gosdro 29.09.06, 08:11 mam w lazience junkers ale ostatnio myslalam o zamianie go na jakis podgrzewacz elektryczny.prosze doradzcie mi czy mam robic taka zamiane czy to sie oplaca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: garcia Re: piecyk elektryczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:03 Tak :-):-) Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: piecyk elektryczy 03.10.06, 09:37 Zanim zaczniesz się zastanawiać, czy to się opłaca, proponuję rozpoznać w lokalnym zakładzie energetycznym, czy w ogóle istnieją warunki techniczne do zainstalowania podgrzewacza elektrycznego w Twoim lokalu. W przypadku podgrzewacza z zasobnikiem nie powinno być problemu, ale podgrzewacz przepływowy to już inna bajka. Chyba prościej wymienić stary podgrzewacz gazowy na nowy podgrzewacz gazowy. Rozumiem, że skoro myślisz o wymianie, to z tym starym musi być coś nie w porządku. Może kilka słów wyjaśnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_owc Re: piecyk elektryczy 03.10.06, 10:26 Witam. Podłączenie przepływówki na łazienkę będzie się wiązało z przeróbką instalacji i najprawdopodobniej z zwiększeniem przydziału mocy. Opcją jest bojler 1-fazowy i do kuchni mała przepływówka. Bojler jest duży i sobie wisi takie cholerstwo. Chyba że masz 3 fazy i około 12-16kW mocy, to wtedy możesz pomyśleć o przepływówce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosdro Re: piecyk elektryczy 06.10.06, 09:29 no coz jest popsute pokretlo ktore zwieksza plomien.plomien sam sie ustawia tzn zmniejsza nie wiem jak to dokladnie opisac. a tak wogole to jest to juz stary piecyk i dlatego zastanawialam sie nad kupnem nowego lub wymiana na niegazowy. pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś