Dodaj do ulubionych

wpadka przy remoncie

29.05.06, 08:33

zaczęłam remont i co tu dużo gadać, moi fachowcy nie zabezpieczyli rur przy
odkręcaniu wanny i trochę suię wylało na posadzkę w łazience. na skutki nie
trzeba było czekać. wpadł do mnie sąsiad z dołu z awanturą, że ma zaciek na
suficie. sprawdziłam, rzeczywiscie jest plama, jakiej 10x5 cm. Oczywiście
zobowiązałam się że mu to pomaluję, ale się upiera że sufit był robiony
techniką "piasek i woda", pierwszy raz słyszałam o czymś takim. Jednym słowem
mam problem, bo on sie nie zgadza, żeby mu to normalnie pomalować farbą
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: wpadka przy remoncie 29.05.06, 10:01
      A trzeba było wykupić ubezpieczenie o.c.
      • Gość: sandra Re: wpadka przy remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 10:53
        myślisz, że ubezpieczają takie rozgrzebane mieszkanie? ono jest opuszczone,
        robię tam kapitalkę
        • andrzej.sawa Re: wpadka przy remoncie 29.05.06, 11:07
          Pisałem o o.c.,czyli odpowiedzialności cywilnej za szkody wyrządzone
          sąsiadom.Swoją drogą same mieszkanie warto też ubezpieczyć.Icdź do kilku agentów
          i sprawdż cenę i zakres odpowiedzialności,np. czy wypłacają w tzw. wartości
          odtworzeniowej,czy z amortyzacją.No, ale to szczegóły.
          • Gość: sandra Re: wpadka przy remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:17
            dzieki, będę musiała to rozważyć.
            • Gość: cromwell Re: wpadka przy remoncie IP: *.48.jawnet.pl 29.05.06, 18:32
              mozesz zapytac sasiada o te metode?
              wg mnie to tylko bezpylowe czyszczenie tynku z farby
              jak kolko ma tynk odkryty to spoks
              ale jak pomalowany...
              zapytaj o farbe;)

pzdr.
              • Gość: sandra Re: wpadka przy remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:35
                Mój fachman stwierdził że ta technika to STIUK (nie wiem jaka pisownia)
                co to za dziadostwo?
                • andrzej.sawa Re: wpadka przy remoncie 30.05.06, 14:04
                  Jak biedak chce udawać bogacza /bardzo bogatego/.
                  Zamiast kamienia robi się rozmaite ozdupki z gipsu,teraz i ze styropianu.
                  • Gość: sandra Re: wpadka przy remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:36
                    Mój fachman stwierdził, że spróbuje mu to wywabić ACE.Jestem ciekawa efektu.
                    Ale to prawda, że biedak chce udawać bogatego, bo ten gościu to dla mnie
                    zagadka. Miszkanie ma tak zagracone, że ledwie drzwi sie otwierają, całe w
                    pawlaczach, nawet ma szafkę w kominie, gdzie przebiegają rury od wody, gazu
                    itp. Normalnie mnie zamurowało jak to zobaczyłam.
                    • andrzej.sawa Re: wpadka przy remoncie 31.05.06, 11:32
                      Niestety,i to do wszystkich,mieszkasz w bloku,wykup oc.
                      • Gość: chwilowo Re: wpadka przy remoncie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 11:51
                        witam
                        Swoją drogą, jak to możliwe, że przez strop w łazience, czyli w
                        pomieszczeniu "mokrym" z założenia, a więc i zapewne z warstwą izolacji
                        przeciwwodnej w stropie, woda przeniknęła o kondygnację niżej?
                        Jeżeli to nowy budynek, nowe mieszkanie, domagałbym się wyjaśnień od
                        sprzedającego/developera/spółdzielni.
                        Wyjaśnień i pokrycia kosztów wszelkich szkód powstałych w wyniku wylania się
                        wody na podłogę w łazience. Przecież woda będzie tam co chwilę, chociażby po
                        wyjściu z wanny, czy wyciągnięciu prania z pralki.
                        pozdrowienia
                  • Gość: menda Re: wpadka przy remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:29
                    andrzej.sawa napisał:

> Jak biedak chce udawać bogacza /bardzo bogatego/.
                    > Zamiast kamienia robi się rozmaite ozdupki z gipsu,teraz i ze styropianu.

Znam przykłady gdzie sztukateria gipsowa jest droższa od kamienia i raczej ze
                    sobą nie konkurują - inne tworzywo, inny efekt. Pierwsze nie jest zamiennikiem
                    drugiego, to dwie odrębne dziedziny.
                    Sztukateria ze styropianu nie dorównuje gipsowej - styropian nie zachowuje
                    ostrości krawędzi, detal jest rozmyty. Jednym słowem - tandeta.

• Gość: cromwell Re: wpadka przy remoncie IP: *.48.jawnet.pl 31.05.06, 20:11
                      moze o taki stiuk chodzi

www.fox-dekorator.pl/profi_stiuk_galeria.html
                      jak jeszcze pracowalem w reklamie
                      ciagle slyszalem ze nie rozumiem duszy artysty
                      wydaje mi sie ze wystarczy wiaderko gipsu i 0,7 l wodki i pykne lepszy wzorek na
                      suficie w 10 minut
                      swoja droga pchac taki badziew do lazienki to faktycznie gosc musial miec
                      ciezkie dziecinstwo

pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka