Dodaj do ulubionych

drzwi i futryna

IP: *.acn.waw.pl 21.10.02, 14:26
czesc,

Kupuje nowe mieszkanie. W cenie mieszkania sa nieciekawe drzwi, wiec musze z
nich zrezygnowac. Rezgnacja z drzwi wiaze sie jednak z rezygnacja futryny.
Czy wiecie jaki jest koszt futryny i czy jest duzo pracy przy jej montazu? A
moze znacie tez cene zamontowania?

dzieki za pomoc,
Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: drzwi i futryna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 15:22
      Witaj!
      Koszt zakładania futryny to: 150-250 zł (zależy na kogo trafisz).
      Co do cen futryn: musisz dokładnie pomierzyć otwór drzwiowy (szer., wys.,
      głębokość) i dowiadywać się już w sklepach, które drzwi sprzedają. Jeśli masz
      standardowy otwór- będzie taniej.
      Więcej nie wiem :(

Pozdrawiam
      ala
      • Gość: lechnar Re: drzwi i futryna IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.10.02, 17:10
        Nie wiem co rozumiesz przez określenie "nieciekawe drzwi w nowym mieszkaniu"?
        Nie chodzi chyba o jakość ich użytkowania? Bo z tym w dzisiejszych czasach nie
        ma problemów. Ja niedawno wymieniałem 7-letnie drzwi , z litego drewna, robione
        na miarę, które się wypaczyły. Wybrałem drzwi firmy Polscone. Wymieniałem je
        oczywiście wraz z ościeżnicą. Jestem bardzo zadowolony. Kosztowały wraz z
        klamką niecałe 500 zł. Co do robocizny - niewiele Ci podpowiem, bo wymieniałem
        je sam. Gdy pomyslę o wpuszczeniu "fachowców" do mieszkania, skóra cierpnie mi
        na głowie. Pozdrawiam
    • kedas Re: drzwi i futryna 31.10.02, 10:10
      Drzwi drewniane zamowione u stolaza kosztowaly mnie 500 zl. Montaz oscieznicy,
      opasek i progow - 50 zl.
      3city
    • Gość: DS Re: drzwi i futryna IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 13:25
      Czy możecie podpowiedzieć jak wymienia się fytryny?
      • Gość: mac giver Re: drzwi i futryna IP: *.proxy.aol.com 29.11.02, 23:45
        Gość portalu: DS napisał(a):

> Czy możecie podpowiedzieć jak wymienia się fytryny? Przeciac stare futryny w
        kilku miejscach dla latwiejszego usuniecia nastepnie w otwor wstawic nowe
        najlepiej razem z dzwiami zamknietymi pod dzwi podlozyc podkladke 1cm ustawic
        dokladnie pion i poziom ,zwilzyc woda mur i drzewo przyblokowac wszystko
        klinami drewnianymi i dookola wstrzyknac pianke po wyschnieciu nadmiar pianki
        obciac pilka iwyszpachlowac .zamiast pianki mozna uzycgwozdzie sruby lub
        specialne lapki zelazne i gips nlepiej klej do plyt gipsowych cala praca dla
        dobrego majterkowicza okolo 2 3godz
        • Gość: DS Re: drzwi i futryna IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 18:17
          Dziękuję za informację. Jeszcze jedno, czy można wymieniś same drzwi, bez
          wymiany futryn?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka