Gość: silk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:16 chciałabym odnowić makabryczne kafelki w łazience, a na ich wymiane mnie w tej chwili nie stać:( możecie polecić jakiś specyfik, którym ciekawie można pomalować, stare, obskurne kafle??:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wawa Re: czy jest jakaś farba do kafelek? IP: *.chello.pl 13.02.06, 15:19 nie ma , chyba że chcesz odnowić na tydzień tylko . Niebędziesz używać w tym czasie łazienjki i będzie ok. dekorascja do filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynak2005 Re: czy jest jakaś farba do kafelek? IP: *.toya.net.pl 14.02.06, 10:27 hej, miałam ten sam problem i wpadłam na pomysł aby przykleić folię samoprzylepną, powycinałam z folii( kupiłam duży arkusz) kwadraty o wymiarach płytek, efekt super, ja miałam gdzie niegdzie kwiatki na glazurze które chciałam przykryć, nie wiem czy gra jest warta świeczki jeśli by chodziło o położenie tej folii na całej glazurze, dodam również że próbowałam malować ale efekt był marny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silk Re: czy jest jakaś farba do kafelek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 20:14 no, jakąś nadzieję na zmianę mi dałaś:) dzięki za pomysł, może faktycznie w ten deseń uderzę:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
beton44 Żaden problem 14.02.06, 20:50 Każdy dostępny w sklepie lakier (emalia) tzw ogólnego stosowania chwyci się kafelków... Dla pewności można płytki "zmatowić" np papierem ściernym lub jakimś kamieniem szlifierskim... I wcale nie odlezie po tygodniu jak straszy nasz forumowy troll... Ale efekt będzie nie najlepszy, no podejrzewam że raczej opłakany - to po prostu marnie wygląda... A wiem co piszę bo mam w swojej długiej karierze też malowanie lakierem płytek ceramicznych - wielokrotnie, bardzo ta metoda renowacji płytek była popularna w tzw minionej epoce... Gdzieniegdzie ten lakier trzyma się i teraz po 15 conajmniej latach... Aaa zdarzało się też malować lakierem np na biało boazerie to dopiero odlotowo wygląda :-( Odpowiedz Link Zgłoś