Dodaj do ulubionych

Dom parterowy do 120 tys ?

20.09.06, 18:17
Witam serdecznie
Mamy działkę uzbrojoną (prąd i woda)o pow. 1000m2. Chciałabym się zapytać ile
mniej więcej kosztowało by wybudowanie domu parterowego o bryle kwadratu z
dachem dwuspadowym bez garażu i podpiwniczenia ewentualnie z możliwością
zagospodarowania w przyszłoci poddasza na jakiś jeden pokoik - sypialnie...
Czy jest realne wybudować taki domek 4 pokojowy + kuchnia + lazienka + pom.
gospodarcze na jakis piec o pow 100m2 w stanie surowym zamknietym ? Czy to
wogóle ma sens - chciałam się zapytać ludzi którzy coś wiedzą na ten temat bo
słyszeliśmy że jest to realne... Ponoc ludzie mieszczą sie w 80-90tys. Nie
wliczam w to instalacji, bo nie mam pojęcia o kosztach tego, także jeżeli ktoś
mógłby mnie uświadomić i ewentualnie podpowiedzieć czy jest sens brać się za
taką budowę...
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • rispetto Re: Dom parterowy do 120 tys ? 20.09.06, 21:27
      Powinnaś się zmieścić, ale trzeba mocno zaciskać pasa. Stan surowy otwarty to
      kwota rzędu 400-500 zł za m2. Reszta zależy od tego jakie wybierzesz okna,
      jakie pokrycie dachowe, drzwi, bramę garażową itd. Im dalej w las tym
      rozpiętość cenowa jest większa.
      • ala371 Re: Dom parterowy do 120 tys ? 20.09.06, 22:04
        No tak... ale w planie nie mamy garażu ani jakiegoś "mocnego" stropu... nie
        wiemy poprostu czy inwestować w dom czy może mieszkanie w bloku... mamy 160tys i
        wstręt do bloków... No ale cóż- chyba trzeba dokładnie przekalkulować
        wszystko.Tylko czy jakaś firma może to zrobić- policzyć co za ile ?
        Pozdrawiam
        • Gość: mif Re: Dom parterowy do 120 tys ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:05
          ala371 napisała:

> No tak... ale w planie nie mamy garażu ani jakiegoś "mocnego" stropu... nie
          > wiemy poprostu czy inwestować w dom czy może mieszkanie w bloku... mamy
          160tys

Potrzeba jeszcze zdobyć 50 tys. i można zaczynać. O pięterku nie myśl, bo
          klatka schodowa (zabiera metry2) inny strop, inne ocieplenie (dodatkowe koszty).
    • barbabietola Re: Dom parterowy do 120 tys ? 21.09.06, 10:36
      jestesmy na podobnym kalkulowaniu kosztow - znamy firmy ktore "biorą" 130 tys -
      150 tys za wybudowanie "pod klucz" domku 80 m2 - do 100 m2 . szczegolow
      konstrukcyjnych nie znam, to wstepne rozmowy, ale na pewno domek murowany lub
      tzw. kanadyjka lub z bali...wiec wydaje mi sie ze zalezy to od rodzaju domku i
      od projektu (im prostszy tym tanszy) od metrazu i od rodzaju materialow
      • Gość: bob Re: Dom parterowy do 120 tys ? IP: *.chello.pl 21.09.06, 10:43
        barbabietola napisała:
        150 tys za wybudowanie "pod klucz" domku 80 m2 - do 100 m2
        Podaj namiary na to cudo adres ,tel. lub stronę internetu.
        Rispetto już ich rozpracuje Facio bardzo nie lubi takich tanich szczgułów.
        1500 zła za m2 domu nie przejdzie na tym forum ( cenzura za mało żądają )
    • Gość: chanel Re: Dom parterowy do 120 tys ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.06, 12:09
      Ja też b.proszę o namiary ekipy. W okolicach Zielonej Góry biorą 2000 zł za metr pod klucz.Mój namiar chanel98@wp.pl
    • ala371 Re: Dom parterowy do 120 tys ? 22.09.06, 17:56
      No trudno.... czytałam mnóstwo wypowiedzi i widzę że cudów nie ma :-) Może
      jednak stanie się coś, co pozwoli mi na wybudowanie wymażonego domku.
      Pozdrawiam
      • bozena4066 Re: Dom parterowy do 120 tys ? 22.09.06, 20:24
        jak juz masz 160 tys to nie mysl o mieszkaniu tylko bierz sie za budowę ,
        zawsze swoje to swoje - Marzenia sa do spełniania
      • untochables Re: Dom parterowy do 120 tys ? 22.09.06, 22:53
        ala wszystko zależy od tego jak bardzo jesteś zdeterminowana by mieć własny dom

ja u siebie sam zrobiłem fundamenty kanalizacje pierwszą wylewke ułożyłem strop
        obiłem deskami dach położyłem papę wstawiłem okna drzwi parapety ;)

dziś wiem że jeśli ma sie 150 tyś lepiej postawić w taki sposób dom (mój m
        150M2 i jest parterowy) niż mieć 50 m2 w bloku

pozdrawiam i powodzenia
        • Gość: paulina Re: Dom parterowy do 120 tys ? IP: 83.18.100.* 24.09.06, 23:24
          ja swoj dom budowalam od jesieni 2005 do wiosny 2006. Dzialke mialam w
          HAlinowie kolo Wawy. Dom o powierzchni 115 m2 wyszedl mi 180 tys zl pod klucz.
          calosc inwestycji tzn zakup materialow po ustaleniu z czego i jak buduje robila
          ta firma. Dom ma sciany z suporexu 24 cm, styrapian 12 cm ogrzewanie
          elektryczne, parterowy, 3 sypialnie po 12 m2, salon 25m2, kuchnia 12 m2, pom
          gospodarcze 10 m2 + cos tam korytarz, zadnego garazu bo 90% ludzi w warszawie
          trzyma auto pod blokiem i nikomu samochod z tego powodu nie rozpuscil sie
          samochod. Dach domu 2 spadowy, kominek z rozprowadzeniem cipla do pokoi. Jeśli
          ktoś nie wierzy w cene sluze skanem faktury. Oczywiscie firma nie byla z wawy
          tylko spod Siedlec ale porzadna. Wiem ze np za stan surowy otwarty biora 150 zł
          za m2 domu
          • Gość: remek Re: Dom parterowy do 120 tys ? IP: 83.18.100.* 25.09.06, 23:37
            zeczywiscie ciekawa i przstepna cena. mozesz podeslac jakies fotki na priva ???
            jogi-smogi@wp.pl, z gory dzieki
          • Gość: fugazi Re: Dom parterowy do 120 tys ? IP: 81.219.8.* 26.09.06, 00:41
            Czy moge Cię prosić o bardziej szczegółowe info co do tej firmy.
            Jeśli to możliwe proszę o kontakt na mail fugazi666@wp.pl
            Jestem na etapie szukania firmy i nie ukrywam że zainteresowała mnie cena,
          • Gość: bob [...] IP: *.chello.pl 26.09.06, 07:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kika_kika Re: Dom parterowy do 120 tys ? 26.09.06, 11:42
            ja też poproszę jakieś namiary, info, ponieważ w niedługim czasie dom będzie
            budować mój brat, mama i ja :) tzn 3 domki....
          • nidzia Re: Dom parterowy do 120 tys ? 27.09.06, 21:32
            hej, Bardzo proszę przeslij mi równiez więcej informacji na temat firmy i moze
            jakies fotki Twojego cudeńka? dokładnie myslimy o tym samym, Twoja pomoc bedzie
            dla nas ogromnie przydatna i bezcenna:):) Bedziemy Ci niezmiernie wdzięczni
            pozdrawiamy Magda i Maciek
            • nidzia Re: Dom parterowy do 120 tys ? 27.09.06, 21:33
              zapomniałam podać adres nidzia@gazeta.pl
              jeszcze raz podrawiamy Magda i Maciek
          • chmielumks1948 Re: Dom parterowy do 120 tys ? 04.12.15, 21:22
            witam, a moge prosic wiecej informacji o domu na maila? jakies zdjecia, nazwa projektu domu, nazwa firmy ktora budowala dom?
            mala_mi83@amorki.pl
            Pozdrawiam
            Marta
            • kaioppe Re: Dom parterowy do 120 tys ? 07.12.15, 12:56
              Myślę, że najlepiej pytać w konkretnych pracowniach projektowych. Sporo z nich oferuje ekonomiczne, niedrogie projekty. Widziałam np. że pracownia Dobre Domy ma takie w ofercie. Wystarczy poszukać i podpytać.
              Chociaż muszę powiedzieć, że budżet jest dość mocno ograniczony, więc wybór projektów też pewnie będzie dość wąski.
    • gogi25 Do goscia tego forum "Paulina" 26.09.06, 20:17
      Ja też poproszę namiary na tą firmę spod Siedlec. Ja mam działkę 5000m2 i w
      nastepnym roku chcę (jak dobrze pójdzie) zacząć budowę swojego domku. Czy moge
      prosić szzanownego gościa PAULINĘ o podanie namiarów, na pocztę gazetową.
      • paulina-z-halinowa Re: Do goscia tego forum "Paulina" 26.09.06, 21:58
        wszystkim chetnym wyslalam namiary na ekipe spod Siedlec ktora budowala moj dom
        na maila. Wiem tez ze oni buduja teraz dom u kolegi meza wiec jak ktos bedzie
        chetny moge sie dowiedziec jak duzy dom w jakim standardzi i po ile.
        W kazdym razie oto tel do tej ekipy: 603-43-5208

Paula
        • jo_anna75 Re: Do goscia tego forum "Paulina" 27.09.06, 20:26
          Witaj,
          nie ukrywam, ze bardzo mnie zainteresował i zaintrygował twój post, ponieważ
          też zamierzam ruszyć na wiosnę z budową podobnego domu. I także w okolicach
          Halinowa, a dokładnie w Józefinie. Cena, którą podałaś przywrca mi wiarę w
          powodzenie całego tego pomysłu, bo ja zastanawiaam się czy zmieszczę się w 300
          tyś!Napisz proszę, czy kupowałaś projekt gotowy, czy robiłaś na zamówienie, jak
          długo czekałaś na wszystkie pozwolenia i papierki i wogóle wszystkie cenne
          uwagi, które mogą się przydać takiemu laikowi jak ja. I jeśli nie sprawi ci to
          problemu to byłabym wdzięczna za jakieś fotki twojego domku na priv, albo na
          maila gazetowego, albo na edyta3331@wp.pl. Ja mam wstępnie wybrany gotowy
          projekt domu ok 120m, ale i tak muszę go dawać do przróbki, bo muszę podnieść
          dach do tych wymaganych 35-45 st.(czy też miałaś taki wymóg w gminie?!), ale
          może twój okaże sę cenną inspiracją.
          Z niecierpliwością oczekuję na odzew,
          pozdrawiam
          Aśka
          • Gość: mif Re: Do goscia tego forum "Paulina" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:53
            jo_anna75 napisała:
            > Halinowa, a dokładnie w Józefinie. Cena, którą podałaś przywrca mi wiarę w

Wiara, czy naiwność?
            Uważam, że lepsze jest miłe rozczarowanie, niż nie dokończenie budowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka