Dodaj do ulubionych

koszt pokrycia dachu?

28.10.06, 00:19
Napiszcie proszę jaki byłby orientacyjny koszt pokrycia blachodachówką domu na
planie krzyża, gdzie powierzchnia parteru to ok 120 m2, dach czterospadowy,
kalenica wyżej o metr niż szczyt dachu ganków. Jakich producentów polecacie?
Obserwuj wątek
    • kasia_rubacha Re: koszt pokrycia dachu? 28.10.06, 15:32
      Czesc wlasnie wczoraj skoczylismy przykrywac dach Zastanawialismy sie dlugo nad
      blachodachowka az ktos madry w jednym sklepie powiedzial ze w tych dsamych
      praktycznie pieniadzach ejst dachowka cementowa BRAAS Wyglada identycznie jak
      ta ceramiczna, waży tyle samo a o połowę tańsza. Naprawde zastanow sie nad tym
      Powiem ci dlaczego? Jak przykryjesz 4-spadowy dom blacha gdzie pewno najwiecej
      bedzie okien dachowych to sie w lecie ugotujecie tam Do blachy strasznie
      ciagnie słońce. Wejdz sobie na strone www.braas.pl Wszytsko sie dowiesz A co
      dachówka to dachówka. My jestesmy z okolic Krakowa Jesli masz jakies inne
      pytania to śmiało Powiem ci tylko że dach jest najbardziej kosztowna sprawa w
      całym stanie surowym Jak zacznie ci go ekipa robic to dopiero sie okarze tak
      naprawde co ejszcze trzeba dokupic i stracisz dodatkowe 10 tysiakow na to Same
      kominy i blacha obiciowa na boki i rynny to sci sie tych 10 koła zmieści.
      Powodzenia
    • Gość: Kiksa67 Re: koszt pokrycia dachu? IP: 212.2.99.* 28.10.06, 21:47
      Jestem na podobnym etapie,nie strasz,bo zwontpę.
    • Gość: Roto Re: koszt pokrycia dachu? IP: *.attu.pl 29.10.06, 00:02
      Blachodachówka na taki dach chyba oszalałeś przyszykuj Stara na odpady Myślę że
      Braas Euronit i Prodach wyniosą Cię taniej przy obecnych cenach tych marnych
      imitacji lepiej dobrze się zastanów
      • grey_wolf Re: koszt pokrycia dachu? 29.10.06, 01:51
        Dzięki za sugestie, jeśli tak się to kształtuje cenowo to faktycznie warto
        przemyśleć. A co powiecie na gont bitumiczny? ktoś miał z nim styczność?
        Pozdrawiam
        • mario9975 Re: koszt pokrycia dachu? 29.10.06, 10:16
          jestem na etapie pomysłu na konstrukcję dachu i jego pokrycie. jeśli idzie o
          cenę to trzeba policzyć całość dachu.
          1. Pierwsze, gdzy chcemy pokryć dach blachodachówką to nie musimy deskować czy
          kłaść płyty OSB.Starczą łaty i kontrłaty. jest taniej
          2. Kładąc blachodachówkę wydajemy mniej na konstrukcję dachu, bo niemusi
          pzenosić takiego obciążenia jak przy dachówce ceramicznej lub betonowej. Znowu
          taniej.
          3.Gont bitumiczny- konstrukcja też musi być mocniejsza bo trzeba również
          deskować lub kłaść płytę OSB. Trzeba też położyć papę i dopiero gont bitumiczny-
          też nie wychodzi najtaniej
          4. Wychodzi mi że najtaniej blachodachówką, inna rzecz że dachówka ceramiczna
          lub betonowa to jednak coś soldniejszego. Ale jeśli idzie o cenę to chyba jednak
          blachodachówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka