Dodaj do ulubionych

Podłoga z Piaskowca POMOCY

IP: *.icpnet.pl 09.01.06, 20:44
Witam mam pewnien problem wynajmuje dom kultury w ktorym jest podloga z
piaskowca i chce zorganizowac "beach party" dokladnie chodzi o wysypanie
podlogi piaskiem 0-2mm i wstawienie palm ocvzywiscie chodzi o dyskoteke wiec
ludzie beda tanczyc w tym piasku moje pytanie brzmi czy piaskowiec moze ulec
uszkodzeniu nie chodzi mi o jedna ryske tylko czy moze byc problem z podloga
jak bede oddawal sale prosze o pomoc .
Jakub Koralewski
Obserwuj wątek
    • Gość: PIASEK Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.chello.pl 09.01.06, 20:51
      BĘDZIE NAPEWNO!!!
    • Gość: menda Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:23
      Paradoksalnie - im więcej będzie piasku (np. 10 cm) tym bezpieczniej dla
      piaskowca, zwłaszcza, że na tego typu imprezach tańczy się boso. Nie
      podejrzewam aby na podłodze leżał któryś z miękkich piaskowców.
      Jedno ale - 10 cm piasku to ok.200 kg więcej na 1m2 (tyle ważą 2-3 osoby). To
      tak w kontekście3 wytrzymałości stropów.
    • Gość: Koralewski c.d. Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.icpnet.pl 09.01.06, 21:47
      Dziekuje za odpowiedzi ale pragne wspomniec ze dyskoteki odbywaja sie tam
      regularnie zreszta sam je organizuje i ludzie przychodzac zima z dworu wnosza
      rowniez piasek ktory w czasie tanca spada z butów i ludzie w tym wszystkim
      tancza oprocz tego zdaza sie zbite szklo i napewno przy ilosci okolo 400 osob
      ludzi zdaza sie jakis ostry kamien w podeszwie i jakos wszystko pasuje sala to
      okolo 300m2... wiem ze wniesiony piasek to nie to samo co wysypane pare ton
      fakt nie myslalem o 10cm tylko o 2-3 cm :) prosze o rade czy ryzykowac czy nie
      impreza ma byc 28 stycznia wiec czasu coraz mniej :D
      • Gość: menada Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:02
        Jezeli dyskoteki odbywaja sie tam od zarania dziejów i piaskowiec jeszcze jest
        to ja bym rozpoczął drukowanie biletów - nawet przy tych 2-3 cm piachu. Zawsze
        mozesz powiedziec, że wyjatkowo nieobyte i niekulturalne towrzystwo się akurat
        trafiło - co to trzewików otrzepać nie potrafią ;) A na serio - ta podłoga
        niejedno - jak piszesz - przetrzymała i przetrzyma. Ryzykować! Uchachanej
        zabawy zyczę, ja stara menda jedna!
        • Gość: Koralewski Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.icpnet.pl 09.01.06, 22:05
          Dzieki bardzo za dodanie otuchy a w razie co ile moze ksoztowac szlif takiej
          podlogi :D
          • Gość: menda Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:17
            a w razie co ile moze ksoztowac szlif takiej
            > podlogi :D

Zarąbiście dużo - jeżeli myślisz o szlifie mechanicznym, przy tym metrażuto
            ładnych parę tysięcy. A moze ty lepiej opisz stan aktualny tegoż piaskowca -
            czy ma poler (oczywiście poler nadany chemicznie - czyli pasta woskowa)i ogólny
            stan, czyli czy sa widoczne delikatne wyżłobienia, niecki, wybrania materiału -
            od chodzenia kamień wyciera sie w najczęściej uczęszczanych miejscach.
            • Gość: Koralewski Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.icpnet.pl 09.01.06, 22:52
              Sprawa wyglada tak jest to dom kultury ktory sprzata juz od 10 lat jedna i ta
              sama sprzataczka ktora recznie pastuje cala podloge po umyciu ( mowi ze zajmuje
              jej to 8h) podloga jest chyba w dobrym stanie tak z grubsza nic nie widac w
              kazdym razie idac na latwizne kiedys przez sale byly ciagniete skrzynki z piwem
              5szt. pelne i sprzataczka zauwazyla i powiedziala ze sa slady bo do konca tego
              nie szlo zapastowac ja amm taka umowe ze moge robic co chce ze tak to powiem w
              domu kultury ale za wszelkie zniszczenia za mojej "kadencji" uzytkowania musze
              placic dlatego sie boje nie chce 2 dni po imprezie uslyszec ze mam zrobic
              remont podlogi - mogl by ktos stwierdzic ze skoro mam takie obawy to poco
              wogole sie bawie w takie rzeczy ... chodzi o to ze to jest male miasteczko
              okolo 15tys mieszkancow nie ma zadnej dyskoteki i mlodziez nie am sie gdzie
              podziac jest coraz wiecej narkomani itd dlatego zgodzilem sie cos robic dla
              tych dzieciakow a zeby sciagnac jak najwiecej ludzi zawsze musze wymyslic jaks
              ciekawy pomysl teraz mam w glowie PALM BEACH PARTY i bardzo mi zalezy na tym
              wiec bede dokladal wszelkich sil zeby to zorganizowacx ale bezpiecznie dla
              mojej kieszeni myslalem czy nie rozlozyc foli pod ten piasek ale mysle ze moze
              byc przez to slisko i jesczez gorzej jesl ichodzi o bezpieczenstwo ktos madrze
              stwierdzil ze wykladnia zalatwi sprawe ale koszt wykladziny na 300 metrow to
              jest bagatelna suma wiec odpada jesli bede mial watpliwosci co do podlogi bede
              szukac taniego ale dobrego zabezpieczenia tak zeby impreza sie odbyła... uff
              ale sie rozpisalem czekam na dalsze info dziekuje z gory. J.K.
              • Gość: mif Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:04
                W Obi jest wykładzina wystawowa, po 4,99 brutto. Wytrzymała, jak cholera. Połóż
                wykładzinę i przysyp piaskiem. Piasek nie musi być na całej powierzchni, ale
                wykładzina tak. :(
              • Gość: menda Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:11
                I problemem nie jest sam piaskowiec tylko warstwa wosku (i byc może akrylu) -
                musisz przypilnować żeby wszystkie sprzęty były PRZENOSZONE a nie PRZESUWANE
                (stoły, krzesła, sprzęcicho itp.).
                Swoją drogą - szacunek wielki dla tej pani - 300m2/8h, ma zdrowie kobieta!:)
                Śmiem przypuszczać, ze przede wszystkim dzięki tej pani ta podłoga jeszcze
                jest :)) Co prawda wosk+piaskowiec to nie jest nazbyt fortunne roziazanie ale w
                przypadku takiej funkcji przybytku to ujdzie i nie wadzi. Po imprezie nie
                obejdzie się bez pastowania. Przypilnuj aby piasek sprzątano np. drewnianymi
                (ze sklejki) lub plastikowymi narzedziami, z towarzystwem mioteł ma sie
                rozumieć - żadnych metalowych szufel i łopat. W przciwnym razie - masz u pani
                przerąbane. Powodzenia :)
                • Gość: Koralewski Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY IP: *.icpnet.pl 09.01.06, 23:24
                  Dziekuje bardzo za pomoc :) bede sie zastanawiac jeszcze nad ostatecznym
                  rozwiazaniem ale wrazie co dziekuje. J. Koralewski
    • jarecki_2 Re: Podłoga z Piaskowca POMOCY 10.01.06, 09:53
      Może dobrym rozwiązaniem będzie zrobienie wyspy z piachu, żeby tylko podkreślić
      charakter imprezy. Taką wyspę możesz otoczyć drewnianymi kłodami i od spodu dać
      folię. Będzie wyspa z palmami, czyli kawałek plaży, reszta podłogi normalna i
      tańczyć będzie łatwiej. Jak zbije się komuś butelka, lub szklanka, nie będzie
      problemu z szukaniem szkła w piachu. Ponadto ograniczony teren sali posypany
      piachem to łatwiejsze sprzątnięcie wyspy na drugi dzień. Podczas imprezy nie
      wiele osób na taką wyspę wejdzie, najwyżej ktoś tam się przewróci, co w gruncie
      rzeczy jest dla Ciebie korzystne bo unikasz ewentualnych zniszczeń posadzki.
      Takie rozwiązanie ma sporo plusów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka