Gość: GG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GG Re: Czym obudować wanne? - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:06 c.d. myślę nad osadzeniem wanny w styropianie, a na to płytki. Druga możliwość obudować wannę płytani KG i na to płytki lub obudować wannę syropianem a na to płytki. Co proponujecie, jakie macie doświadczenia. Co korzystniejsze cenowo. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłobucki Re: Czym obudować wanne? - pomocy IP: 213.192.65.* 12.12.06, 11:23 obudowa wanny styropianem to dobry pomysł. Są gotowe obudowy. Łatwo okleic kaflami a do tego trzyma ciepło (szczególnie polecane przy wannach stalowych). Jeśli to okaże sie trudne do kupienia lub za drogie to i tak warto podkleić do wanny styropian (ja dokleiłem do akrylowej) a całość chyba korzystniej niż gipsówką obudować lekkim gazobetonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czym obudować wanne? - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:48 tanszym rozwiazaniem jest zabudowanie wanny plytami g-k na stelazu zabudowywalem wanny polokragle i niezle to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: Czym obudować wanne? - pomocy 13.12.06, 20:27 Styropian to doskonały pomysł, oczywiście nie zwykły biały tylko specjalny niebieski, utwardzony. Jest sporo możliwości w takim wykończeniu. Jest również minus oczywiście, przymocowanie kształtek/płyt styropianowych do podłoża, gdzieś do ściany itp. Tu lepiej sprawdza się konstrukcja stalowa lub drewniana pod płyty GK. Oczywiście trzeba uważać na rury które ewentualnie mogą być w posadzce, np. te od CO, ale jak się wie gdzie one są to nie kłopot. Płyta GK jest tak samo trwała co styropian, oczywiście po wykończeniu całości płytkami. I jedna i druga metoda jest dobra. Można również obmurować, ale robota "brudna" i po wymurowaniu trzeba albo wytynkować albo nakleić płytę GK żeby szybciej było i równiej. Odpowiedz Link Zgłoś