Dodaj do ulubionych

podłoga w salonie-jaka?

28.03.06, 20:51
Nie wiemy co położyc w salonie na podłogę?
Czy sa zwolennicy terrakoty?
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: podłoga w salonie-jaka? 28.03.06, 20:54
      Kwestia gustu,ja nie będę dobrym doradcą,bo bardzo lubię drewno.
    • Gość: szst Re: podłoga w salonie-jaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:35
      witam
      Tylko parkiet(mamy już 5 lat)
      i dodaje uroku salonowi
    • Gość: MM Re: podłoga w salonie-jaka? IP: *.org 29.03.06, 22:06
      Ja mam drewno egzotyczne. Jestem bardzo zadowolona. Ma piękne kolory,
      szczególnie oświetlone promieniami zachodzącego słońca.
    • krwawymsciciel Re: podłoga w salonie-jaka? 30.03.06, 14:51
      taka jak ci sie podoba. uwazaj z takimi pytaniami, bo cie ktos jeszcze nakreci
      ze na podloge w salonie to tylko koci zwirek sie nadaje, ty sobie tak mieszkanie
      zrobisz, a potem bedziesz zalowac.
    • Gość: buduję się Re: podłoga w salonie-jaka? IP: *.outsourcing.atman.pl 30.03.06, 15:19
      Uwielbiam drewno, ale... położę terakotę na podgrzewaną podłogę.
      Przyczyna jest bardzo prosta. Wyobraźcie sobie panów na galowo i panie w
      pieknych sukniach na boso. Po kilku parapetówkach i sylwestrze u znajomych,
      gdzie za każdym razem zdejmowaliśmy z żoną buty tuż za progiem (żeby nie
      zniszczyć pięknej drewnianej podłogi) stwierdziliśmy, że nie będziemy
      niewolnikami naszego domu. Robiąc grilla czy cokolwiek innego na dworzu, nie
      będę wkółko zdejmował i zakładał butów wchodząc na chwilę do domu.
      Nie chcę drżeć o swoją podłogę, a z doświadczenia wiem, że nawet dąb czy buk
      niczą się od butów. Salon, kuchnia i przedpokój w terakocie.
      • pyot OSB. 30.03.06, 15:37
        Hej...
        :)
        --
        Wiele tego...:)

Będąc czasem nieco przekorny,ot tak sobie...,proponuję dla odmiany miszmasz złozony z płyt OSB.
        Niebanalne.

Pozdrawiam.
      • Gość: ewa Re: podłoga w salonie-jaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:46
        Jestem zwolennikiem podłóg z drewna, mogą być panele.W salonie jest w tedy
        bardziej domowo i przytulnie.
        • krwawymsciciel Re: podłoga w salonie-jaka? 31.03.06, 17:58
          jestes zwolenniczka, jesli juz. panele w zadnym wypadku. panele to g***o
      • Gość: Konrad. Re: podłoga w salonie-jaka? IP: 212.38.200.* 30.03.06, 18:19
        My położyliśmy parkiet przemysłowy, merbau, olejowany. Nawet jak taka podłoga
        trochę się podniszczy to nie trzeba cyklinować, wystarczy tylko przetrzec i
        zaolejowć.
      • Gość: mif Re: podłoga w salonie-jaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:32
        Gość portalu: buduję się napisał(a):

> niewolnikami naszego domu. Robiąc grilla czy cokolwiek innego na dworzu, nie
        > będę wkółko zdejmował i zakładał butów wchodząc na chwilę do domu.
        > Nie chcę drżeć o swoją podłogę, a z doświadczenia wiem, że nawet dąb czy buk
        > niczą się od butów. Salon, kuchnia i przedpokój w terakocie.

Rozumiem, że chodzisz na co dzień w butach z ostrogami i Twoi znajomi też :)
    • jan-w Re: podłoga w salonie-jaka? 31.03.06, 19:11
      Terrakota ? Absolutnie, nie. To wynalazek południowy, gdzie jest ciepło, a tam
      też raczej w hotelach i mieszkaniach na wynajem, dla trwałości. Pomysł
      zdejmowania butów, bo podłoga jest drewniana, to zwyczaj małomiasteczkowy. To że
      podłoga się trochę zużyje, to cecha drewna. Odświeżenie co kilka lat, to żadna
      tragedia. Mam merbau deski w salonie od kilku lat, było wiele imprez i nie ma
      żadnych problemów. No, chyba że ktoś chce mieć parkiet na wysoki połysk - wtedy
      gościom pod buty powinien dawać szmatki ;-))
      • Gość: cromwell Re: podłoga w salonie-jaka? IP: 217.153.82.* 31.03.06, 19:29
        szmatki nie pomoga:)
        latwo policzyc
        60 kg kobitka na szpileczce 0,5 x 0,5 cm ma wiekszy nacisk jednostkowy na poloze
        od ciezkiej koparki na gasienicach :))))

mimo wszystko jestem za podloga z drewna

pzdr.

• Gość: ruckzuck Re: podłoga w salonie-jaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:21
      Może jednak odpowiednie panele?
      ruckzuck.sklep.pl
      Rzesze zadowolonych klientów, realistyczne zdjęcia, a przede wszystkim zero
      ryzyka przy zakupie przez internet. Przesyłki na cały kraj.
      • jan-w Re: podłoga w salonie-jaka? 31.03.06, 22:34
        Z braku pieniędzy oczywiście. Dobre wyjście. Ale jak kogoś stać na prawdziwą
        podłoge, wybór jest chyba oczywisty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka