Gość: Makak80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:03 Czy ktoś mógłby mi doradzić, jakim preparatem naskuteczniej zwalczać korniki? POMOCY! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielony_listek Fongitol 28.09.06, 13:20 Korniki są w żywych drzewach, w drewnie (np. w meblach) sa kołatki i inne. Skoro pytasz na forum budowa i remont, a nie na ogrodach, to chodzi Ci o szkodniki w meblach, tak? Ja używam np. preparatu firmy Starwax o nazwie Fongitol, bo ma elastyczny wężyk zakończony igiełką - wygodnie jest mi nim wtryskiwac preparat we wszystkie dziurki. W marketach budowlanych są tez preparaty innych firm. pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makak80 Re: Fongitol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:47 Jeszcze raz dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Korniki - czym najlepiej je zwalczać? 03.10.06, 21:44 Ja stosowałem Hylotox. Nanosiłem pędzlem, później wietrzenie. Meble zabytkowe postawione na folii malowałem Hylotoxem a później okrywałem resztą folii i szczelnie zaklejałem ją. Po tygoniu wietrzyłem. Wyginęło wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś