Dodaj do ulubionych

Dom w rododendronach_blachodachówka Planja-POMOCY

19.01.07, 14:59
Jak wam się podoba dom w rododendronach i jaka jest najlepsza blachodachówka,
a jakiej jakości jest Planja, Borga?
Chcę zamontować kominek z płaszczem wodnym. A pomieszczenie gospodarcze
pozostawić i wybudować oddzielną kotłownię na ekogroszek oddaloną ok. 5m od
domu. Jak oceniacie nasze pomysły? Oddzielna kotłownia sprawdza się u
znajomych, ale oni mają olejowe. Jest to fajna rzecz gdyż jest oddzielny
bałagan, brak kurzu i można przechowywać wszelkie graty ogrodowe a z boku
jest gril i miejsce na fajną degustację. Proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • aga_aga12 Re: Dom w rododendronach_blachodachówka Planja-PO 19.01.07, 15:13
      dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/2,69486,,,,67316380,P_PROJEKTY_DOMOW.html
    • Gość: mif Re: Dom w rododendronach_link z fabryki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 18:10
      www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m40f51f2cc6a5b
      ciasne wejście
      spiżarka, jak pryszczyk
      schody do złamania karku
      wykusz do tworzenia zacieków z balkonu
      balkony do wywalenia
      • aga_aga12 Re: Dom w rododendronach_link z fabryki :) 22.01.07, 08:33
        Też na to zwróciliśmy uwagę. Ze spiżarki mamy zamiar rezygnować, a wejście -
        być może jakiś ganek zamiast tarasu. Ty jesteś ekspertem: powiedz odnośnie
        kominka.
        POzdr.
      • roto Re: Dom w rododendronach_link z fabryki :) 22.01.07, 16:24
        A tak wogóle dziwię się że chce Pani kłaść blachodachówkę a nie jak w projekcie
        dachówkę tylko proszę mi nie pisać ,że dlatego bo blacha wyniesie taniej bo to
        przy obecnych cenach stali zwyczajny mit. Ja bym się rozejrzał w dachówkach
        cementowych np Prodach i Euronit są w bardzo dobrej cenie i zapewniam że
        napewno nie będą droższe od blachodachówki (a już od Plannji dużo tańsze )
        jedynie co oczywiste robocizna będzie trochę droższa ale i tak uważam że zakup
        dachówki na dłuższą metę bardziej się opłaci że o komforcie mieszkania pod
        blachą nie będę się rozwodził
    • Gość: cromwell Re: Dom w rododendronach_blachodachówka Planja-PO IP: *.48.jawnet.pl 19.01.07, 18:52
      najlepsze sa rynny - sniegolapy
      wykonane pewnie z blachy tytanowej grubosci 3mm
      ciekawe z czego zrobione sa haki rynnowe
      i te katy kolan rur spustowych
      na oko przynajmniej 75 stopni
      fajne sa 3 plastikowe rury wentylacyjne
      jak piszczalki w organach
      widac cegla to przezytek
      jakies sentymenty obciazaja architekta
      moze jest synem organisty?

pzdr.

• Gość: Sara Dom w rododendronach_blachodachówka Planja-PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 08:06
        Aga ,mam ten domek za oknem,sąsiedzi to młodzi ludzie i są bardzo zadowoleni.Nie
        wszystkich stać na ogromne hole i schody paryskie.
        • Gość: roto Re: Dom w rododendronach_blachodachówka Planja-P IP: *.attu.pl 21.01.07, 13:53
          Nie ma najlepszej blachodachówki może być jedynie dobra wykonana ze szwedzkiej
          lub fińskiej blachy a takich w Polsce jest coraz mniej. Plannja owszem blacha
          szwedzka co z tego skoro jest najcieńsza z wszystkich blach co mnie osobiście
          bardzo cieszy bo dobrze się ją wygina nawet w rękach czy jest przez to dobra
          dla klienta to nie sądzę . Borga to bardzo przyzwoita firma i według mnie ma
          wyroby lepsze od Plannji. Jak już musisz mieć blachodachówkę to szukaj fińskiej
          Rukki dawna Rautarukki według mnie to najlepsza blacha na rynku. Generalnie nie
          polecam blachodachówki jak masz odpowiednią grubość krokwi i kąt nachylenia
          dachu powyżej 18 stopni bierz dachówkę napewno nie pożałujesz
          • aga_aga12 Re: Dom w rododendronach_blachodachówka Planja-P 22.01.07, 08:21
            Planja reklamują jako jedna na rynku całkowicie sprowadzana. U znajomych ta
            dachówka była wogóle nie pokryta folią. Ale znajomi zachwalają jako najlepsza
            na rynku i wcale nie tania - ok. 32zł/m2. A co z blachodachówką Balex?
            • roto Re: Dom w rododendronach_blachodachówka Planja-P 22.01.07, 16:13
              o Balexie mogę powiedzieć tyle ,że ma blachy tłoczone na starych formach
              kupionych kiedyś od Borgi (przynajmniej tak było jakiś czas temu ) niewiem
              jakie teraz mają formy ale te dawniejsze nie składały się za bardzo zdarzały
              się nawet skrzywione arkusze. Popytaj jeszcze o Bud-Mat i Pruszyński według
              mnie bardzo przyzwoite wyroby. Plannja sobie daruj jest tylko dobrze
              reklamowana i bardzo się ceni i napewno nie jest warta tych pieniędzy w
              porównaniu do jakości jaką prezentuje. Nie polecam także Centrostal oraz Huta
              Florian . Wybierz coś z tych Rukki,Borga,Pruszyński, Bud-Mat i kieruj się
              raczej właśnie taką kolejnością. Ja nie muszę niczego zachwalać bo nie jestem
              żadnym handlowcem tylko dekarzem i opisałem te które według mnie są godne
              polecenia ale ostateczna decyzja i tak należy zawsze do inwestora. Pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: Dom w rododendronach_blachodachówka Planja-PO IP: *.aster.pl 21.01.07, 20:54
      www.e-dach.pl/kolory_dachu.php
      pobawcie sie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka