Dodaj do ulubionych

czy jest jakaś farba do kafelek?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:16
chciałabym odnowić makabryczne kafelki w łazience, a na ich wymiane mnie w
tej chwili nie stać:( możecie polecić jakiś specyfik, którym ciekawie można
pomalować, stare, obskurne kafle??:)
Obserwuj wątek
    • Gość: wawa Re: czy jest jakaś farba do kafelek? IP: *.chello.pl 13.02.06, 15:19
      nie ma , chyba że chcesz odnowić na tydzień tylko .
      Niebędziesz używać w tym czasie łazienjki i będzie ok. dekorascja do filmu.
    • Gość: martynak2005 Re: czy jest jakaś farba do kafelek? IP: *.toya.net.pl 14.02.06, 10:27
      hej, miałam ten sam problem i wpadłam na pomysł aby przykleić folię
      samoprzylepną, powycinałam z folii( kupiłam duży arkusz) kwadraty o wymiarach
      płytek, efekt super, ja miałam gdzie niegdzie kwiatki na glazurze które
      chciałam przykryć, nie wiem czy gra jest warta świeczki jeśli by chodziło o
      położenie tej folii na całej glazurze, dodam również że próbowałam malować ale
      efekt był marny
      • Gość: silk Re: czy jest jakaś farba do kafelek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 20:14
        no, jakąś nadzieję na zmianę mi dałaś:) dzięki za pomysł, może faktycznie w ten
        deseń uderzę:) pzdr
    • beton44 Żaden problem 14.02.06, 20:50
      Każdy dostępny w sklepie lakier (emalia) tzw ogólnego stosowania chwyci się
      kafelków... Dla pewności można płytki "zmatowić" np papierem ściernym lub jakimś
      kamieniem szlifierskim...

I wcale nie odlezie po tygodniu jak straszy nasz forumowy troll...

Ale efekt będzie nie najlepszy, no podejrzewam że raczej opłakany - to po prostu
      marnie wygląda...

A wiem co piszę bo mam w swojej długiej karierze też malowanie lakierem płytek
      ceramicznych - wielokrotnie, bardzo ta metoda renowacji płytek była popularna w
      tzw minionej epoce...

Gdzieniegdzie ten lakier trzyma się i teraz po 15 conajmniej latach...

Aaa zdarzało się też malować lakierem np na biało boazerie to dopiero odlotowo
      wygląda :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka