studentka83 30.11.05, 11:37 Mam pytanie,czy osoba robiaca doktorat ma na czas robienia doktoratu ma mozliwosc wziecia z pracy platnego urlopu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ifp4 Re: PILNE pytanie 30.11.05, 15:37 Nie wiem, jak to jest teraz, ale ja probowalam cos takiego zalatwic ok. 4 lata temu. I zaklad pracy nie zgodzil sie, motywujac to tym, ze oni nie kierowali mnie na studia dr. Dodam, ze pracowalam w zawodzie innym niz wyuczony. Wzielam urlop bezplatny. Odpowiedz Link
vovel123 Re: PILNE pytanie 30.11.05, 20:20 to zależy od zakładu pracy. teoretycznie możesz skorzystać z płatnego "urlopu szkoleniowego" w wymiarze 28 dni/rok akad. teoretycznie, bo zalezy to od twoich układów w pracy. ja usłyszałam ironiczne pytanie dyrektora " a co ja z tego będę miał?" i coś w stylu, ze on też mógłby sie doktoryzować, ale nie ma czasu, bo nadrabia za pracowników, którzy cały czas się szkolą.... zakompleksiony palant... ( sory,musiałam to powiedzieć....wybaczcie...) o urlopie bezpłatnym nawet nie mam co marzyć, skoro w/w osobnik robi mi łaskę dając 1 ( słownie: jeden) dzień z naleznego mi urlopu wypoczynkowego, żeby spotkać się z promotorem...dno.... koniec końców zupełnie poważnie rozważam rozstanie z obecna firmą( o ironio państwową..), tyle, że nie wiem jak ułoży sie syt. na uczelni.... jeśli masz taką możliwość, urlop szkoleniowy to całkiem dobre rozwiązanie... Odpowiedz Link
gregor_1976 Re: PILNE pytanie 01.12.05, 09:17 Vovel123 - przeciez to normalne. Nie chce krakac, ale nie zdziw sie, ze po doktoracie sie z Toba pozegnaja, przeciez w Polsce wysokie kwalifikacje raczej przeszkadzaja, a Twoj "szef" pewnie bedzie cierpial, majac pod soba kogos lepiej wyksztalconego. Koszmar. Odpowiedz Link
vovel123 Re: PILNE pytanie 01.12.05, 21:40 gregor_1976 napisał: > Vovel123 - przeciez to normalne. Nie chce krakac, ale nie zdziw sie, ze po > doktoracie sie z Toba pozegnaja, przeciez w Polsce wysokie kwalifikacje raczej > przeszkadzaja, a Twoj "szef" pewnie bedzie cierpial, majac pod soba kogos lepie > j > wyksztalconego. Koszmar. Niedoczekanie, nie będzie zwolnienia po doktoracie, bo sama się z nim pożegnam juz za parę tygodni.... Odpowiedz Link
beata_k1 Re: PILNE pytanie 01.12.05, 09:51 Urlop platny dostaniesz TYLKO w wtedy, kiedy to pracodawca skierowal Cie na studia i masz to na pismie. W zadnym innym wypadku nie ma takiego obowiazku. To wynika bezposrednio z kodeksu pracy - jest na to konkretny zapis. Niemniej jednak niektorzy pracowadcy i to omijaja (zapis w umowie, ze jest to refundacja kosztow nauki ale nie wynikajaca ze skierowania przez pracodawce - tak bylo w przypadku moich poprzednich studiow zawodowych). Odpowiedz Link