Dodaj do ulubionych

gres polerowany

30.01.03, 12:59
Chciałabym ułozyć gres polerowany w przedpokoju i kuchni. Niepokoi mnie
jednakże sprawa śliskości tego materiału. Może ktoś uzytkuje gres polerowany
i moze się podzielić soimi spostrzeżeniami.
Obserwuj wątek
    • kara13 Re: gres polerowany 16.07.03, 09:11
      dokładnie mam ten sam dylemat :)) prosze o wasze spostrzerzenia. chce położyć w
      kuchni ale boję się tej śliskości. Jak to jest w rzeczywistości?
      • silie Re: gres polerowany 16.07.03, 13:19
        A ja chcę położyć go w przedpokoju, od wejścia, ale wszystkie informacje jakie
        uzyskałam sa dokladnie ze sobą sprzeczne.
        jedyne w czym użytkownicy się zgadzają to to, że jest faktycznie sliski.

Ale inne rzeczy.. jedni mówią , że to najgorsze co zdarzyło im się miec na
        podłodze, zrywają po pół roku uzytkowania, że wżerają się wszystkie plamki i
        zabrudzenia,że matowieje,że trzebamyć i polerowac,żeby to miało właściwy
        wygląd, że cięzkie w utrzymaniu, itd, itp.
        Drudzy z kolei, że impregnują raz na pół roku i nie ma żadnego problemu...

A do tego, że kładzenie go od samego wejścia do mieszkania, to bezsens, bo tu
        najwięcej wnosi się piachu, błota i gres błyskawicznie się porysuje, zmatowieje
        itp.

I komu tu wierzyć??

pzdr, skołowana s.
        • Gość: karla Re: gres polerowany IP: 217.153.130.* 16.07.03, 15:13
          Ja chce położyć w przedpokoju a mąż namawia mnie jeszcze na kuchnie.
          Może wypowie się ktoś kto już ma to na podłodze...
    • Gość: Ada Re: gres polerowany IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 10:19
      według mnie jest to dobry i efektowny materiał do wykańczania skepów, banków
      itp. ale nie do mieszkania,w którym szuka się ciepła i przytulności; dwoje
      moich znajomych ma taki gres - jedni narzekają, bo sami sprzątają i raz
      właścicielka poślizgnęła się i upadła, a drudzy mają sprzataczkę i wszystko im
      jedno czy trzeba polerować czy nie, bo i tak oni tego nie robią, ale polerować
      trzeba, bo zostają smugi
      ogólnie rzecz biorąc trwa teraz chwilowa moda na ten gres, ale nie wydaje mi
      się, że się to sprawdzi w mieszkaniach i domach, jak zauważyłam jest to
      ulubiony materiał wykorzystywany przez architektów wnętrz, bo jasny gres
      komponuje się właściwie ze wszystkimi kolorami ścian i mebli - to trochę taka
      łatwizna dla nich ,bo nie trzeba specjalnie myśleć i sztampa, bo gdzie nie
      zajrzę to ten gresssssssssss i że to niby ma być tak pięknie i bogato
      nie wyobrażam sobie natomiast małych dzieci i osób starszych przy takim gresie,
      może mieć to przykre w skutkach konsekwencje
    • Gość: dorota Re: gres polerowany IP: 198.155.189.* 17.07.03, 11:09
      Ludzie
      jesli ktoś kupi gres w obi lub innym arkecie za 50 zł metr to na pewno sie
      rysuje powstają wżery , matowieje itp. jesli kupi prawdziwy gres dobrej jakości
      to bedzie zadowolony bo jest adny i łatwy w utrzymaniu. Ja mam i nie narzekam
      na śliskość sama sprzatam i jest to miłe i łatwe sprzatanie.
    • Gość: nuncio Re: gres polerowany IP: 195.136.33.* 18.07.03, 14:39
      Jest jeden podobno nie śliski typ gresu polerowanego - gresy Villeroy&Boch,
      które mają vilboguard. O wrażenia proszę zapytać za parę miesięcy, bo mam w
      nowym mieszkaniu w łazience taki właśnie (razem ze 3m2). Nie jest niestety tani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka