Dodaj do ulubionych

karton -gips jak budowac?

IP: *.echostar.pl 27.02.03, 14:01
Chcialabym w mieszkaniu porobic regaly, szafy wnekowe i pare wnek z plyt
gipsowo kartonowych. Jedyne co udalo mi sie znalezc w internecie - to
podstawowe dane o montazu - ale scian. Czy znacie moze jakies ciekawe strony
w internecie albo ksiazki traktujace kompleksowo o takowych instalacjach?
interesuje mnie doslownie wszystko ! materialy, wytrzymalosc, ciekawe
aranzacje, pomysly, osadzenie piekarnika na takiej instalacji, itp. itd...
za wszystkie rady z gory dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: competer Re: karton -gips jak budowac? IP: *.piasta.pl 28.02.03, 17:01
      Budowa ścian jest rzeczą najprostrzą.Proste elementy U i C, które składają się
      łatwo bez komplikacji.Wiadomości zasięgniesz w każdej większej hurtowni mat.
      budowlanych, gdzie również powinni Cię obdarzyć jakimś katalogiem popularnej
      firmy z opisem montażu i parametrami technicznymi.Na tym jednak sprawa się
      kończy, bo co do wnęk , niszy, zaokrągleń, półek i okienek to katalog nic Ci
      nie pomoże.Z doświadczenia powiem Ci, że musisz znaleźć dobrego fachowca z
      dużym stażem w montażu takich elementów.Ja wykonując takie prace od wielu lat
      jestem wciąż zaskakiwany przez moich architektów nowinkami jakie zrodziły się
      w ich głowach i wciąż się uczę.Poradzę Ci tylko jedno.Tam gdzie jest to
      możliwe podpieraj konstrukcję stalowymi kątownikami, które będą ukryte pod
      płyta g-k.
      • Gość: Basia Re: karton -gips jak budowac? IP: *.echostar.pl 03.03.03, 18:19
        Dzieki za rade. Rozumiem - ze sie tym tez zajmujesz. Mieszkasz moze w
        Poznaniu?:))
        pozdrowienia
        • Gość: competer Re: karton -gips jak budowac? IP: *.piasta.pl 04.03.03, 20:53
          Witam!Mieszkam dość daleko od Poznania, bo aż w Białymstoku.Jeśli będziesz
          chciała jakiejś pomocy, doradztwa, to śmiało pisz na competer@piasta.pl ;
          gg:3698147.Mogę Ci wysłać kilka jpg-ów z fajnymi realizacjami właśnie z płyty
          g-k.Pozdrawiam.
          • Gość: marta Re: karton -gips jak budowac? IP: 217.97.133.* 19.03.03, 14:53
            nie wiem - moze bedziesz mogl mi pomoc. Mam "dziwna" 2-osobowa ekipe, ktora
            wykonala mi z karton-gipsu pare rzeczy: kawalek sufitu podwieszanego w
            lazience, rame na kuchnie 280*260, i 2 szafy,tzn tez ramy,w przedpokoju. Ja
            kupowalam materialy. Teraz oni nie wiedza ile za to policzyc !!, zdaja sie na
            mnie !!! chce im uczciwie zaplacicic ale ILE!!! moze Ktos mi pomoze rozwiazac
            ten dylemat (w miare szybko) dzieki, z gory
            • Gość: competer Re: karton -gips jak budowac? IP: *.piasta.pl 20.03.03, 14:18
              Gość portalu: marta napisał(a):

> nie wiem - moze bedziesz mogl mi pomoc. Mam "dziwna" 2-osobowa ekipe, ktora
              > wykonala mi z karton-gipsu pare rzeczy: kawalek sufitu podwieszanego w
              > lazience, rame na kuchnie 280*260, i 2 szafy,tzn tez ramy,w przedpokoju. Ja
              > kupowalam materialy. Teraz oni nie wiedza ile za to policzyc !!, zdaja sie
              na
              > mnie !!! chce im uczciwie zaplacicic ale ILE!!! moze Ktos mi pomoze
              rozwiazac
              > ten dylemat (w miare szybko) dzieki, z gory
              Dziwna ekipa , tzn jaka?Jeśli zrobili wszystko ok to znaczy że sie
              sprawili.Powyżej jest podobny temat na forum i tam za tydzień pracy 2-3
              fachowców pani zapłaciła około 2000,00 zł.Pokrywa sie to z moimi
              doświadczeniami.Podobny zakres prac i termin.Jeśli u Ciebie wykonywano tylko
              same ramy i ten kawałek sufitu to cena powinna byc troche niższa od pełnych
              regałów, które są o wiele bardziej pracochłonne.Pisząc "wykonano" mam na myśli
              równiez poszpachlowanie i pomalowanie.
              • Gość: marta Re: karton -gips jak budowac? IP: 213.25.143.* 20.03.03, 15:10
                dzieki, to juz daje mi orientacje,
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka