Dodaj do ulubionych

Ogrodowe feng shui

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.02.06, 23:34
Czary i zabobony.

Europejczycy zgłupieli i porzuciwszy wiarę w Boga - Stworzyciela wszechrzeczy
wolą, aby się nimi Czarny Żółw opiekował. Ten przynajmniej nie wymaga od nich
zbyt wiele. Na przykład nie mordowania własnych dzieci i nie oszukiwania w
interesach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Blanka Re: Ogrodowe feng shui IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 23:40
      Zwroc uwage, ze feng shui to lad i harmonia. Niewazne jak sie nazywa (moze byc
      czarny zolw). Ja lubie harmonie i dobrze sie czuje z feng shui.
      • Gość: lluki Re: Ogrodowe feng shui IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:44
        europejczycy zgłupieli porzuciwszy wiere w boga? wiara w boga nie manic
        wspólnego ze zgłupieniem bądź zmadrzeniem. natomiast wiar w fengshui świadczy o
        głupocie dobitnie
        • Gość: smok feng shui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:11
          ten rodzaj "wiatru" nie kłuci się ze zdrowym rozsądkiem a wręcz jemu tyko
          przewodzi. Mówię tu szczególne o feng shui wody, sle nie tylko. Wiadomo jednak,
          że to łatwo dostępne gazetowe feng szui nie ma nic wspólnego z chińką nauką i
          latom studiów i praktyk z dziedziny feng shui (feng szła). Sposób myślenia
          czasem zadziwia wręcz prostotą i logicznością. Dzisiejsze wyzwania architektury
          chcąc łamać powszechnie utarte zsady stawiają nam przed drzwiami słup w samym
          żrodku i gdzie tu praktyczność już na sam chłopski rozum wiadomo, że
          mieszkaniec tego domu nie będie szczęśliwy obijając się o niego parę razy
          dziennie. to był prosty przykład ale doświadczenia chińczyków, bo wszystko jest
          wynikiem obserwacji (a nie rozmyślunkom naćpanego "świętego")gotowe są
          rozwikłać znacznie bardziej gordyjskie dylematy.
      • Gość: Paweł Re: Ogrodowe feng shui IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.02.06, 00:05
        Harmonia, czy estetyka jest rzeczą ważną i przyznaję, że chińskie, czy
        japońskie ogrody są piękne. Mój komentarz dotyczył duchowej strony tego
        wszystkiego - Europejczykom jest obecnie łatwiej wierzyć w to, że amulet
        zapewni im szczęście w miłości i interesach, wróżka przepowie przyszłość, a dom
        urządzony wg. zasad Feng Shui zapewni szczęście rodzinne niż przyjąć proste
        nauki Ewangelii. Od strony duchowej Feng Shui jest mocno zakorzenione w
        chińskiej filozofii i religii, która pociąga ludzi bardzo, ponieważ tak jak
        magia daje im obietnicę panowania nad własnym losem za pomocą zewnętrznyhch
        rytuałów i czynności, bez związku z ich postępowaniem i stanem serca. Bóg
        prawdziwy może pomóc w sytuacjach po ludzku nie do przejścia, ale wymaga
        nawrócenia - przestrzegania przykazań i wiary. A tego właśnie współczesny
        człowiek nie chce.
        • Gość: re Re: Ogrodowe feng shui IP: 213.17.149.* 26.06.07, 14:18
          racja, ludzie zawsze woleli żeby coś za nich wykonało czarną robotę
    • Gość: Reijo Re: Ogrodowe feng shui IP: *.telia.com 22.02.06, 00:02
      Ladnie ogrod urzadzic : jestem ZA. Ale pieprzenie bez sensu on wplywie ogrodu na
      finanse i inne pierdoly to zabobony.
      • Gość: Miś Ogrodowe feng shui to zabobony IP: 70.255.208.* 22.02.06, 01:59
        Gość portalu: Reijo napisał(a):
        > Ladnie ogrod urzadzic: jestem ZA. Ale pieprzenie bez sensu on wplywie ogrodu
        > na finanse i inne pierdoly to zabobony.

Krotka, dosadna i oddajaca istote rzeczy feng shui wypowiedz!

Ale wydaje sie, ze wiekszosc ludzi musi w cos wierzyc, w jakies irracjonalne
        rzeczy czy zjawiska. Nie wszyscy sa entuzjastami ojca Rydzyka wiec wzrastajaca
        popularnosc "new age" czyli tlumaczac na polski - zabobonow. Nastepny artykul
        moze bedzie o UFO?
        • Gość: mrc Re: Ogrodowe feng shui to zabobony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 04:09
          ja również popieram

harmonia to w dobieraniu kolorów i kształtów, żeby wszystko było miłe dla oka i nie raziło kiczem, a rozpatrywanie wpływu fontanny na życie zawodowe przywodzi mi na myśl monty pythona. jednak nie ma się co dziwić, w pewnej gazecie czytałem (przypominam: mamy XXI wiek) o kobietach, które zostały oszukane przez cyganki odczarowujące kołtun w jajku.
          • Gość: Miś Feng shui znaczy zabobony lub przesady IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 22.02.06, 05:18
            Zapytalem znajomej Chinki co oznacza zwrot "feng shui". Wyjasnila mi, ze
            oznacza zabobony lub przesady. Artykul mowi o zabobonach odnoszacych sie do
            ogrodow przydomowych. Powiedziala mi rowniez, ze obecnie w Chinach
            kontynentalnych malo sie juz slyszy o feng shui. Na Taiwanie jest ciagle sporo
            ludzi, ktorzy w to wierza. W Indiach natomiast wiele ludzi wierzy w astrologie.
            Tylko GW nie powinna nazywac tego wiedza.
          • Gość: jan kowalski Re: Ogrodowe feng shui to zabobony IP: 218.185.9.* 10.04.07, 00:51
            polaczki zapatrzeni na zachod i wschod wymyslaja coraz wiecej glupot a
            zapominaja kim sa sami, normalny narod ze swoimi tradycjami. jestescie glupcy
            jesli zapominacie o tym kim jestescie i wpatrujecie sie w jakies zabobony
            pochodzace od zoltych malp z azji.
            • Gość: Qrczaczek Re: Ogrodowe feng shui to zabobony IP: *.access.telenet.be 10.11.07, 15:07
              prosze, prosze, wszystkowiedzacy Jan Kowalski sie odezwal! A na
              dodatek i rasista! To ze ktos jest na tyle otwarty, zeby widziec
              wiecej niz czubek wlasnego nosa, wcale nie znaczy ze zapomnial gdzie
              znajduje sie jego wlasne siedzenie!!! Jezeli sie wierzy ze Bog
              stworzyl caly swiat to trzeba tez wierzyc ze i Bog stworzyl Feng
              Shui (i Islam i te "zolte malpy z azji") - a poniewaz Boga poznaje
              sie przez poznawanie swiata, ktory On stworzyl, poznaje sie Go wiec
              rowniez i przez poznawanie Feng Shui!
      • Gość: maciek Re: Ogrodowe feng shui IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:00
        zgadzam się, jakiś facio siedzi i dorabia teorie na temat rzeczy na które
        normalny człowiek nie zwróci uwagi przy zakładaniu ogrodu, najważniejsze jest
        żeby ogód nas zachwycał, żeby osoba go zakładająca stwierdziła za jest
        najładniejszy, a nie czytała setki opowiastek że to można a tego nie, i wkońcu
        po przeczytaniu wszystkich zasad stwierdziła że takiego ogrodu nie da sie
        załozyć, po co sobie dorabiać zbędne teorie
    • rispetto Re: Ogrodowe feng shui 22.02.06, 07:48
      Chłopie, zapomniałeś zażyć tabletek z rana. Twój lekarz będzie mocno wkurzony,
      że w takim stanie pokazujesz się na forum.
    • Gość: JGRH Re: Ogrodowe feng shui IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.03.06, 19:58
      Ty ciemnoto,szkoda słów.Tak tylko bufon RYDZYK się liczy.
    • Gość: leeloo Re: Ogrodowe feng shui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:34
      Feng Shui to starochinska sztuka aranzacji przestrzeni. To jak nazywaja sie
      poszczegolne rejony dzialki, domu, mieszkania, pokoju bylo ustalone tysiace lat
      temu i takie same nazwy obowiazuja w Polsce. To nie jest nowy odlam religijny,
      ani zadna sekta. Mozna w to wierzyc lub nie i to jest kazdego wlasna sprawa.
      Rownie dobrze mozna negowac Kaczynskiego, Tuska, Giertycha, Leppera itd. Oni
      tez nie mieli wplywu na to jak sie nazywaja. Ja naprzyklad w nich nie wierze...
    • allspice Ogrodowe feng shui 09.04.07, 08:43
      Może i czary ale w efekcie b.ładny ogród.
      • Gość: Ori Re: Ogrodowe feng shui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 19:44
        Widze ze niektórzy wszystkie rozumy pozjadali,a przestanicie Bogiem morde sobie
        wycierac i śilic sie na intelektualistę feng shui stworzyl Bóg żółwia tez
        stworzył a wiec nie sądzie on za nas to zrobi a FS jest ok no cóz głupich nie
        sieją sami sie rodzą
    • Gość: Morer co z tego, że jestem za ale... IP: 212.160.172.* 10.04.07, 15:55
      ... ale mój pies jest przeciw i wykopie zaraz wszystkie krzaki a drzewka
      podleje kwasem
    • Gość: Ori Re: Ogrodowe feng shui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 19:47
      Europejczycy nie zgłupieli raczej Ty no ale cóz to twój problem tylko nie
      zanudzaj sobą innych i nie śil sie na mądrzejszego od Boga
    • karolina40gdansk Ogrodowe feng shui 27.06.07, 06:54
      Wszystko ładnie ale nie do końca prawdziwe.To co zawier ten artykuł jest
      najbardziej uproszoną formą Feng Shui.Mając dopiero pełna wiedze o aranżacji
      ogrodów zogdnie z zasadami Szkoły Kompasu i Szkoły Formy roslin mozna zabrać
      sie do bezpiecznego (zaznaczam bezpiecznego) projektowania konkretnego ogrodu.
      Inaczej , jeśli wierzymy w Feng Shui i jego moc , możemy zrobić więcej złego
      dla właściciela ogrodu ,niż pożytku.Jeśli zaś nie wierzymy w moc Feg Shui to po
      co mamy aranżowac taki ogród ?Bo aktualnie panuje taka moda?
      Artykuł ''Ogrodowe Feng Shui" w tym wypadku jest jak lizanie loda przez szybę a
      może też okazać sie że szyba była brudna i nałykaliśmy sie zarazków które nam
      szkodzą.Nie bawmy sie tym czego siły nie znamy do końca .

Pozdrawiam karolina40Gdan
      • Gość: ogród2008 Re: Ogrodowe feng shui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:18
        Sami znawcy nie wiem czy widziałem choć jeden taki ogród bo często
        oglądam na necie różne i wcale się nimi nie zachwycam. Taka
        manufaktura obrana w słowa .A ludzie uwierzą we wszystko
        (oczywiście nie wszyscy).Za niedługo Ogrody Majów sezon 2008
        trzynaście juk w okręgu i pośrodku wierzba symbolizująca słowiańskie
        plemię ha ha ha .
        Z projektem 2000zł + VAT
        • Gość: ogród2008 Re: Ogrodowe feng shui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:29
          Zapomniałem dodać że to będzie mega HIT ponadczasowy dodatkowo
          zegarek słoneczny za
          darmo to nie jakieś chińskie buble to Majów sekret tylko szczęśliwe
          godziny na tym zegarze dla ciebie twojej żony dzieci rodziny psa
          kota papugi za 6000 komara który cię ugryzie na Ibizie szczęśliwe
          chwile dla twoich pracowników jak do wypłaty dołożysz im 10zł .
          Muszę kończyć bo sam już jestem tak szczęśliwy że wymyśliłem
          ogólnopolską radość
          Że teraz wyjeżdżam do Irlandii tego smutnego Kraju gdzie będę ciężko
          pracował za 17euro/h
          A wy tu będziecie tak szczęśliwi z tymi Chińskimi i słonecznymi
          ogrodami Dobranoc.
    • jarud Ogrodowe feng shui 04.04.09, 10:31
      Czy nie prościej zrobić dobry polski ogród? A nie mieszać w ludziom
      głowach elementami z całkiem obcej kultury. Niedawno czytałem taki
      fajny artykuł na stronach architektury. Dobre, zdrowe, rzetelne
      myślenie o ogrodzie. Myślę, że każdy powinien to przeczytać i wziąć
      sobie do serca.
      Artykuł ma tytuł "O ogrodach i przestrzeniach" czy jakoś tak...
      Tutaj podaję linka do tej gazety architektów ale nie wiem czy mi nie
      skasują:

www.architekci.pl/architekturakrajobrazu/index.php?
      id_dzialu=166

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka