Gość: Ewa IP: *.smstv.pl 17.08.06, 11:09 Stary żeliwny kaloryfer chcę wymienić na panelowy. Ile powinnam zapłacić za usługę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: wymiana - cena IP: *.smstv.pl 20.08.06, 20:29 I co nikt nie pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
prestige_wawa Re: wymiana - cena 20.08.06, 20:42 300 z wyniesiem i założeniem nowego Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: wymiana - cena 20.08.06, 21:05 Niestety zakres robót nieznany,a więc i czas.Może się okazać,że praktycznie niemal bez roboty /zdemontować,powiesić i wynieść stary/,ale zwykle trzeba wymienić podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: wymiana - cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:07 czas, dojazd, wniesienie, ewentualne wyniesienie, krótka przeróbka - 150?? może amator na czarno. podpisuje się pod postem za 300. Odpowiedz Link Zgłoś
cola33 Re: wymiana - cena 21.08.06, 12:02 może byc według Ciebie i amator, takie są średnie ceny na terenach, na których zakładam hydraulikę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: wymiana - cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:15 trzymam za słowo cola33 te 150 złotych maksymalnie / może utarguję coś :-) jak gdzieś pourywam gałązki to wezmę Ciebie jako podwykonawcę Odpowiedz Link Zgłoś
cola33 Re: wymiana - cena 21.08.06, 16:03 ano to tak masz robić by nic nie urwać i nie uszkodzic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: wymiana - cena IP: *.57.jawnet.pl 21.08.06, 19:39 biezresz pod uwage fakt ze to blok i trzeba spusczac wode z pionu? zeliwny grzejnik moze byc we wnece bedziez zmuszony doginac galazki i spawac nowe krocce dodatkowo jesli wneka jest ciasna trzeba ja zamurowac bo nie bedzie odpowiednich przeswitow dla grzejnika panelowego i wstawic nowe galazki pozbywajac sie starych bo zeliwniak jest tuz pod parapetem wiecej wyobrazni drogi kolego pzdr. ps. liczysz oszczednosci ciepla?;) Odpowiedz Link Zgłoś
cola33 Re: wymiana - cena 21.08.06, 22:25 tak czy tak nie możesz sam i na własną rękę spuscić wody z układu w bloku, a jeżeli wnęka będzie za mała są stopki pod różne grzejniki i po problemie, a giąć gałązek nie trzeba są kształtki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: wymiana - cena IP: *.smstv.pl 22.08.06, 20:38 No to widzę, że robocizna droższa od grzejnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: wymiana - cena IP: *.57.jawnet.pl 22.08.06, 21:05 powiem wiecej dwie stopki jakie proponuje cola sa czesto drozsze od samego grzejnika:( pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cola33 Re: wymiana - cena 23.08.06, 14:03 Bardzo prosto i estetycznie jest zrobić ja samemu nawet dla samego relaksiku mozna się z tym pobawić. A i gotowe sa w też róznych cenach, zalezy od firmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ewa Re: wymiana - cena IP: *.smstv.pl 31.08.06, 17:32 No to chyba zostanę przy swoim starym żeliwnym. Fachmam obejrzał go,, ostukał stwierdził, że jaszcze może posłużyc dobrych kilka lat. Właściwie to chciałam go wymienić tylko ze względów estetycznych. Zrobię mu mały lifting i jeszcze trochę zostanie w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: wymiana - cena IP: *.smstv.pl 04.09.06, 14:10 czy to dobra decyzja? Ktoś dziś mi powiedział, że zbyt gruba warstwa lakieru powoduje, że kaloryfer nie daje tyle ciepła co powinien Odpowiedz Link Zgłoś