Dodaj do ulubionych

PILNE pytanie

30.11.05, 11:37
Mam pytanie,czy osoba robiaca doktorat ma na czas robienia doktoratu ma
mozliwosc wziecia z pracy platnego urlopu?
Obserwuj wątek
    • ifp4 Re: PILNE pytanie 30.11.05, 15:37
      Nie wiem, jak to jest teraz, ale ja probowalam cos takiego zalatwic ok. 4 lata
      temu. I zaklad pracy nie zgodzil sie, motywujac to tym, ze oni nie kierowali
      mnie na studia dr. Dodam, ze pracowalam w zawodzie innym niz wyuczony. Wzielam
      urlop bezplatny.
      • vovel123 Re: PILNE pytanie 30.11.05, 20:20
        to zależy od zakładu pracy. teoretycznie możesz skorzystać z płatnego "urlopu
        szkoleniowego" w wymiarze 28 dni/rok akad. teoretycznie, bo zalezy to od twoich
        układów w pracy. ja usłyszałam ironiczne pytanie dyrektora " a co ja z tego
        będę miał?" i coś w stylu, ze on też mógłby sie doktoryzować, ale nie ma czasu,
        bo nadrabia za pracowników, którzy cały czas się szkolą.... zakompleksiony
        palant... ( sory,musiałam to powiedzieć....wybaczcie...) o urlopie bezpłatnym
        nawet nie mam co marzyć, skoro w/w osobnik robi mi łaskę dając 1 ( słownie:
        jeden) dzień z naleznego mi urlopu wypoczynkowego, żeby spotkać się z
        promotorem...dno....
        koniec końców zupełnie poważnie rozważam rozstanie z obecna firmą( o ironio
        państwową..), tyle, że nie wiem jak ułoży sie syt. na uczelni....

jeśli masz taką możliwość, urlop szkoleniowy to całkiem dobre rozwiązanie...
        • gregor_1976 Re: PILNE pytanie 01.12.05, 09:17
          Vovel123 - przeciez to normalne. Nie chce krakac, ale nie zdziw sie, ze po
          doktoracie sie z Toba pozegnaja, przeciez w Polsce wysokie kwalifikacje raczej
          przeszkadzaja, a Twoj "szef" pewnie bedzie cierpial, majac pod soba kogos lepiej
          wyksztalconego. Koszmar.
          • vovel123 Re: PILNE pytanie 01.12.05, 21:40
            gregor_1976 napisał:

> Vovel123 - przeciez to normalne. Nie chce krakac, ale nie zdziw sie, ze po
            > doktoracie sie z Toba pozegnaja, przeciez w Polsce wysokie kwalifikacje raczej
            > przeszkadzaja, a Twoj "szef" pewnie bedzie cierpial, majac pod soba kogos
            lepie
            > j
            > wyksztalconego. Koszmar.

Niedoczekanie, nie będzie zwolnienia po doktoracie, bo sama się z nim pożegnam
            juz za parę tygodni....
    • beata_k1 Re: PILNE pytanie 01.12.05, 09:51
      Urlop platny dostaniesz TYLKO w wtedy, kiedy to pracodawca skierowal Cie na
      studia i masz to na pismie. W zadnym innym wypadku nie ma takiego obowiazku. To
      wynika bezposrednio z kodeksu pracy - jest na to konkretny zapis.
      Niemniej jednak niektorzy pracowadcy i to omijaja (zapis w umowie, ze jest to
      refundacja kosztow nauki ale nie wynikajaca ze skierowania przez pracodawce -
      tak bylo w przypadku moich poprzednich studiow zawodowych).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka