Dodaj do ulubionych

Jak tam cieplutko? U nas 36

16.08.25, 18:57
Stopni i resztki mózgu mi się lasuja.
Dla dziewczyn zwiedzających nasze Centro storico to odradzam
Na południu był grad, jak kurze jaja
Sharm tutto bene?
Obserwuj wątek
    • sandy_cheeks Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 19:20
      W Warszawie przyjemne 26, siedzę nad Wisłą i jest naprawdę komfortowo. Wcześniej było cieplej, ale bez tragedii.
      W ogóle nie kąsam polskich dram z powodu 2-3 dni lekko powyżej 30 stopni. Media sraczkują jakby koniec świata się zbliżał…
      • taki-sobie-nick Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 20:18

> W ogóle nie kąsam polskich dram

Media
        > sraczkują

Co za polszczyzna...
      • kamin Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 21:28
        Noo, po raz kolejny grzmieli o "fali upałów". Fala potrwała 3 dni. Poprzednia, dwudniowa "fala upałów" była jakoś na początku lipca. I to by było na tyle, lato już się kończy. Teraz dla odmiany ostrzegają przed nocami z temperaturą 5-10 stopni. Też ładnie.
      • babcia47 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 17.08.25, 19:48
        Och, ich.. drama bo w piątek u mnie było lekuchno ponad 30 st C , znaczy tylko 38 st C w cieniu oczywiście bo w słońcu lub na zabetonowanym terenie to można by było tylko współczuć ludziom. Tak, to lato w porównaniu z poprzednimi jest prawie komfortowe ale i tak od końca maja do początku lipca zdążyłam mieć sporo dni z temperaturą 30-36 st a nawet w lipcu gdy pół Polski była zalewana deszczami to u mnie choć pochmurno to bywało 28-30 stopni. Przez cały lipiec może ze dwa razy porządnie popadało ale bez szału
    • annpierle Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 19:23
      U mnie przed chwilą czy dwiema (o 16:45) było 37, i powietrze stoi. Ja za to się rozplywam.
      Ale i tak wolę to, aniżeli jesienne deszcze i pluchę.
    • heca007 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 19:27
      W Wawie było w pewnym momencie 31. Teraz jest przyjemnie i zaczęło wiać. Szkoda, że nie popadało ze dwa razy w nocy w czasie tych upałów bo zrobiło się bardzo sucho.
    • mayaalex Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 19:34
      U mnie z 31-32 zjechalo dzis do 23, jest do tego pochmurnie ale nie pada niestety (bede musiala isc na taras popodlewac wszystko przed wyjazdem). Chyba fala upalow sie skonczyla ale nie szkodzi, w pn lecimy i znow bedzie powyzej 30 smile
      • nika_1985 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 21:55
        U mnie 29 teraz...ale jest 22 więc miło się siedzi na tarasie. Lekki wiatr, ale w sumie jakby go nie było. W dzień było 35 i duchota...rano ogarnęłam tarasowy ogródek a potem spuściłam rolety i ciao. Na plaży ludzi tłum..ale nie wiem w sumie jak oni mogą siedzieć jak nie ma czym oddychać.
        Uwielbiam plażowac,ale muszę mieć jakieś powietrze normalne, lekki wiatr a nie że powietrze można kroić nożem.
    • engine8t Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 22:03
      24C
    • ga-ti Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 23:45
      Rano było pochmurnie i tak sobie, w południe chwilami gorąco, za to po południu zrobiło się chłodno, ledwie 21 stopni, od wody wiało zimnem.
      Jutro ma być 20, fala upałów była bardzo krótkotrwała.
      I dziwić się, że jadąc na 3 dni zabrałam walizkę ciuchów, od kostiumu i kiecki na ramiączkach, przez tiszert i sukienkę z rękawem, po długie spodnie I bluzę.
    • szarmszejk123 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 17.08.25, 17:29
      Meglio di così... 😁
    • leyla76 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 17.08.25, 22:16
      Wróciłam z upalnej Turcji, żeby zaliczyć fale upałów w Szwajcarii. Od tygodnia ledwo dysze, jest upalnie i parno. Wszystko ze mnie spływa. W domu 30 stopni, na zewnątrz więcej. Śpię z włączonym wentylatorem, mimo, że w nocy robi się jakby rześko i w sumie śpię dobrze.

Jutro upałów ciąg dalszy i powrót do rutyny, bo jutro Zaczyna się rok szkolny i praca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka