Dodaj do ulubionych

rozbudowa strychu

23.01.07, 12:12
CHCIELIBYŚMY ZAMIENIĆ STRYCH NA PODASZE MIESZKALNE. W TYM CELU MUSIMY PODNIEŚĆ MURY O JAKIŚ METR. CZY KTOŚ WIE JAKIE POTRZEBNE SĄ DO TEGO DOKUMENTY I ILE TO MOZE KOSZTOWAĆ.NIEWIEM CZY TO PRAWDA ALE PODOBNO JEST JAKAŚ WYSOKOŚĆ DLA KTÓREJ NIE SĄ POTRZEBNE PLANY I POZWOLENIA .CZY KTOŚ COŚ NA TEN TEMAT WIE? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZI. Z GÓRY DIZĘKUJĘ I POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • Gość: PI Re: rozbudowa strychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:54
      Trochę mało informacji co do Twoich planów.
      Czy planujesz również zmianę konstrukcji dachu w związku z zamiarem podnoszenia
      ścian?
      Niezależnie od powyższego wskazane jest uzyskać w wydziale architektury nowe
      warunki zabudowy, z których powinna wynikać jaka jest możliwa dopuszczalna
      wysokość zabudowy na tym terenie.
      Jeżeli okazałoby się, że tak to taka przeróbka strychu powinna być powierzona
      architektowi celem opracowania stosownej dokumentacji, która potem będzie
      służyła wystąpieniu o pozwolenie na budowę.
    • Gość: gość Re: rozbudowa strychu IP: *.magma-net.pl 23.01.07, 16:25
      musisz mieć projekt i uzyskać pozwolenie na budowę
    • Gość: gość Re: rozbudowa strychu IP: *.magma-net.pl 23.01.07, 16:26
      jak piszesz to wyłącz Caps Locka
      • kacha66 Re: rozbudowa strychu 25.01.07, 12:57
        jak długo po złozeniu odpowiednich dokumentów czeka sie na takie pozwolenie?
        • Gość: PI Re: rozbudowa strychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:08
          teoretycznie do 30 dni ale zawsze przed upływem jakiegoś tarminu urzędnik ma
          prawo zawnioskować o uzupełnienie projektu czy innych dokumentów-więc różnie to
          bywa
    • Gość: Anna Re: rozbudowa strychu IP: *.aster.pl 27.01.07, 11:32
      www.e-dach.pl/poddasze.php polecam ten serwis
    • wandzia83 Re: rozbudowa strychu 29.12.14, 14:05
      Witam!
      Mam pytanie, złożyłam wniosek o zmianę dachu z eternitu na blachę i wszystko ok. Dom parterowy bez piwnicy. Problem mam taki że podczas zmiany dachu namówiono mnie bym ze strychu zrobiła część użytkową - mieszkalną i bym podniosła mury. ("jak już masz dach zdjęty to te kilka pustaków ile cię wyniesie a w przyszłości drugie mieszkanie może tu być...") No i się skusiłam i podniosłam je o 70 cm. Jednak nie składałam żadnych wniosków że coś takiego chcę zrobić. Teraz wiem ze bez zezwolenia nie mogłam czegoś takiego zrobić. Nie wiem teraz jak to załatwić by urzędowo było wszystko ok. Czy ktoś może mi coś poradzić?
      Dziękuję za wszelkie porady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka