lalkaika 16.08.25, 18:57 Stopni i resztki mózgu mi się lasuja. Dla dziewczyn zwiedzających nasze Centro storico to odradzam Na południu był grad, jak kurze jaja Sharm tutto bene? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandy_cheeks Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 19:20 W Warszawie przyjemne 26, siedzę nad Wisłą i jest naprawdę komfortowo. Wcześniej było cieplej, ale bez tragedii. W ogóle nie kąsam polskich dram z powodu 2-3 dni lekko powyżej 30 stopni. Media sraczkują jakby koniec świata się zbliżał… Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 20:18 > W ogóle nie kąsam polskich dram Media > sraczkują Co za polszczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 21:28 Noo, po raz kolejny grzmieli o "fali upałów". Fala potrwała 3 dni. Poprzednia, dwudniowa "fala upałów" była jakoś na początku lipca. I to by było na tyle, lato już się kończy. Teraz dla odmiany ostrzegają przed nocami z temperaturą 5-10 stopni. Też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 17.08.25, 19:48 Och, ich.. drama bo w piątek u mnie było lekuchno ponad 30 st C , znaczy tylko 38 st C w cieniu oczywiście bo w słońcu lub na zabetonowanym terenie to można by było tylko współczuć ludziom. Tak, to lato w porównaniu z poprzednimi jest prawie komfortowe ale i tak od końca maja do początku lipca zdążyłam mieć sporo dni z temperaturą 30-36 st a nawet w lipcu gdy pół Polski była zalewana deszczami to u mnie choć pochmurno to bywało 28-30 stopni. Przez cały lipiec może ze dwa razy porządnie popadało ale bez szału Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 19:23 U mnie przed chwilą czy dwiema (o 16:45) było 37, i powietrze stoi. Ja za to się rozplywam. Ale i tak wolę to, aniżeli jesienne deszcze i pluchę. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 19:27 W Wawie było w pewnym momencie 31. Teraz jest przyjemnie i zaczęło wiać. Szkoda, że nie popadało ze dwa razy w nocy w czasie tych upałów bo zrobiło się bardzo sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 19:34 U mnie z 31-32 zjechalo dzis do 23, jest do tego pochmurnie ale nie pada niestety (bede musiala isc na taras popodlewac wszystko przed wyjazdem). Chyba fala upalow sie skonczyla ale nie szkodzi, w pn lecimy i znow bedzie powyzej 30 Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 21:55 U mnie 29 teraz...ale jest 22 więc miło się siedzi na tarasie. Lekki wiatr, ale w sumie jakby go nie było. W dzień było 35 i duchota...rano ogarnęłam tarasowy ogródek a potem spuściłam rolety i ciao. Na plaży ludzi tłum..ale nie wiem w sumie jak oni mogą siedzieć jak nie ma czym oddychać. Uwielbiam plażowac,ale muszę mieć jakieś powietrze normalne, lekki wiatr a nie że powietrze można kroić nożem. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 16.08.25, 23:45 Rano było pochmurnie i tak sobie, w południe chwilami gorąco, za to po południu zrobiło się chłodno, ledwie 21 stopni, od wody wiało zimnem. Jutro ma być 20, fala upałów była bardzo krótkotrwała. I dziwić się, że jadąc na 3 dni zabrałam walizkę ciuchów, od kostiumu i kiecki na ramiączkach, przez tiszert i sukienkę z rękawem, po długie spodnie I bluzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 17.08.25, 17:29 Meglio di così... 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Jak tam cieplutko? U nas 36 17.08.25, 22:16 Wróciłam z upalnej Turcji, żeby zaliczyć fale upałów w Szwajcarii. Od tygodnia ledwo dysze, jest upalnie i parno. Wszystko ze mnie spływa. W domu 30 stopni, na zewnątrz więcej. Śpię z włączonym wentylatorem, mimo, że w nocy robi się jakby rześko i w sumie śpię dobrze. Jutro upałów ciąg dalszy i powrót do rutyny, bo jutro Zaczyna się rok szkolny i praca. Odpowiedz Link Zgłoś