Gość: Ola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:55 Zamarzly ruryw nieogrzewanym mieszkaniu, czy ktos wie jaki moze byc tego efekt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jandecorator Re: zamarzniete rury 25.01.06, 16:14 jak rozmarzna to sie okarze. Moze nie bedzie potopu? jakie rurki?metal?plastik? Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: zamarzniete rury 25.01.06, 16:42 Popękane rury instalacji i wymiana na wiosnę, demolka ścian i remoncik. Odpowiedz Link Zgłoś
beton44 Re: zamarzniete rury 25.01.06, 22:08 I proponuję zakręcić zawór odcinający dopływ wody do mieszkania, o ile sam nie zamarzł :-) ew rozmrozić / ew wymienić - o ile rury nie pękły gdzieś przed nim zlikwiduje to groźbę zalania mieszkania i okolicy bo jeżeli rury pękły to gdy zrobi się cieplej i odmarzną to będzie się z nich lała woda i to bardzo się lała... Tak że warto się tym przejąć, ograniczy to ewentualne szkody spowodowane zalaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
poghus Re: zamarzniete rury 26.01.06, 13:25 Mam podobny problem, ale u mnie zamarzło chyba gdzieś na przyłączu, bo w domu mam temp dodatnią, prawdopodobnie gdzieś pod posadzką rury są kiepsko ocieplone, a że woda nie była używana i stała w rurach, to zamarzła Teraz sie modlę, żeby ich nie rozerwało, bo będzie katastrofa :/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: zamarzniete rury 26.01.06, 13:27 Oj będzie, zwłaszcza jak pod podłogą walnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poghus Re: zamarzniete rury 31.01.06, 08:11 a wody jak nie było tak nie ma...przeklęte mrozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Mróz Protestuję!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:47 Nie przeklęte mrozy, tylko: Nieprawidłowa budowa instalacji wodociągowej - pomijając już nawet zdrowy rozsądek normy montażu instalacji wodociągowej przewidują występowanie w Polsce czasami mrozu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hydraulik Re: Protestuję!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 09:11 musiały zamarznąc hydraulik.remonty.zh.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Mróz Nie musiały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 09:39 Nie musiały gdyby były 1,5 metra pod ziemią... A ponadto spadaj spamerze "hydraulik" to nie słup ogłoszeniowy Odpowiedz Link Zgłoś
poghus Re: Protestuję!!! 31.01.06, 14:44 Zgadza się, taką instalację odziedziczyłem po poprzednich właścicielach, więc spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba a mróz tak czy siak jest przeklęty...z mojego punktu widzenia oczywiście pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś