Dodaj do ulubionych

Podłoga drewniana w łazience

IP: *.knc.pl 14.02.06, 22:15
Czy może ktoś ma drewniano podłogie w łazience, oczywiście z drewna
egotycznego. Jak to się sprawdza w łazience. Jak się układa. Czy mozna łączyć
cześć podłogi drewnianej cześć z terakoty. Kto w warszawie układa takie podłogi
Obserwuj wątek
    • pyot Re: Podłoga drewniana w łazience 14.02.06, 23:06
      Hej...
      :)
      --
      Można.
      • Gość: M&M Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:32
        Pyot,możesz być mniej oszczedny w słowach.Jak wiesz coś więcej to napisz.
    • Gość: marti Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:11
      Ja mam, z merbau przemysłowego, rok. NIc się nie dzieje, a dzieciska chlapią. Z
      tego samego merbau mam też blat przy umywalkach, też spoko. Układała nam to
      ogólnoremontowa ekipa, ale lepiej wziąć specjalistów od tego typu drewna, bo
      ono jest w układaniu, a przede wszystkim w cyklinowaniu i lakierowaniu inne.
      Jest b. twarde i chłopaki nie dawały rady zwykłą cykliniarką. Na takie drewno
      trzeba też kłaść - o ile dobrze pamiętam - podkład i specjalny lakier do
      egzotyków. Wszystko - łącznie z parkietem - kupowaliśmy w Castoramie. Pozdr.
      • Gość: qrka wodna Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:17
        jesli egzotyki w łazience to trzeba połozyc na nie olej a nie lakier
        dlaczego?bo lepiej konserwuje i wygląda
        a z tym ze cykliniarka nie braała egzotyku to bajer
        są twardzee OK ale nie dla cykliniarki
        • Gość: marti Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:08
          Ja mam lakier - i wygląda b. dobrze, olej oczywiście jest ok, ale trzeba go co
          tydzień-dwa wcierać, więc dzięki bardzo. A cykliniarka mojego merbau nie brała
          i widziałam na własne oczy - w pozostałych pomieszczeniach mam dąb, i tam
          jechali bez problemu
    • Gość: mif Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:10
      Można, ale po co dodatkowy kłopot. Gościom szybko się opatrzy podczas
      oglądania, będą pękać z zazdości :)
      Potem będą pękać ze szczęścia i ze śmiechu, jak będziesz konserwować :(
      • Gość: Majka Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:35
        1- ludzie nie kupujcie podłogi drewnianej w supermarketach... po latach wyjdzie
        różnica..

2- w łazience możesaz układać teak, merbau, lapacho (ipe) -> najlepiej działa
        olejowanie :)

i wygląda super :)

ważna jest dobra chemia typu uzin... żeby po roku podłoga nie wstała...

• Gość: mif Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:45
          I tak wstanie, jak ją woda zaleje. Nie ma 100% zabezpieczenia wilgociowego
          drewna. Olejem / lakierem pomalujesz wierzch klepki i szpary, ale nie wewnątrz
          szpar i pod spodem klepki.
          • pyot Re: Podłoga drewniana w łazience 15.02.06, 17:27
            Gość portalu: mif napisał(a):

> I tak wstanie, jak ją woda zaleje. Nie ma 100% zabezpieczenia wilgociowego
            > drewna. Olejem / lakierem pomalujesz wierzch klepki i szpary, ale nie wewnątrz
            > szpar i pod spodem klepki.
            Mianowicie,że z tą wodą to piszesz na wyrost :)))
            P.
            • Gość: mif Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:33
              Drogi pyot.
              Pamiętam, że prawie rok temu mieliśmy (każdy z nas odmienne) identyczne zdania
              w podobnym temacie, co ten. Z uporem maniaka będę na zimne dmuchał, choć wiem,
              że:
              - postęp w chemii jest olbrzymi
              - baba, jak na coś się uprze, to moje pisanie nic nie da :)
              Pozdrawiam
              • pyot Re: Podłoga drewniana w łazience 15.02.06, 17:52
                A słowo ciałem się stało...
                :)
    • annamariaj Re: Podłoga drewniana w łazience 16.02.06, 12:49
      Jedna rada - podłoga olejowana i owszem wygląda ok, ale wystarczy, że wylejesz
      na nia cokolwiek, np. oliwkę Bambino a podłoga cudownie ją wchłonie i zostanie
      plama, którą usuniesz tylko przy nastepnym olejowaniu.
      Mimo wszystko radze jednak drewno polakierować, w uzytkowaniu jest łatwiej.
      Pozdrawiam
      • Gość: anka Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.crowley.pl 16.02.06, 20:07
        u mnie podłoga jest olejowana magiciem 2 k i co by się nie wylało jest ok - a
        jesli nie to specjalne mydelko, preparat pielegnacyjny i jest ok :)
        • Gość: ulak Re: Podłoga drewniana w łazience IP: *.crowley.pl 17.02.06, 19:54
          u mnie też jest olejowana dwuskładnikowym Magic Oil firmy Pallmann i to jest
          najlepsze i wbrew pozorom najłatwiejsze do utrzymania ,jak woda nawet zostanie
          na podłodze to odparuje i na drewnie nawet plamki nie ma ,lakier długo tego by
          nie zniósł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka