Dodaj do ulubionych

Podest - z czego?

IP: *.aster.pl 01.11.06, 11:17
Mam fajny widok z okna,ale okno bardzo wysoko , pomyślałam więc że zrobię
podest i podniosę podłogę na kawałku pokoju. Nie wiem tylko z czego się robi-
taki podest- drewano ? jakie? i kto może zrobić- stolarz?
Za wszelkie sugestie oraz doświadczenia z podestem będę bardzo wdzięczna
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Podest - z czego? 01.11.06, 18:18
      Najwygodniej będzie z drewna. Możesz zrobić taki podest we własnym zakresie, w
      saper marketach są wszystkie potrzebne do tego elementy. Podest drewniany ma tę
      zaletę że możesz powstałą pod podestem przestrzeń wykorzystać na np. szufladę
      która pomieści pewną ilość drobiazgów/rzeczy. Oczywiście można zrobić podest z
      murując go z cegieł lub wylewając beton, ale konstrukcja będzie ciężka i będzie
      to tylko podest. Do wykonania takiego podestu będzie potrzebne drewno czyli
      najlepiej kantówki, takie grubsze kwadratowe kawałki drewna, lub prostokątne, z
      których wykonasz konstrukcję/stelaż. Taki stelaż możesz później obudować w miarę
      dowolny sposób czym chcesz, drewno, panele, płyty GK, możesz wykonać z drewna
      stopień jeśli okno jest naprawdę wysoko, możliwości jest sporo. Zacznij od
      rysunku z wymiarami i z takim rysunkiem idź do sklepu, jak trafisz na myślącego
      sprzedawcę pomoże dobrać Ci odpowiednie materiały i podpowie czego użyć do ich
      połączenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka