dachdeckenmajster 31.01.06, 19:04 Jesli masz problem z dachem,skontaktuj się ze mną i nie bedzie problemu:-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pyot Re: Problem z dachem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:13 istotą tego forum jest udzielanie pomocy wszystkim,kupczenie jest co najmniej niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka111 Re: Problem z dachem?? IP: *.neta-si.pl 31.01.06, 19:31 ja mam problem a właściwie moja ekipa z wykonaniem woego oka - czy i jak mi mozesz pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedur Re: Problem z dachem?? IP: 62.148.85.* 31.01.06, 19:40 Przyczyną może być to, że nie wzięłaś DEKARZY do zrobienia dachu skoro mówisz że mają problem. Według mnie własnie tu powinnaś szukać przyczyny. Poza tym temat rzeka:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Problem z dachem?? IP: *.aster.pl 31.01.06, 20:24 lub wejdz na www.e-dach.pl to profesjonalny serwis o dachach osobisci epolecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Problem z dachem?? IP: *.tuchomie.wirt.pl 31.01.06, 20:47 czy ktoś może mi pomuc!!!dwa lata temu robilem dach a dziś mam zacieki na suficie niby wszystko jest w porządku ale woda skrapla mi się pod folią a to jest raczej nienormalne,co może być przyczyną tego skraplania??????prosze o pomoc!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dachdeckenmajster Re: Problem z dachem?? 31.01.06, 21:50 A wentylacja jest zrobiona prawidłowo? Odpowiedz Link Zgłoś
dachdeckenmajster Re: Problem z dachem?? 31.01.06, 22:02 Gość portalu: szwedka111 napisał(a): > ja mam problem a właściwie moja ekipa z wykonaniem wolego oka - czy i jak mi > mozesz pomóc? Jeżeli lukarna typu "wole oko" ma być przykryta dachówkami zakładkowymi (z zamkami) to należy przestrzegać trzech podstawowych zasad: 1. Kąt pomiędzy krokwiami lukarny a krokwiami głównej połaci dachu nie może przekraczać 12° 2. Stosunek wysokości lukarny do jej szerokości (u podstawy) musi być mniejszy od 1/8 3. Łuk czołowy lukarny należy wytyczyć w sposób geometryczny metodą klasyczną lub metodą 1 Metoda klasyczna to; żeby wyrysować kształt musisz zrobić tak; Narysuj dwie równoległe linie w takiej odległości jaką planujesz zamierzoną wys. oka,na środku dolnej wbij cyrkiel i narysuj półkole wpisane pomiędzy te linie ,następnie musisz narysować dwa ćwierć koła o tym samym promieniu stawiając cyrkiel po obu stronach wierzchołka w takiej odległości aby stykały się z narysowanym półkolem. Inaczej tego nie potrafie wytłumaczyć znacznie prościej było by narysować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretik w triku Re: Problem z dachem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:37 dachdeckenmajster napisał: > Jeżeli lukarna typu "wole oko" ma być przykryta dachówkami zakładkowymi (z > zamkami) to należy przestrzegać trzech podstawowych zasad:..... Wypadałoby podać linę, z której ściąga się mądrości, nieprawdaż - ...meister? www.ruppceramika.pl/inc/faq.phpmeister Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka111 Re: Problem z dachem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:45 dach został pokryty dachówką karpiówką... a wole oko wygląda jak lukarna w kształcie łuku a nie jak wole oko gdzie w okolicach Wrocławia mogę znaleźć kogos kto umie coś takiego zrobic prawidłowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka111 Re: Problem z dachem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:46 dodam, ze dom, który buduję projektowało biuro projektowe www.domywstylu.pl a projekt nazywa sie credo Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: Problem z dachem?? 31.01.06, 22:22 Mam pytanie, czy na gotowy dach można założyć jeszcze płotki przeciwśniegowe? Jeśli tak, to jak je zamontować? Trudne to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dachdeckenmajster Re: Problem z dachem?? 31.01.06, 22:33 Płotki montuje sie na gotowy dach.Jeśli jest blachodachówka,można wygiąć z blachy progi i zamontować je na wysokości 2 fali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Problem z dachem?? IP: 217.153.82.* 01.02.06, 08:41 Jeśli jest blachodachówka,można wygiąć z blachy progi i zamontować je na wysokości 2 fali. podstawowy blad farmery powinny dzialac na scinanie juz przy niewielkim sniegu dojdzie do wyrwania wkretow z blachy do blachodachowki stosuje sie drabinki sniegowe mocowane do dlugich plaskownikow ale mala ilosc wkretow mocujacych i duzy napor sniegu moze spowodowac rozdarcie blachy po drugie plaskowniki mocowane sa w dole fali co zwieksza mozliwosc przeciekania dachu wg mnie najlepsze sniegolapy to tzw " łezki " mocowane do grzbietu fali za pomoca 4 wkretow zaklada sie je w 2 i 3 rzedzie przemiennie w odstepie 1 fali mozna je rowniez stosowac jako stopnie z wylazu dachowego do komina bo spokojnie wytrzymuja ciezar doroslego czlowieka pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: Problem z dachem?? 01.02.06, 17:24 chodzi o dach z dachówki ceramicznej. Czy znajdę gdzieś w necie jakiś rysunek jak założyć taki płotek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Problem z dachem?? IP: 217.153.82.* 01.02.06, 17:47 z dachowka nie bedzie problemu chyba ze mocowana jest wkretami do lat pozostale mozna spokojnie demontowac w srodku polaci dachowej nie wiem jaki typ dachowki masz ale zastosuj oryginalne haki do drabinek czesto sprzedawcy wciskaja uniwersalne uchwyty ale jak cos jest do wszystkiego to ... wiadomo haki montuje sie w 3 lub 4 rzedzie do lat pod dachowka sam ksztalt uchwytu podpowie ci ze to robota prosta jak budowa cepa :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Problem z dachem?? IP: 217.153.82.* 01.02.06, 18:13 to jeszcze nie to ale juz blisko www.wiola.pl/oferta_fr.html pzdr. ps.nie wystrasz sie nazwa firmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
self-mademan Re: Problem z dachem?? 01.02.06, 19:05 A wiesz jak zbudowany jest cep? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Problem z dachem?? IP: 217.153.82.* 01.02.06, 19:39 z ciekawosci wszedlem na polecana przez ciebie stronke i co widze ? na reklamowce tasmy wentylacyjnej kalenicy i narozy roll-fix gosior trojdrogowy i pozostale gasiory na krokwi naroznej montowane sa ... od gory ! :)))) daruj sobie :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś