnątrz,TROCHĘ mniej wieje ale smród do teraz nie z tej ziemi- oczywiście czuć go przez zamknięte okna, bo szpara jest taka, że pod ramę okna kartka wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: OKNA ALUPLAST 22.11.05, 21:21 Ja sie na temat jakości telewizorów nie wypowiadam bo sie na tym nie znam i myslę,że każdy powinien tak postepować.................. zoni-system@gazeta.pl www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: OKNA ALUPLAST 22.11.05, 21:25 Jak widać znajomośc filozofii przez dwa i jeszcze nikomu nie zaszkodziła,to miło czasami móc z kims pogadać ,ale to rzeczywiście już rzadkość www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biceps Re: OKNA ALUPLAST IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 22.11.05, 12:40 No i się zdecydowałem. Padło na THERMOPLAST - po prezentacji okien u dilera nie miałem już żadnych wątpliwości! W sobotę obmiar i finalizacja :D Pozdrawiam, Biceps Odpowiedz Link Zgłoś