Dodaj do ulubionych

Genbud - odradzam!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:23
Uwaga na Genbud na rogu Bartyckiej i Czerniakowskiej, oszukują.
Chciałem kupić u nich 48 worków zaprawy cementowej. Podjechałem w
poniedziałek, żeby spytać o cenę i dowóz. Panienka w kasie powiedziała, że mi
dowiozą bez dodatkoych kosztów bo to blisko. We wtorek pojechałem złożyć
zamówienie, ale okazało się, że już za transport muszę płacić dodatkowo, a
panienki w kasie patrzyły na mnie jak na idiotę. Oczywiście nic z tego nie
wyszło, bo nie lubię jak mnie robią w konia.
Dodam, że ta sama zaprawa cementowa kosztuje u nich: 8,8zł, w psb na
bartyckiej (kilometr dalej) 7,8zł, w Leroy Arkadia 6,37zł. Kupiłem w Leroy,
zapłaciłem za transport, a i tak zaoszczędziłem ponad stówkę w porównaniu z
Genbudem.
Dodatkowo obsługa w Genbudzie pozostawia wiele do życzenia, panienki w kasie
są niemiłe - na pytania czy mi przytną płytę g-k, panienka parsknęła "nie
przycinamy, chyba że się pan dogada z pracownikiem", na innych klientów też
burczą, ogólnie jak za komuny.
A w Leroy pełna kulturka, facet bez mrugnięcia okiem tnie płyty i ładuje na
wózek i jeszcze pomaga załadować do auta, co w Genbudzie nawet im do głowy
nie przyjdzie.
Ogólnie - poprzewracało się w d..pach od tego dobrobytu.
Obserwuj wątek
    • Gość: klient genbudu Re: Genbud - odradzam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:21
      chyba Panu sie w d... poprzewracało bo ja jeszcze nie widziałem marketu z dobra
      obsługa a o udzielaniu rabatów mazna zapomnieć wiec myślę że jesteś Pan
      rozkapryszonym klientem który myśli że kazdy bedzie skakał koło niego .
    • rikitikitak1 Re: Genbud - odradzam! 21.12.05, 15:34
      po 2 kg fugi w genbudzie trzeba odstac sporo czasu bo najpierw zapłata potem WZ
      nastepnie kurs do magazynu tam kolejka ze szok a panowie magazynierzy siedzą
      kawke pija i maja to gdzies , tępo wydawania towaru wolniejsze od żułwia na
      emeryturze!!!wolę market lub inny sklep gdzie moge wziąć towar z półki zaplacic
      i wyjść , oszczędzając czas i nerwy . Ten nały rabat mam gdzieś bo i tak nie
      mają najleprzych cen są tańsze sklepy a przez ten czas który mam poświęcić na
      stanie w kolejce w ich magazynie mogę wykonać sporo pracy.Też nie polecam tego
      składu!!!
    • Gość: marta Re: Genbud - odradzam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 08:25
      Tez uważam że genbudowi daleko do miana firmy przyjaznej klientowi, ceny za
      transport maja najwyzsze w warszawie, doliczja je do faktury, pewnie zlecaja
      transport za nizsza kwote a sami na tym jeszcze "oskubują" klienta.
      Z dala od takich firemek.
      • olgie79 Re: Genbud - odradzam! 22.12.05, 14:44
        a ja się nie zgodzę. W genbudzie właśnie dostałam rabat, transport gratis i
        jeszcze koleś przyszedł godzinę wcześniej do sklepu, bo ja nie mogłam w
        godzinach ich pracy. Za to ostatnio w le roi właśnie mieli inwentaryzację.
        godzina do zamknięcia. 10 minut oczekiwania aż pan łaskawie przestanie klepać w
        klawiaturę, w końcu powiedział, że mi nie sprzeda chociaż stoi jedno pudełko
        własnie mi potrzebne, bo jest zinwentaryzowane i jemu się nie chce poprawiać.
        Skandal. myślę, że w związku z końcem roku i chęcią zdążenia z ulgą wszyscy
        mają mnóstwo klientów i wzajemnie klienci mają dość tego rodzaju sklepów.

Przy okazji życzę wszystkim forumowiczom wesołych Świąt Bożego Narodzenia i
        Szczęśliwego Nowego Roku.
        • tynkiozdobne.pl Re: Genbud - odradzam! 25.12.05, 15:33
          O Genbudzie sie nie wypowiem, ale o Liroyu w Arkadii jak najbardziej. Zamówienie drzwi trwało około dwóch godzin, odebranie(podobno miały być już przygotowane do transportu), 1,5 godziny. Na końcu wcięło im zamówienie, z którym poszli szukać drzwi i wmawiali mi, że je specjalnie schowałem :D, ogólnie odradzam. Procesy wku..enia klienta mają opanowane do perfekcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka