krak886 17.05.06, 22:18 Po raz drugi z rzedu Leroy został uznany w ankiecie Polityki za najlepszy hipermarket budowlany. Nie wiem jak wy ale ja zawsze uważałem Leroya za zdecydowanie najlepszy sklep w tej branży! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: Leroy Merlin najlepszym hipermarketem budowla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:34 - Drogi, jak fix. Nawóz do trawy jest tańszy w sklepach ogrodniczych. - Personel nie wie, co sprzedaje Baba wciskała mi rewelację: pinus, to pini (sosna, to świerk), a choina kanadyjska, to jodła. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Leroy Merlin najlepszym hipermarketem budowla 18.05.06, 07:51 To spróbuj w tym na trasie do Legionowa kupić w dziale żarówek, żarówki takie jak halogenowe tylko zasilane na 22v i oprawy do nich. Ja kupiłem u nich 45 szt. takich opraw i tydzień później chciałem dokupić jeszcze 10 szt i okazało się że oni takich nie sprzedają i NIGDY nie sprzedawali!!!!!!! Mało tego, na taką ilość zamówionych oprawek musiałem złożyć zamówienie, co akurat nie jest może wielkim kłopotem gdyż sklep tej wielkości nie musi posiadać AŻ 45 takich samych opraw na stanie, ale zamówienie miało być realizowane tydzień a trwało to tygodni 4 gdyż wielce zdziwiona Pani uwierzyła mi że TAKIE, potwornie wielkie!!!, zamówienie złożyłem dopiero jak zobaczyła moją kopię tegoż zamówienia. To oczywiście tylko przykład. Nie kompetencje sprzedawców można pewnie mnożyć w nie skończoność. Być może wśród wszystkich sapermarketów budowlanych w Polsce nie są najgorsi, ale mistrzami świata na pewno nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Leroy Merlin najlepszym hipermarketem budowla 18.05.06, 21:53 Też uważam ,że to jeden z lepszych sklepów w tej branży,od początku robie tam wiekszośc zkupów i nigdy nie miałem żadnych problemów.jasne,że przy takich tysiącach asortymentów czegos może nie być,coś może sie zdarzyc nie tak,ale my kochamy zawsze i wszędzie narzekać................:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobudowany Nie tylko L IP: *.outsourcing.atman.pl 19.05.06, 07:18 Ja najczęsciej kupuję w Castoramie w Al.Jerozolimskich. Ceny niższe niż we wszystkich hurtowniach budowlanych od Warszawy do Pruszkowa, a nie jest ich mało. Cenowo, w porównaniu do Leroy, materiały typu styropian, cagła, cement, wychodziły taniej. Papa termozgrzewalna tańsza była w Leroy. Ale to normalka taka zamienność :) A cenowo beskonkurencyjna jest Platforma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: Nie tylko L IP: *.ssi.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:50 oczywiscie - wczoraj kupilem cement w Platformie - 10,74zl/25kg a w Leroy`u jest po 9zl Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Leroy Merlin najlepszym hipermarketem budowla 19.05.06, 08:06 Tu nie chodzi o to że czegoś nie ma, tylko że nie sprzedają i nigdy!! nie sprzedawali czegoś co kupiłem u nich tydzień wcześniej. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Leroy Merlin najlepszym hipermarketem budowla IP: 212.33.72.* 19.05.06, 10:04 Drodzy to potrfią być makabrycznie. Prowadnice do szuflad (metaboksy) mieli 2 razy droższe (9 zł) niż w małym sklepie z artykułami meblarskimi (4 zł). Innych artykułów nie porównywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Leroy Merlin najlepszym hipermarketem budowla IP: *.48.jawnet.pl 19.05.06, 11:04 pociesze cie kaziu trojfazowe gniazdo w obi kosztuje 65 zeta w zwyklym sklepie elektrycznym kupisz je za 15 zlociszy ale wszedzie tak jest po prostu trzeba sie pilnowac do leroya nie mam zastrzezen pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: Leroy Merlin najlepszym hipermarketem budowla 19.05.06, 10:37 Zgadzam sie. Gdyby nie Leroy, to nigdy bym nie mogla zrobic remontu w Wwie w rozsadnym bardzo napietym terminie - u nich mozna zwrocic (nie otwarte), gdy nie uzyte. We Francji wydali w tym roku katalog, ktory jest nie tylko katalogiem tego co sprzedaja, z opisami narzedzi, czy z technicznymi radami jak co zrobic, ale gdzie dolozyli takze kilka stron analizy starej architektury francuskiej, dla kazdego regionu formy budynkow, kolory fasad, formy okien, kolory okiennic - fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dachowiec Hirermarketom mówimy NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:35 drogo , obsluga sie nie zna .Wole zdecydowanie sklepy Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Hirermarketom mówimy NIE 20.05.06, 10:50 Tylko dla czego żarówki w "sapermarkecie" kosztuja 5 zł. a w sklepiku 11 zł. ? te same! Pewnie przykłądó można mnożyć za i przeciw. Są dobre i złe strony, co komu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemm Re: Hirermarketom mówimy NIE IP: 195.136.99.* 20.05.06, 23:11 Castorama lepsza. Asortyment wiekszy...zwroty bez problemów! A w L-M w Krakowie uchytrzyli sie-jesli kupowałeś na kartę kredytową...to żądaja od ciebie oprócz paragonu swistka z karty kredytowej(potwierdzenie transakcji)...wiadomo,że rzadko kto takie karteluszki nosi...zwrotu wtedy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Hirermarketom mówimy NIE IP: *.koba.pl / *.koba.pl 21.05.06, 14:26 Nie zapomnę przygód w LM w Arcadii. Kupno drzwi(1szt) trwało około 2,5h(godzina czekania na wypisanie zlecenia, 1,5 na odebranie towaru). Na końcu próbowano nam wmówić, że zgubiliśmy zlecenie(z którym pracownik poszedł szukać tych drzwi)i nie mogą nam wydać towaru. Na ceny radzę zwracać uwagę. Drobiazgi potrafią być kilkakrotnie droższe niż w zwykłym składzie budowlanym. Ale rekord cwaniactwa znaleźliśmy w LM w Białymstoku. Okleinowane drzwi Classena(straszna tandeta) są w promocji. Średnio o jakies 10-15% taniej niż gdzie indziej. Natomiast futryna do tychże drzwi jest o 60% droższa. W całym rozliczeniu LM robi nas w konia. Najważniejszą jednak wadą dużych marketów jest brak własnego transportu. Zwykłe hurtownie potrafią w cenie dowieźć nawet małe ilości materiałów gratis, na miejsce. Nie są jednak czynne do 21-ej :). Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Karty kredytowe i "swistki" 21.05.06, 15:35 Gość portalu: lemm napisał(a): > A w L-M w Krakowie uchytrzyli sie-jesli kupowałeś na kartę kredytową... > to żądaja od ciebie oprócz paragonu swistka z karty kredytowej(potwierdzenie > transakcji)...wiadomo,że rzadko kto takie karteluszki nosi...zwrotu > wtedy nie ma. Humm, to pisze ktos, kto chyba w zyciu karty kredytowej nie uzywal. Najwazniejsze przy transakcjach karta sa wlasnie "swistki", ktore sie trzyma w archiwach przez jakis czas. Wszystko pewnie zalezy od naduzyc i sprytnosci pewnych klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonaska Re: Karty kredytowe i "swistki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:24 pozwolę sobie skierować słowa do Pana Jareckiego. nie było zpaene zarówek w systemie, ponieważ zakupił pan żarówki z tak zwanych AVSów. czyli stara seria, której iles sztuk zostało, ze sprzedaży których firma postanowiłą się wycofać. sprzedawca powinien jednak dodacmże ich już nie będzei 9 chyba,że na zamówienie0. a co do obsługi... nie powinien Pan tak uogulniać szanowy Panie. sama pracuję w LM, co prawda nie mam mnie tam od kilku lat i wracać nie zamierzam, ale sprzedawcy ( przynajmnie w LM na modlińskiej) tacy głupi nie są. zdarzaja się wpadki, ale ten się nie myli kto nic nie robi Proszę Pana...miło,że Pan zna się na wszytskim.....pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymsciciel bzdura 29.05.06, 12:33 elaela... ten 'swistek' jest dla Ciebie, a nie dla sklepu. sklepowi ma wystarczyc paragon, bo to oni wystawiaja, a swistek z karty jest dla Ciebie i to, co z nim zrobisz (zachowasz w archiwum czy wyrzucisz), sklepu nie powinno obchodzic. kupowalem wielokrotnie rzeczy na karte kredytowa i nikt nigdy przy zwrocie (jesli takie zwroty sie zdarzaly) nie prosil mnie o ten swistek, czyli potwierdzenie zawarcia transakcji, proszono mnie natomiast o karte kredytowa, przy uzyciu ktorej dokonalem zakupu. jesli komus odmowiono zwrocenia towaru z powodu braku swistka z karty, to zostal prawdopodobnie oszukany przez sklep. wiadomo - kazdy powod jest dobry, zeby towaru nie przyjac, na szczescie sa pewnego rodzaju ponadsklepowe ustalenia (na przyklad przepisy o ochronie konsumenta), ktore czasem warto znac Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymsciciel Re: Leroy Merlin najlepszym hipermarketem budowla 29.05.06, 12:34 uwielbiam leroy merlin. bylem ostatnio w praktikerze i wyszedlem zazenowany poziomem sklepu, zaopatrzenia itp... najczesciej kupuje w leroy merlin w arkadii, nigdy nie zdarzylo mi sie czekac na cos specjalnie dlugo, jestem bardzo zadowolony, jedyny minus to srednio rozgarniety facet z dzialu metalowego. poza tym obsluga w porzadku jest Odpowiedz Link Zgłoś