Dodaj do ulubionych

ile potrzeba kleju - pilnie

02.02.07, 15:14
Witam serdecznie,
pilnie potrzebna jest mi informacja ile potrzeba kleju do płytek.
13metrów kw na ścianę i 4metry na podłogę.
proszę o podanie w najgorszym wypadku ile można zużyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ile potrzeba kleju - pilnie IP: *.icpnet.pl 02.02.07, 15:53
      wydajność masz na worku z klejem:) zależy od sposobu nakładania i wielkości
      zębów na pacy
      • martynika77 Re: ile potrzeba kleju - pilnie 02.02.07, 16:02
        wiem że jest na worku, właśnie kończe remont łazienki i chyba fachowiec
        przesadził. na worku jest 5kg na metr kawadratowy, pytam ile w najgorszym
        wypodku mógł zużyć. o 17 odbieram łazienkę i muszę zapłacić za rachunki więc
        muszę wiedzieć czy nie za dużo.

a wg mnie to o wiele.
    • Gość: gość22 Re: ile potrzeba kleju - pilnie IP: *.magma-net.pl 02.02.07, 17:03
      to co jest napisane na worku to jedno a ile kleju zostanie zużyte to drugie,
      na puszcze z farbą było napisane wydajność 12m2 przy jednokrotnym malowaniu
      stosować bez rozpuszczalnika,a farby starczyło na pomalowanie wałkiem 8m2
      i co z tego,że na puszce było napisane,że ma wydajność 12m2
      tak samo jest z klejem ta podana wydajność to jest przy optymalnych warunkach,
      czyli grubość warstwy kleju ok4mm a co będzie gdy kleju trzeba położyć 1cm
      aby wyrównać powierzchnię,albo i więcej to kafelkarz ma dołożyć swój klej wg
      ciebie,trzeba było sprawdzić jaka jest warstwa kleju w różnych miejscach w
      trakcie prac a nie próbować teraz udowadniać,że majster zjadł chyba ten klej
      bo wyszło za dużo
      • Gość: Tomek-Dortmund Re: ile potrzeba kleju - pilnie IP: *.versanet.de 02.02.07, 20:30
        i jak wyszlo rozliczenie?
        U mnie by poszlo przy 10-12mm na podloge 1 worek, a na sciany max 2 worki(30kg).
        Chyba ze tym klejem wyrownywal sciany to moze wiecej zuzyc.
        • martynika77 Re: ile potrzeba kleju - pilnie 05.02.07, 08:37
          ile zużył? 300 kg kleju. ciekawa jestem co na to gość22
          • Gość: fox Re: ile potrzeba kleju - pilnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:23
            300 kg? a co on robil tym klejem?faktycznie jestem pod wrazeniem
    • Gość: gość22 Re: ile potrzeba kleju - pilnie IP: *.magma-net.pl 05.02.07, 22:52
      nie to jest po prostu niemożliwe chyba,że rozrabiał całe wiadro kleju,przykleił
      jedną płytkę,szedł na piwo i nastepnego dnia wyrzucał zastygniety klej i
      rozrabiał nowe wiaderko i szedł na piwo itd.jeśli za tyle każe ci zapłacić to
      niech udowodni,że 300 kg kleju położył na ścianach i posadzce,za tyle napewno
      bym nie zapłacił
      • martynika77 Re: ile potrzeba kleju - pilnie 06.02.07, 08:27
        właśnie dlatego zwróciłam się do Was z pytaniem, niestety jest już za późno a na
        wszystko miał rachunki na klej, gips, mase wyrównująca itd. dałam się przekręcić
        ;-(
        • henio38 Re: ile potrzeba kleju - pilnie 06.02.07, 21:56
          Klej nie jest do prostowania ścian nakładając grubą warstwę klej w trakcie
          wysychania kurczy się i wciąga płytki ! Średnio z worka 6-8 m2 na prostej
          ścianie nawet 10m2
          300kg to 12 worków wystarczy na dwie łazienki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka