Dodaj do ulubionych

Mapa sytuacyjna - pytanie

12.01.07, 14:36
Witam,

Kompletuję dokumenty do pozwolenia na budowę i mam pytanko: do czego służy
mapa sytuacyjna wykonywana przez geodetę? Mam już jakąś mapkę ze starostwa w
2 kopiach ale dowiedziałam się, że potrzebna jest mapa sytuacyjna. Jaki jest
orientacyjny koszt tego dokumentu (tzn koszt usługi geodety)?
Znalazłam 2 posty zw z tematem ale nie bardzo rozumiem. Proszę o
łopatologiczne wyjaśnienie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ridd Re: Mapa sytuacyjna - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:42
      Prawdopodobnie chodzi tu o mapę do celów projektowych. Mapa taka opracowywana
      jest przez geodetę uprawnionego, na podstawie mapy zasadniczej znajdującej się
      w zasobie geodezyjnym, poprzez jej aktualizację i weryfikację w terenie. Tylko
      na mapie do celów projektowych architekt może wrysować projektowany np. dom.
      Koszt takiej mapy dla małej inwestycji to około 600 zł (4 egzemplarze w skali
      1:1000 lub 1:500).
    • Gość: beti27 Re: Mapa sytuacyjna - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:51
      Mapa sytuacyjno-wysokościowa w skali 1:500 to tak jakby podstawa
      geodezyjna.Musisz mieć kilka lub nawet kilkanaście kopii.Zanosi się ją
      przeważnie do każdego urzędu;gazownia ,elektrownia.itp.Czasem musisz pokazać
      też oryginał więc lepiej noś go z sobą bo będziesz jeździć kilka razy za jedną
      sprawą.Na tej mapce nanosi sie budynek i robi się jego adaptację. Potem będzie
      Ci potrzebna do ZUDP-u tzn.Zespołu Uzgodnień Dokumentacji Powykonawczych.Bez
      niej ani rusz.Koszt tej mapki w granicach 500-700zł.
      • Gość: Anutka9 Serdeczne dzięki za odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:17
    • Gość: ks Re: Mapa sytuacyjna - pytanie IP: *.icpnet.pl 16.01.07, 20:39
      Dodam tylko, że standardowo większość geodetów wykonuje 10 egzemplarzy mapy
      zasadniczej! Koszt od 500-600 złotych. Musisz mieć mapę w skali 1:500
    • Gość: Gość 45 Re: Mapa sytuacyjna - pytanie IP: *.chello.pl 16.01.07, 21:03
      Na mapie sytuacyjnej masz wszystko co jest na twojej
      działce jak na powierzchni tak i w ziemi/spis z natury/
      poz.
    • Gość: jan Re: Mapa sytuacyjna - pytanie IP: *.customer.tom-net.pl 10.06.13, 09:44
      czy wwydanie mapki sytacyjnej przez godezjenej na budowe domu mieszkalneg jest platne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka