Gość: paulos IP: 194.181.152.* 10.04.03, 10:03 Czy możecie polecić jakiś stosunkowo tani i zarazem dobry system podtynkowy wc. Właśnie stoję przed wyborem, który wybrać i mam problem ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frytka Re: system podtynkowy - jaki? IP: *.gd.pl 10.04.03, 12:26 stosunkowo niedawno bylo takie pytanie, moze uda Ci sie odkopac!! godne polecenia sa dwie firmy: Grohe i Geberit! co do funkcjonalnosci: i Geberit i Grohe sa jednakowo ok! Geberit tanszy, chociaz Grohe ma w swojej ofercie rowniez tansze systemy, w konstrukcji podobne do Geberita (Dal Rapid L); chodzi o "belke", do ktorej przykreca sie miske wiszaca, w drozszych systemach, belka ta jest ruchoma, w tanszych przyspawana na stale - brak mozliwosci regulacji wysokosci kibelka - co tak na dobra sprawe wcale nie jest potrzebne, gdyz wysokosc kibelka nad posadzka jest stala 40cm, wiec nawet jesli jest mozliwosc regulacji, to w normalnych ukladach nie jest to nam potrzebne; regulacja przyda sie wtedy, gdy system montujemy np. przed wylewaniem wylewki, na stropie wlasciwym! druga istotna sprawa w wyborze systemu, to przycisk, czyli plytka maskujaca otwor rewizyjny - przycisk splukujacy! kazdy system ma swoje przyciski, mniejsze, wieksze, niektore sa po prostu brzydkie! powodzenia w wyborze... www.geberit.com.pl/pl/WebPolen.nsf/pages/prod-inst-1http://www.grohe.com/index.php? wid=1&site_lg=lgb&headsid=1001&headtable=site_struct&wid=2&site_lg=lgb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos Re: system podtynkowy - jaki? IP: 194.181.152.* 10.04.03, 14:07 Wielkie dzięki za info. Myślałem właśnie o Gebericie. Teraz szukam dalszych informacji w archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: system podtynkowy - jaki? IP: 213.77.33.* 10.04.03, 14:19 Gość portalu: paulos napisał(a): > Wielkie dzięki za info. Myślałem właśnie o Gebericie. > > Teraz szukam dalszych informacji w archiwum. A ja z uwagi na przycisk (SURF) wybrałem GROHE. Geberit i inne samplasty mają beznadziejne. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytka Re: system podtynkowy - jaki? IP: *.gd.pl 10.04.03, 14:57 > Gość portalu: mac1 napisał(a): - Geberit i inne samplasty mają beznadziejne. nowe przyciski Geberita sa calkiem, calkiem!! co prawda np. Twist metalowy (bo pozostale, z tych malych, sa plastikowe, powlekane) jest bardzo ladny, ale drogi - dwa razy drozszy od pozostalych... chociaz to kwestia gustu... wczesniej Geberit faktycznie mial tylko duze, brzydkie plytki, ale teraz nie sa takie zle, nie mow! co prawda tez wole przyciski Grohe... a co to sa te: "samplasty"?? Odpowiedz Link Zgłoś
adam1oo Re: system podtynkowy - jaki? 12.04.03, 18:16 Sa tez systemy TMW.Maja 10 lat gwarancji.Plytki jak wg mnie nie najgorsze ale to kwestia gustu.Maja regulacje wysokosci kibelka. Jednak niezaleznie od firmy polecam zakup stalaza ktory jest przeznaczony do lekkiej zabudowy.Moze troche drozyszy ale nie ma prlblemu z poznijeszymi klopotami jak nie nie podmuruje odpowiednio.Widzialem jedne co po kilku latach jak sie na nich usiadzie to sie uginaja.Raczej nie spadna ale troche dziwne uczucie. Powodzenia przy wyborze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos Re: system podtynkowy - jaki? IP: 194.181.152.* 18.04.03, 11:23 A co sądzicie o syustemie takim jak PERLINE. Jest to dość tanie i nie wiem czy czasem cena nie odzwierciedla jakości. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytka Re: system podtynkowy - jaki? IP: *.gd.pl 18.04.03, 12:30 ja pierwsze slysze, nic nie wiem na temat tych systemow... swiateczne pozdrowienia!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam1oo Re: system podtynkowy - jaki? 18.04.03, 23:24 Perline sprzedaja w Castoramie bodajze.Cena okolo 550 zlocisz razem z miska i z przyciskiem.Co do jakosci to nie wiem.Ale sprzedwaca nie wypowiadal sie zbyt przychylnie o tym cudzie. Odpowiedz Link Zgłoś