Gość: gosia IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.06, 13:56 Co sądzicie o tym projekcie www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-125,136,61,opis.html Proszę o wszelkie uwagi oraz przybliżone koszty budowy Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka313 Re: poradźcie czy to dobry wybór 20.01.06, 14:58 Całkiem miły domek, a na ile osób ma byc przewidziany? Czy nie za mały garaz? Ja będę na wiosne budowac SOLARIS (apa-domy.com.pl.) Co o nim powiesz? Juz mam pozwolenie na budowę. Wprowadziłam trochę zmian w projekcie, a mianowicie podwójny garaż i wydłużyłam dom o 1 m w części kuchenno-salonowej. Lilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: poradźcie czy to dobry wybór IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.06, 15:06 nas jest na razie dwoje. twój domek też jest całkiem fajny ,przy okazji też pooglądam projekty z tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hera To nasz dom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:36 Mamy dom ze Studia Atrium gl 9 ,ale to jest ten sam co przedstawiłaś,wiadomo pracownie ulepszają swoje projekty.Zamieszkujemy go we dwoje,mąż jest bardzo zadowolony,koszty budowy były tanie i proste,postawiliśmy go sami i to jest jego atut!Jako jeden z niewielu projektów,gdzie kominy są umiejscowione w szczycie dachu,kotłownie mamy w innym miejscu,ale wybór należy do Was. Domek wzbudzał zainteresowanie ,ale wymaga dość sporej działki,prezencję ma świetną,pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: To nasz dom! IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.06, 11:24 witam. cieszę się że odezwał się ktoś kto mieszka w podobnym domu. Czy mogę wiedzieć ile wyniósł Was koszt budowy Jeśli Macie jakieś zdjęcia Waszego domku a zwłaszcza wnętrza to pochwalcie się i przyślijcie na adres gosia-s2@o2.pl będę wdzięczna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kanadyjkarz Re: poradźcie czy to dobry wybór 21.01.06, 17:20 Ja oglądałem domki drewniane ,w ich osiedlu a także budują na mojej działce . www.dworekpolski.pl , k/ Piaseczna -Warszawa, pozdrawiam. Obok nich w Garbatce za płotem zaczynają na wiosnę nowe osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: poradźcie czy to dobry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 19:31 Czym planujesz ogrzewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: poradźcie czy to dobry wybór IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.06, 11:25 będę ogrzewać miałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: poradźcie czy to dobry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 00:19 Zapakuj ten projekt i idź do architekta. Będziesz miała o czym rozmawiać. Wygląd zewnętrzny: Likwidacja wykuszu przez poszerzenie ściany w kuchni. Likwidacja balkonu i łuków (pretensjonalne, drogie i na tarasie wyglądają do d...) Ozdóbki z drewna, pod szczytem, też możesz sobie darować (drogie i niewygodne w konserwacji). Garaż oderwij od domu. Wygląda fatalnie i łatwiej będzie ustawić te 2 obiekty na działce, niż jeden duży Wnętrze: Kotłownia za mała. miał zajmie 4 m3, piec 2 m2, a kotłownia ma 5,5 m2, przy 2 m szerokości. www.sas.busko.pl/eco.html Usytuowanie łazienki na dole, daleko od kotłowni i w punkcie centralnym nie jest najlepszym rozwiązaniem. Praktycznie, nie ma zamkniętego wiatrołapu (straty ciepła w zimie). Wąski hol do salonu. Schody bez spocznika, z trójkątnymi stopniami. Są nie wygodne, niebezpieczne, a dla starszej lub niepełnosprawnej osoby, nie do pokonania. Przydałby się zapasowy pokój na dole. Na górze łazienka po przekątnej z kotłownią (głupi pomysł architekta). Łazienki nie są w pionie, dłuższy ruraż. Tańszy będzie projekt indywidualny niż poprawki w projekcie. Szukaj architekta, a nie projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: poradźcie czy to dobry wybór IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.06, 11:59 ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfiatek5 Re: poradźcie czy to dobry wybór IP: *.kl / 80.50.214.* 24.01.06, 17:34 Moi znajomi maja taki domek-jest super, naprawde fajny,tylko jest jeden mankament, otoz akustyka wewnatrz domu. Klatka schodowa na poddasze jest "otwarta" i umiejscowiona mniej wiecej po środku i w zwiazku z tym jest dosyc duzo wysokiej przestrzeni,co sprawia,ze głosy "z dołu" bardzo przenosza sie do góry,jest to dosyc uciazliwe, szczególnie przy malym dziecku, a oni takowe posiadaja,wiec kiedy ono spi na gorze,to nawet na dole trzeba zachowywac sie bardzo cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: poradźcie czy to dobry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 07:58 opinie dotyczące projektu już znam a może teraz coś o kosztach budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: poradźcie czy to dobry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:20 Do kosztorysu, przy projekcie (w pdf) dodaj 20% i to będzie przeciętna. Jak zaoszczędzisz, to kupisz wyposażenie kuchni :) Odpowiedz Link Zgłoś