Dodaj do ulubionych

OKNA ALUPLAST

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 02:08
Witam szanownych forumowiczów. Szukam okien Aluplast, najlepiej 5 komorowe
Ideal 4000 w wersji zaokrąglanej chyba rundlajn sie to nazywa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Biceps Re: OKNA ALUPLAST IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 15.11.05, 09:27
      Hehe, ja je już znalazłem i dzisiaj idę się dogadywać z przedstawicielem. Mam
      nadzieje, że okienka okażą się w porządku. Wybierałem pomiędzy Thermoplastem a
      Aluplastem i te drugie wygrały cenowo (jakość i wykonanie ponoć podobne).
      • Gość: klara Re: OKNA ALUPLAST IP: *.unregistered.media-com.com.pl 15.11.05, 10:51
        a ja już założyłam, niestety po złożeniu nie okazały się tak rewelacyjne.klamka
        bardzo ciężko chodzi, okna się "pocą" tz. skraplają się od wewnątrz a do tego
        fachowcy nie popisali się doskonałością i mam szparę na całej długości
        parapetu. kasa wydana a z okien dalej wieje. zgłaszałam to już kilka razy ale
        poiedzieli, że jak do tej pory to wszyscy klienci są zadowoleni i nie zrobili
        nic.
        • Gość: Biceps Re: OKNA ALUPLAST IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 15.11.05, 11:28
          Kurczę, to nieciekawie. Jest jeszcze ktoś tutaj na forum, kto ma ten profil
          (IDEAL 4000 Round Line) i może o nim coś napisać. Wymieniam okna w całym domu i
          nie chcę wpakować forsy w błoto.
          • Gość: ja Re: OKNA ALUPLAST IP: *.crowley.pl 15.11.05, 15:56
            Ja mam Ideal 2000 (3-komorowe, zaokrąglone), są świetne i były tanie jak
            barszcz. Jak chcesz wymieniać w mieszkaniu, bierz profil 3-komorowy, w
            zupełności wystarczy, 5-tki są do domów wolnostojących na Wichrowych Wzgórzach :)))
            Historia o roszeniu, skopanych klamkach i szparze pod oknem (!!!????) to wynik
            fuszerki ekipy montującej, same okna są moim zdaniem dobre i ładne.
            • iskierka20 Re: OKNA ALUPLAST 15.11.05, 17:55
              Ja akurat nie jestem zadowolona z okien ALUPLAST lepiej się zastanów i wybierz
              cos innego.
              • zoni-system Re: OKNA ALUPLAST 15.11.05, 19:50
                Czytam i jak zwykle gdzies dzwoni,tylko nie wiedza wktórym kościele.Ja nie wiem
                gdzie Wy zamawiacie te okna,to chyba trzeba ze świecą szukać,żeby znaleźć
                firme,która zostawi szpare przez którą wieje,to jakas paranoja,chyba ,że jest
                to wynik poszukiwania firm ,które dają ceny takie jak jakość ich robót.
                W każdych okuciach klamki pracuja inaczej,bywa ,że bardzo lekko,bywa ,że
                ciężej,ale to nie znaczy ,że źle.Okno otwiera sie raz na jakis czas i jego
                lekkość otwierania /nie mylić z bytu/nie świadczy o jakości okna.Juz nie raz
                pisałem,że na dzisiejsze czasy ,okno ma konstrukcje cepa i jak ktos twierdzi
                inaczej to minął sie z powołaniem bo powinien zostac zegarmistrzem.Okno powinno
                sie raz na jakiś czas dac otworzyc i raz na jakiś czas zamknąć i na tym
                koniec,nie ma co dorabiać do tego freudowskiej filozofii,bo okno wcale tego nie
                potrzebuje.Co ma do opinii o oknie fakt,że szyby się pocą,poca sie bo macie
                dobre szczelne okna i kiepską wentylację.Po prostu,chałupe trzeba
                wietrzyć,chałupa raz dziennie wywietrzona jest nawet tańsza w ogrzaniu,bo suche
                powietrze szybciej sie nagrzewa .Jesssssssssso ile razy ja to juz mówię,ludzie
                wężykiem,wężykiem,a jak chcecie dobre i tanie okna to zapraszam,na pewno nie
                zostawie Wam dziury przez która wieje.............hi hi
                zoni-system@gazeta.pl
                www.okna.polskirynek.pl/budowlany/oferta/4679
    • Gość: Biceps Re: OKNA ALUPLAST IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 16.11.05, 09:55
      Byłem wczoraj po wycenę u dilera ALUPLASTu i... jak się dowiedziałem, ze argon,
      który jest pomiędzy szybami ucieknie po około 5 latach (cytuję: "poszczególne
      atomy gazu uciekają przez szczelinki" <LOL>) to postanowiłem dołozyć trochę kasy
      i kupić Thermoplasty. Koleś w ogóle był nieziemski - gadał o tym, ze czarne
      uszczelki są lepsze od szarych bo mają sadzę, przy wycenie dziwił się że okno ze
      słupkiem stałym jest tylko trochę tańsze od okna ze słupkiem ruchomym, nie
      potrafił powiedzieć nic o szybie P4 jak tylko to, że to... P4 i
      antywłamaniowa... Poza tym gwarancję udziela na 5 lat, podczas gdy wszędzie
      trąbią o 10 latach.

Zdecydowałem się na THERMOPLAST i wiem, ze żałował na pewno nie będę!

Pozdrawiam,
      Biceps
      • zoni-system Re: OKNA ALUPLAST 16.11.05, 18:44
        Hi ,hi hi,to nie złe okna tylko głupawy sprzedawca.To,że sprzedawca nie
        wiedział nic o szybie P4 to nie znaczy,że ta szyba jest zła.To jak dobry
        dowcip,jak argon ucieka z Aluplasta to ucieka z wszystkich okien,bo przecież
        szyby produkuje inny producent.Swoja drogą, znajdujcie Wy sobie normalnych
        sprzedawców a nie głupoli,gdzie Wy na nich trafiacie.Radze grac w Totka.
        • Gość: klara Re: OKNA ALUPLAST IP: *.unregistered.media-com.com.pl 21.11.05, 22:36
          OKNA MUSZĄ BYĆ DOBRE I TYLE - jeśli się pocą to napewno nie jest to
          wynikiem "źle wietrząnej chałpy" !!! mieszkanie wietrzę tak samo, a w innych
          pokojach nie mam tego problemu, ciężko chodząca klamka jest też tylko w tych
          oknach i nie jest ona wynikiiem źle zamontowanych okien!!!chyba się pan "cep"
          zgodzi, że jest to wada fabryczna.w innych pomieszczeniach dwa lata temu
          zamówiłam okna z Deceunicka i jestem BARDZO ZADOWOLONA.niestety nie dopatrzenie
          z mojej strony, że te jedne wziełam od innego producenta i BARDZO ŻAŁUJĘ, BO
          OKNA TO INWESTYCJA NA LATA!!!! życzę "hi hi" dobrego humoru i mniej czytania
          filozofi, bo w pana przypadku to szkodzi!!!
          • Gość: konos Re: OKNA ALUPLAST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 23:14
            klamka, która ciężko chodzi może byc za mocno dokręcona do zasuwnicy. Spróbuj
            ją poluzowac. W tym celu przekręc maskownice, która zasłania 2 śruby i odkręc
            każdą troche (tylko tyle żeby klamka nie zaczęła się ruszac). To często pomaga.
            • yamadam2 Re: OKNA ALUPLAST 26.11.05, 22:40
              z klamką pomogło WIELKIE dzięki, a swoją drogą to byli wczoraj ci amatorzy od
              siedmiu boleści poprawić okna - położyli silikon od zewnątrz,TROCHĘ mniej wieje
              ale smród do teraz nie z tej ziemi- oczywiście czuć go przez zamknięte okna, bo
              szpara jest taka, że pod ramę okna kartka wchodzi.
          • zoni-system Re: OKNA ALUPLAST 22.11.05, 21:21
            Ja sie na temat jakości telewizorów nie wypowiadam bo sie na tym nie znam i
            myslę,że każdy powinien tak postepować..................
            zoni-system@gazeta.pl
          • zoni-system Re: OKNA ALUPLAST 22.11.05, 21:25
            Jak widać znajomośc filozofii przez dwa i jeszcze nikomu nie zaszkodziła,to
            miło czasami móc z kims pogadać ,ale to rzeczywiście już rzadkość
    • Gość: Biceps Re: OKNA ALUPLAST IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 22.11.05, 12:40
      No i się zdecydowałem. Padło na THERMOPLAST - po prezentacji okien u dilera nie
      miałem już żadnych wątpliwości! W sobotę obmiar i finalizacja :D

Pozdrawiam,
      Biceps
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka