Gość: jacluk2 IP: 83.220.125.* 18.08.06, 21:15 Faktem jest że nie ma nic bardziej praktycznego niż garderoba, moja mieści dosłownie wszystko, zaoszczędza to bardzo dużo miejsca w domu i nigdy nie ma problemu z bałaganem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Garderoba niezastąpiona IP: *.promax.media.pl 22.08.06, 19:59 Garderoba to coś wspaniałego ,moje marzenie!Koniec z szafami które przeważnie nie pasują do wnętrza albo jak już to zajmują strasznie dużo miejsca ,które można było wykorzystać na inne rzeczy bądż ozdoby.Garderoba może pomieścić wszystko.Reczy to oczywiste ale poza tym koce, materace,namiot,buty,posciel reczniki, rzeczy które bardzo czesto są chomikowane na dnie łóżka!A tak wszystko w jednym miejscu. W mojej szafie nie moge niczego znależć ,wszystko jest poupychane.Gybym miała możliwość wygospodarowania miejsca w domu na garderobe od razu bym to zrobiła!!A tym którzy mają warunki bardzo mocno polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hajduczek Garderoba niezastąpiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 17:55 Moim wielkim marzeniem jest choćby niewielka garderoba, choćby malutki pokoik. Mogłabym w nim rozrzucać do woli swoje ubrania i nie musiałabym się martwić bałaganem kiedy kładę się spać :-) Póki co rozkładam ubrania na łóżku, krzesłach, na biurku - czasami nie mam czasu poskładać ich i włożyć do szafy, a czasami po prostu chciałabym żeby się przewietrzyły, bo nie wszystko przecież pierzemy po jednym wyjściu. Poza tym mając niezamykane pólki i wieszaki można jednym spojrzeniem objąć wszystkie ubrania i zdecydować co założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Garderoba niezastąpiona 01.09.06, 18:07 No i jaki problem? Ja mam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reni. Re: Garderoba niezastąpiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:18 Jestem szczęśliwą posiadaczką garderoby i wszystkim polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
renatkag44 Garderoba niezastąpiona 23.10.06, 08:46 Garderoba w domu to rzecz nieoceniona. Ja zaplanowała garderbę jeszcze na etapie projektu domu i tak jest najlepiej. Przecież jak mamy garderobę to nie kupujemy szaf i nie ponosimy z tym dodatkowych kosztów. Najlepiej zrobić garderobę dla całej rodziny. Kto zastanawia sie nad takim wyborem to naprawdę z własnego doświadczenie polecam garderobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jade Re: Garderoba niezastąpiona IP: 217.153.99.* 23.10.06, 13:43 Na wiosnę mamy zamiar wykańczać domek i chciałam się zapytac jak wyposażyliście garderobę. Czy są jakieś specjalne wieszki, półki itd ? Pozdrawiam, Jade Odpowiedz Link Zgłoś
alyra11 no a co z kurzem-----? 30.01.07, 00:54 Myslalam o tym juz wczesniej.... ale chyba powinno sie wmontowac jekies zasuwane drzwi etc. inaczej pewno ciagle trzeba wszystko odkurzac...hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirios Re: no a co z kurzem-----? IP: 193.24.24.* 30.01.07, 10:02 NO włąśnie jak to jest. Czy w garderobie nie stoja "zwykłe" zamykane szafy..w stym sensie, zę przecież trzeba jakoś chyba ochraniac np ubrania przed kurzem, same drzwi do garderobyu chyba nie wystarczą. A moze sie mylę. Jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paparapapa czy to się nie kurzy? IP: 212.106.18.* 24.07.07, 19:06 No właśnie, czy ubrania sie nie kurzą w garderobie? Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: czy to się nie kurzy? 25.07.07, 05:35 A dlaczego mają sie kurzyc? Czy myślicie ze drzwi do szafy są bardziej szczelne niż te do garderoby? Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Garderoba niezastąpiona 26.04.08, 11:55 Witam:) Jestem teraz na etapie poszukiwania wymarzonego mieszkania i zastanawiam się nad zorganizowaniem w nim garderoby. Mieszkanie jednak będzie bardzo małe - góra 38-40 metrów, więc nie jestem pewna, czy takie przedsięwzięcie się uda. Stąd moje pytanie - jakie wymiary powinna mieć garderoba, żeby być funkcjonalną? Dla mnie będzie liczyć się każdy metr, więc chciałabym, żeby była jak najmniejsza, oby tylko nie wyszła mi później z tego klitka, w której nie można się obrócić;) Macie jakieś doświadczenia z małymi garderobami? Pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
eres4 Re: Garderoba niezastąpiona 12.05.08, 21:34 Zanim wydzieliłem z dużego pokoju miejsce na garderobę ustawiałem kartony w różnej odległości od ściany i mierzyłem jaki najmniejszy dystans będzie wystarczający. Wyszło mi tak: półka 40cm odstęp 80cm półka 40cm Razem 160cm szerokości. Centralnie drzwi 60cm otwierane na zewnątrz. Półki od 50cm od podłogi prawie pod sufit. Garderoba ma 260cm długości z czego ostatnie 60cm przeznaczone jest na rury z wieszakami: dwie o długości 80cm na koszule i inne, jedna 80cm na płaszcze i inne długie rzeczy. Nad rurami duża półka na walizy, pudła, itp. Następna garderoba będzie miała 60cm na rury, 100cm dystans, 60 rury. 3m długości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Kos Garderoba niezastąpiona ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 13:56 Nie jestem przekonana o wyższości garderoby nad szafami, gdyż w kilkuosobowej rodzinie trzeba preznaczyć na nie kilka takich pomieszczeń, aby nie było konfliktów w trakcie użytkowania. Dodatkowo garderoby powodują stratę powierzchni domu (mieszkania). W szafach w zabudowach z drzwiami przesuwnymi można też zmieścić wszystko.Różnorodność drzwi przesuwnych czyni je także ozdobą pomieszczeń.Oszczędności na garderobie w stosunku do szaf z drzwiami przesuwnymi są pozorne, gdyż takie szafy nie są zbyt drogie.Miałam też taki dylemat, ale wybrałam dodatkową łazienkę (salon łazienkowy) zamiast garderoby. Odpowiedz Link Zgłoś